چرا زنان تحصیلکرده مهاجرت می کنند؟-راهبرد معاصر
بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود «ایلان ماسک» تصویر ماهواره‌بر ایرانی را منتشر کرد + عکس جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند

چرا زنان تحصیلکرده مهاجرت می کنند؟

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور گفت: از جمله دلایل مهاجرت زنان تحصیل کرده عدم وجود امنیت شغلی، عدم وجود بازار کار و فقر است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۲ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 02
کد خبر: ۷۶۱۹۹

به گزارش راهبرد معاصر گلناز سعید در همایش زنان تحصیل کرده، فرصت‌ها و چالش‌ها که به همت انجمن ایرانی مطالعات زنان برگزار شد، اظهار کرد: پیش از انقلاب مشروطه با پدیده‌ای به نام مهاجرت مواجه بودیم که بخشی از این مهاجرین را زنان تشکیل می‌دادند. اغلب برای کار در کارخانه ذغال سنگ به سمت قفقاز و شوروی سابق مهاجرت می‌کردند حتی بخشی از زنان در کارخانه‌ها مشغول به کار شدند.

وی با بیان اینکه مهاجرت پدیده‌ای است که در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه و گاها برای رفع مشکلات اقتصادی افراد رایج است، افزود: در ایران به علت کم بودن آمار زنان تحصیل کرده پیش از انقلاب مشروطه مهاجرت زنان نیز به نسبت مردان کمتر بوده است که پس از انقلاب مشروطه آمار افزایش یافت. همانطور که هم اکنون بیش از ۶۳ درصد از زنان دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.

به گفته وی طی سالهای ۱۸۵۰ تا ۱۹۱۴ میلادی بزرگترین مهاجرت‌ها شکل گرفت به طوری که در این دوره حدود ۱۰ درصد جمعیت جهان مهاجر بودند. اغلب افراد به علت دوری آمریکا از جنگ جهانی دوم به این کشور مهاجرت کردن از این رو پس از جنگ جهانی دوم آمریکا با ایجاد مرزی، مهاجرت را محدود و اغلب افراد به سوی اروپا مهاجرت کردند.

سعید ادامه داد: بعد از جنگ جهانی دوم ترک‌ها به سمت آلمان مهاجرت کردند لذا بیشترین مهاجرین آلمان را ترک‌ها تشکیل می‌دهند و اینگونه فرهنگ خود را نیز به این سرزمین‌ها می‌بردند.

وی افزود: باید زمینه کارآفرینی و فعالیت زنان را تسهیل کرد تا از مهاجرت نخبگان جلوگیری شود، چراکه نبود شغل و جنگ یا آزار و اذیت‌های سیاسی و مذهبی و پناهندگان زیست محیطی از جمله عوامل ترغیب کننده مهاجرت هستند.

در بخش دیگر این برنامه، دکتر فیروزه عزیزی با بیان اینکه استخدام زنان در بخش دولتی کشورهای منا _خاورمیانه و شمال آفریقا_ کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: اشتغال زنان بدون دستمزد و یا اشتغال در بخش خصوصی به علت نوع فرهنگ این کشورها امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: اشتغال زنان در کشورهای منا متناسب با انتظار نیست، به طوری که با وجود سرمایه گذاری بسیار این کشورها در حوزه آموزش زنان به ویژه آموزش عالی و ارتقای سطح تحصیلات آنها اما مشارکت اقتصادی و اشتغالشان افزایشی نداشته است.

عزیزی همچنین در پایان گفت: پایین ترین نرخ اشتغال زنان در جهان به کشورهای منا معطوف می‌شود. همچنین هنجارهای اجتماعی، فرهنگی و مذهبی بالاترین درصد اثر بر کاهش فعالیت اقتصادی زنان در این منطقه را دارند.

 

ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده