به گزارش راهبرد معاصر بورس در سال جاری دستخوش تغییرات تاثیرگذاری شد و به همین دلیل بازار سرمایه و بورس بیش از پیش دارای اهمیت شد. استعفای قالیباف بر بازار سهام تاثیر مثبتی داشت و احتمالا بازار فردا وضعیت نوسانی اما با گرایش مثبت دارد. پیش بینی بورس فردا 7 بهمن را در ادامه بخوانید.
شروع معاملات بورس امروز با نزول ۱۳ هزار واحدی شاخص کل همراه بود اما در ادامه روند معاملات تقاضا افزایش پیدا کرد و شاخص کل مثبت شد.
شاخص کل بازار سهام در محدوده یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد حمایت شد و تا عدد یک میلیون و ۲۳۵ هزار واحد رشد کرد، اما در جریان معاملات امروز روند شاخص کل بعد از نزول ۱۳ هزار واحدی به دلیل افزایش تقاضا مثبت شد. روند صعودی بورس ادامه دارد؟
محمدمهدی عشریه، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز در رابطه با بورس فردا گفت: باید کمی به بورس فرصت داد تا روند صعودی خود را آغاز کند و در این محدوده متعادل شود. احتمالا بازار فردا وضعیت نوسانی اما با گرایش مثبت دارد.
برخی از کارشناسان عقیده دارند حجم نقدینگی در بازار سهام باید افزایش پیدا کند و تداوم روند بورس به افزایش حجم نقدینگی بستگی دارد.
محمد خبریزادف کارشناس بازار سرمایه عقیده دارد روند صعودی بورس به این دلیل است که حجم فروش در بورس کم شده و اگر تقاضا بتواند از عرضه پیشی بگیرد روند بورس صعودی میشود.
پیمان حدادی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با روند بازار سهام گفت: هنوز سیگنالی برای شروع روند صعودی نداریم و زمانی میتوان گفت روند صعودی شروع شده که شاخص کل تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد رشد کند. احتمالا بورس فردا متعادل است و گرایش بورس هم مثبت است.
مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه هم در رابطه با بورس فردا گفت: بورس از این بیشتر ریزش نخواهد داشت اما اعتماد باید به بازار سهام برگردد تا روند صعودی پرقدرتتر ادامه پیدا کند. همچنین رضایتی ادامه معاملات این هفته را متعادل دانست.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور ۴ بهمن ماه سال جاری در نامهای به محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور، دستور داد شیوهنامه عرضه و تقاضای زنجیره فولاد به گونهای بازنگری و اصلاح شود که هیچ علامت منفی به بازار سهام داده نشود.
دستور جهانگیری برای اصلاح شیوه نامه فولاد پس از آن صادر شد که محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۲۸ آبان ماه در نامهای به جهانگیری خواستار بازنگری در شیوه نامه مذکور شده بود.
شریعتمداری در نامه خود به جهانگیری نوشته بود: با توجه به سهم ۱۵ درصدی صنعت فولاد در بازار سرمایه، شیوهنامه تنظیم بازار فولاد علاوه بر کاهش صادرات این صنعت، باعث آسیب جدی به سرمایه و اعتماد مردم و ناامنی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خواهد شد. وزارت کار و شرکتهای تابعه آن، سهم ۲۰ درصدی از معادن و صنایع فولادی کشور دارند و نظرات آنها در تدوین شیوهنامه اخذ نشده است.
شیوه نامه تنظیم بازار فولاد با هماهنگی وزارتخانههای صمت، کار و اقتصاد و مشارکت شرکتهای بزرگ فولادی و تشکلهای این زنجیره به گونهای اصلاح شود که مشخص، شفاف، صریح و بدون امکان اعمال سلایق شخصی و غیرکارشناسی باشد و از ایجاد رانت توسط برخی افراد که مصداق واضح این موضوع هستند، جلوگیری گردد.
گفتنی است؛ ۲۸ آبان ماه امسال شیوه نامه فولاد از سوی معاون اقتصادی رئیس جمهور ابلاغ شد که یکی از مهمترین بندهای آن، تعیین قیمتهای پایه شمش، اسلب، ورق گرم و سرد و میلگرد به ۸۰ درصد نرخ CIS بود که منجر به انتقادات زیادی از شرکتهای فولادی، فعالان بازار سهام و مسئولان بورس کالا شده بود چرا که معتقد بودند اینگونه قیمت گذاری دستوری منجر به تضعیف صنعت فولاد خواهد شد.
شاخص بورس تا چه زمانی منفی میماند؟
در حالی که برخی از کارشناسان پیشبینی میکردند در نیمه دوم معاملات امروز تقاضا افزایش پیدا کند و فشار عرضه زیاد نباشد اما شاخص کل بیش از ۲/۵ درصد ریزش کرد.
ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با رفتار امروز بازار سرمایه گفت: صفهای فروش امروز جمع نمیشود و احتمالا روند معاملات روز شنبه هم منفی خواهد بود. همچنین با این حجم از عرضه بعید نیست شاخص کل به سقف قبلی خود برگردد.
همچنین محمدمهدی عشریه، کارشاس بازار سهام با اشاره به تصمیمات وزیر صمت در رابطه با صنایع فولادی گفت: وقتی برای بازار سهام تصمیمات شبانه میگیرند وضعیت از این بهتر نمیشود. جمع شدن صفهای فروش دیگر فایده ندارد و احتمالا معاملات هفته بعد نیز منفی باشد.
عرضه اولیه «سپیدار» بخریم یا نخریم؟
روز چهارشنبه، ۳۰ میلیون سهم (معادل ۱۵ درصد) سهام شرکت سپیدار سیستم آسیا با نماد سپیدار در بازار دوم فرابورس عرضه میشود. این شرکت که در اواخر سال ۱۳۸۷ به عنوان یکی از زیرمجموعههای شرکت همکاران سیستم تاسیس شد تا به امروز دو بار افزایش سرمایه داده و توانسته سرمایه خود را به ۲۰ میلیارد تومان برساند. سهامدار اصلی سپیدار شرکت همکاران سیستم است.
سپیدار که در حوزه طرحهای جامع فناوری اطلاعات شامل تحلیل، تولید، استقرار، راهاندازی و پشتیبانی راهکارهای مبتنی بر نرمافزار و همچنین تجارت الکترونیک فعالیت میکند توانسته از سال ۱۳۹۴ تا به امروز سهم خود را در بازار از ۴٫۳ درصد به ۱۴ درصد افزایش دهد و پیشبینیهای شرکت به این صورت است که احتمالا سهم این شرکت در پایان سال ۹۹ به ۱۸ درصد افزایش پیدا کند.
همچنین بر اساس آمار منتشر شده، درآمد عملیاتی شرکت در سال ۹۸ به ۳۸ میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال ۹۷ رشدی ۶۴ درصدی را نشان میدهد. سپیدار پیشبینی کرده که میزان درآمدش در پایان سال ۹۹ به ۷۰ میلیارد تومان برسد.
بررسی گزارش عملکرد ۹ ماهه این شرکت در سال ۹۹ نشان میدهد که سپیدار توانسته در این ۹ ماه درآمد خود را به ۵۳ میلیارد تومان برساند که ۹۴ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده و این موضوع رسیدن به درآمد ۷۰ میلیارد تومانی را تا پایان سال امکانپذیر میکند.
همچنین سود خالص هر سهم سپیدار در سال ۹۸ معادل ۱۴۵ تومان بوده که رشدی ۴۴ درصدی نسبت به سال ۹۷ داشته است. با این وجود سپیدار توانسته در ۹ ماهه نخست امسال ۲۷۶ تومان سود خالص محقق کند که رشدی ۱۷۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد. بررسی عملکرد یک ماهه سپیدار در آذر حاکی از آن است که این شرکت در نهمین ماه سال ۱۰ میلیارد و ۷۴۶ میلیون تومان درآمد داشته است.
عرضه اولیه سپیدار در حالی با قیمت ۳۹۸۰ تومانی انجام میشود که با توجه به سود خالص ۲۷۶ تومانی این سهم در ۹ ماه نخست و نسبت P به E گروه که حدود ۲۸ است، به نظر میرسد رسیدن به قیمت ۷۰۰۰ تومانی برای این سهم چندان دور از دسترس نباشد.
در عرضه اولیه سپیدار که روز چهارشنبه انجام میشود ۲۶ میلیون سهم به عموم عرضه میشود و ۴ میلیون سهم نیز سهم صندوقها خواهد بود. هر نفر حداکثر میتواند ۱۵ سهم در بازه قیمتی ۳۸۰۰ تا ۳۹۸۰ تومانی ثبت سفارش انجام دهد. البته با توجه به احتمال مشارکت ۴٫۵ میلیون نفری در این عرضه به هر نفر بیشتر از ۶ سهم نرسد که معادل ۲۴ هزار تومان نقدینگی نیاز دارد.
آخرین تحرکات بورس هفته
در مرحله پیش گشایش بورس امروز نمادهای فلزات و و شاخصسازان اصلی با فشار عرضه همراه شدند و احتمالا بازار سهام امروز نیز روند نزولی دارند.
نمادهای کوچک امروز نیز تقاضای خوبی دارند و احتمالا شاخص هموزن روند بهتری دارند. برخی از کارشناسان عقیده دارند در نیمه دوم معاملات امروز تقاضا در کلیت بورس افزایش پیدا میکند و بازار سهام روندی متعادل پیش خواهد گرفت اما با حجم عرضه در مرحله پیش گشایش متعادل شدن بورس کمی دشوار است.
افزایش تنشها در خاورمیانه باعث شده تا حجم خروج پول از بازار سهام افزایش پیدا کند.
همان طور که می دانید هر سیستمی برای ادامه فعالیت از یک سری قوانین خاص پیروی می کند. بازار بورس و سرمایه نیز در ایران تابع قوانین خاص می باشد. لذا هر فردی به عنوان سرمایه گذار و یا سرمایه پذیر می بایست مطابق با قوانین تعیین شده در این بازار فعالیت کند. مهمترین قانون مورد بحث در این مطلب ساعت کاری بورس ایران می باشد. طبق قوانین موجود در بازار بورس و سرمایه ایران، سرمایه گذاران می توانند در روز های شنبه تا چهارشنبه هر هفته از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ساعت ۱۲:۳۰ ظهر نسبت به ثبت سفارش خرید و فروش سهام اقدام کنند.
اما نکته مهم در این خصوص این است که شروع تمامی معاملات از ساعت ۹ صبح امکان پذیر می باشد. در نظر گرفتن بازه زمانی ۸:۳۰ تا ۹ صبح به جهت ثبت سفارشات می باشد. سفارش ثبت شده شما برای خرید و فروش سهام از ساعت ۸:۳۰ در صف قرار گرفته و از راس ساعت ۹ در فرایند پرداخت قرار می گیرد. بدیهی است انجام هرگونه معامله خارج از زمان و روز های مجاز برای هیچ کاربری امکان پذیر نمی باشد. پس بورس ایران در روز های پنجشنبه و جمعه باز نیست.
آیا بورس ایران در روز های پنجشنبه و جمعه باز است؟ پاسخ به این سوال منفی است. فعالیت در بورس تابع قوانین خاص می باشد. این مورد هم یکی از آنهاست. بازار سهام و سرمایه در ایران تنها در پنج روز ابتدای هر هفته فعال می باشد. به عبارت دیگر بورس ایران در روزهای پنجشنبه و جمعه باز نیست و تعطیل است. بدیهی است انجام هرگونه معامله نظیر خرید و فروش سهام در این روز ها امکان پذیر نمی باشد. البته در خصوص معایب این موضوع سخن ها و اظهار نظرات فراوانی وجود دارد. به گفته کارشناسان تعطیلی بورس ایران در روز های پنجشنبه و جمعه یک عیب بزرگ برای بازار سرمایه ایران محسوب می شود.