یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی

نخستین ولیعهد تاریخ عمان کیست؟

نخستین ولیعهد تاریخ عمان کیست؟ هیثم بن طارق، سلطان عمان، با صدور فرمانی قانون اساسی این کشور را تغییر داد و برای نخستین بار در تاریخ این کشور رویه‌ای مشخص برای انتصاب ولیعهد تعیین کرد، قبایی که برای ذی یزن بن هیثم آل سعید، پسر بزرگش، دوخته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۱ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 26
کد خبر: ۷۵۳۷۸

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از بی بی سی، این تغییرات قانون اساسی روز ۱۱ ژانویه اعلام عمومی شد و خیلی صریح مشخص می‌کند که "اختیار قدرت از سلطان به بزرگترین پسرش، و سپس به بزرگترین پسر این پسر منتقل خواهد شد".

 

این اقدام سلطان هیثم ادامه روندی است که او را از سیاست‌های سلطان قابوس، سلف و عموزاده‌اش، که نه فرزند داشت و نه برادر دور می‌کند. او در ۵۰ سالی که در سلطنت بود هرگز کسی را به شکل عمومی به عنوان جانشین خود معرفی نکرد.

 

بعد از مرگ سلطان قابوس در ژانویه ۲۰۲۰، شورای خاندان سلطنتی عمان باید نامه‌ای مهر و موم شده را باز می‌کرد که او پیش از مرگش نوشته بود و جانشینش را در آن معرفی کرده بود.

 

درباره ولیعهد جدید چه می‌دانیم؟
ذی یزن بن هیثم آل سعید ۳۰ ساله است و پسر بزرگ سلطان هیثم، و با وجود سن نسبتا کمش تجربه سیاسی قابل توجهی دارد.

 

او که فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی از دانشگاه آکسفورد است تا سال ۲۰۲۰ دبیر دوم سفارت عمان در لندن بود.

 

در جریان تغییرات کابینه در اوت ۲۰۲۰، ذی یزن به عنوان وزیر فرهنگ، ورزش و جوانان منصوب شد و جوانترین عضو کابینه محسوب می‌شود.

 

در پی انتصاب او به مقام وزارت، رسانه‌های عمانی حضورها، سخنرانی‌ها و دیدارهای شاهزاده با شخصیت‌های منطقه‌ای و جهانی را برجسته کرده‌اند، رویه‌ای که به گمان بعضی‌ها نشانه آماده کردن او برای مقام ولیعهدی بود.

 

ولیعهد از زبان خودش
ذی یزن بن هیثم در اکتبر ۲۰۲۰ و همزمان با روز جوان در عمان گفت که وزارتخانه تحت امرش تلاش خواهد کرد "نسلی از جوانان متفکر، تحلیلگر و خلاق" ایجاد کند، و قول داد که وزارتخانه در عین حال "ساز و کار لازم برای شنیدن صدای جوانان و پیگیری نظراتشان را فراهم خواهد کرد تا شراکتی واقعی در برنامه‌ریزی برای آینده ایفا کنند".

 

او در سخنرانی دیگری نیز که در همان ماه به مناسبت روز زن در عمان ایراد کرد گفت: "ما بار دیگر با صراحت اعلام می‌کنیم که از صمیم قلب دوست داریم از زنان عمانی در مسیر رسیدن به آرزوهایشان حمایت کنیم و تلاش خواهیم کرد تا از تمامی ظرفیت‌ها برای رسیدن به اهداف مورد نظر استفاده کنیم."

در دسامبر ۲۰۲۰، عمان میزبان جلسه شورای المپیک آسیا بود که به منظور انتخابت کشور میزبان بازی‌های آسیایی ۲۰۳۰ برگزار می‌شد. قطر و عربستان سعودی برای میزبانی این بازی‌ها با یکدیگر رقابت داشتند. این جلسه در حالی برگزار شد که مذاکراتی برای پایان دادن به اختلافات قطر و برخی از کشورهای همسایه‌اش در جریان بود.

 

ذی یزن هنگام سخنرانی در این جلسه گفت که "رویدادها و رقابت‌های ورزشی ابزاری است برای شیوع فرهنگ دوستی و درک متقابل میان ساکنان این قاره، و ایجاد پایه‌های صلح و دوستی در جهان".

 

ولیعهد از زبان دیگران
در پی عضویت ذی یزن در کابینه عمان، "منبع عمانی آگاهی" به وبسایت العرب گفت که این تصمیم "نشانه میل رهبری جدید به نوسازی دولت است که در قدم اول شامل جوان‌گرایی و در قدم دوم شامل ایجاد حلقه‌ای نزدیک پیرامون سلطان به منظور آمادگی برای اقدامات سیاسی پیش رو می‌شود"./ ایسنا

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار