خطیب‌زاده: آمریکا حق مداخله در امور داخلی کوبا را ندارد-راهبرد معاصر
پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام

خطیب‌زاده: آمریکا حق مداخله در امور داخلی کوبا را ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه قرار دادن نام کوبا در فهرست کشورهای حامی تروریسم را شدیدا محکوم و اعلام کرد: هیچ کشوری به ویژه آمریکا حق مداخله در امور داخلی کوبا یا امر و نهی کردن در زمینه برقراری روابط این کشور آزاد با یک کشور آزاد دیگر را ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۹ - ۲۳ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 12
کد خبر: ۷۳۸۴۰

به گزارش راهبرد معاصر «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (سه‌شنبه) اقدام دولت آمریکا در قرار دادن نام کوبا در فهرست کشورهای حامی تروریسم را به شدیدترین وجه محکوم و بر همبستگی جمهوری اسلامی ایران با آرمان‌های دولت و ملت کوبا در مقاومت در برابر نماد استکبار جهانی تاکید کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: این ادعا که کوبا در زمینه تروریسم با ونزوئلا همکاری داشته است همانند دیگر ادعاهای بی اساس آمریکایی‌ها، برگرفته از عادت مشمئز کننده آنها در ایراد اتهامات دروغین به مخالفان خود است.

* مقامات رژیم شکست خورده ترامپ همچنان به عقده گشایی ادامه می‌دهند/ کوبا آزاد است با کشورهای همسایه خود ارتباط برقرار کند

خطیب‌زاده افزود: مقامات رژیم شکست خورده ترامپ که طی چهار سال گذشته سرمست از استثناگرایی کشورشان به منبعی از تنش در جهان تبدیل شده و عملکردی جز تخریب دستاوردهای بین‌المللی و ایجاد تنفر برای آمریکا نداشته‌اند و حتی از شکست‌شان در انتخابات اخیر آمریکا درس نگرفته و ماهیت یاغی گری و آشوبگری خود را در قضیه اخیر کنگره کشورشان تکرار کردند، همچنان در روزهای پایانی عمر خود به عقده گشایی و اقدامات یکجانبه ادامه می‌دهند. 

این دیپلمات ارشد ایرانی در ادامه اظهار داشت: لازم است به رژیم تروریستی آمریکا یادآوری شود که کوبا به عنوان عضو فعال سازمان ملل متحد و پیشرو در مقابله با امپریایسم و استکبار جهانی، در راستای حق حاکمیت ملی خود کاملا آزاد و مخیر است با کشورهای همسایه خود در منطقه آمریکای لاتین و یا دیگر نقاط جهان ارتباط برقرار کرده و به ارتقای سطوح همکاری خود بپردازد و هیچ کشوری به ویژه رژیم آمریکا حق مداخله در امور داخلی کوبا یا امر و نهی کردن در زمینه برقراری روابط این کشور آزاد با یک کشور آزاد دیگر را ندارد. 

خطیب زاده در پایان تأکید کرد: ما این اقدام رژیم تروریستی آمریکا و مقامات سیاسی آن را به دلیل برخورد دوگانه در آمریت و عاملیت عملیات تروریستی در ترور شهید سلیمانی و نیز حمایت و هدایت عملیات‌های داعش و دیگر گروه‌های تروریستی مردود دانسته و بر عزم و اراده خود جهت حمایت و تحکیم روابط با کوبا تأکید می‌کنیم.

به گزارش فارس، در حالی که دولت پیشین آمریکا به ریاست «باراک اوباما» کشور کوبا را از لیست کشورهای حامی تروریسم خارج کرد، اما دولت «دونالد ترامپ» در واپسین روزهای خود این اقدام را به عقب برگرداند.

وزارت امور خارجه ایالات متحده بامداد سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای به نقل از «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد: «دولت ترامپ از ابتدا روی مقابله با مداخله [کوبا] در ونزوئلا و دیگر بخش‌های نیم‌کره غربی و جلوگیری از رسیدن منابع به رژیم کاسترو تمرکز کرده بود، [منابعی] که آنها را برای سرکوب مردمش در داخل استفاده می‌کرد. با این اقدام، ما بار دیگر دولت کوبا را پاسخگو خواهیم کرد و پیام شفافی می‌دهیم مبنی بر اینکه رژیم کاسترو باید حمایتش از تروریسم بین‌المللی را پایان دهد».

در این بیانیه با متهم کردن دولت کوبا به برخی اقدامات ادعایی، آمده است: «اقدام امروز، کوبا را تحت تحریم‌هایی قرار می‌دهد که اشخاص و کشورهایی را که با آن تجارت‌های مشخصی انجام دهند، تنبیه می‌کند، حمایت‌های خارجی آمریکا [از کوبا] را محدود کرده، فروش و صادرات تسلیحات را ممنوع کرده و کنترل‌های خاصی روی صادرات ابزارهایی که استفاده دوگانه دارند قرار می‌دهد».

بعد از سخنان سال ۲۰۱۵ باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا و اعلام عادی سازی روابط واشنگتن با هاوانا بود که وزارت خارجه ایالات متحده، کوبا را از فهرست حامیان تروریسم خارج کرده بود. دولت آمریکا در سال ۱۹۸۲ در زمان ریاست جمهوری «رونالد ریگان» برای اولین بار کوبا را در لیست تروریسم قرار داده بود.

در پی توافق بین آمریکا و کوبا در دولت اوباما و تعهد هاوانا به انجام اصلاحات سیاسی و اجتماعی در کوبا، واشنگتن تحریم‌های اقتصادی، محدودیت‌های رفت و آمد و تجارت بین دو کشور را رفع کرد و سفارت آمریکا در کوبا را بعد از چند دهه تعطیلی، بازگشایی کرد و باراک اوباما در سال ۲۰۱۶ به کوبا رفت.

لازم به ذکر است، خبرگزاری بلومبرگ پیش از این اعلام کرده بود که ترامپ روز دوشنبه این اقدام را انجام خواهد داد و دلیل آن اقدام کوبا در پناه دادن به کسانی است که از آمریکا گریخته‌اند.

نیویورک تایمز هم چند روز پیش در گزارشی خبر داده بود: «این اقدام (قرار دادن کوبا در فهرست کشورهای حامی تروریسم) تشکری از آمریکایی‌های کوبایی‌تبار و دیگر لاتین‌تبارهای مخالف کمونیسم در فلوریدا خواهد بود؛ کسانی که به شدت از رئیس‌جمهور ترامپ و هم حزبی‌های جمهوری‌خواهش در انتخابات (ریاست جمهوری و کنگره) نوامبر حمایت کردند».

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر