بلینکن: سیاست «فشار حداکثری» بر ایران بی‌نتیجه بوده است-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

بلینکن: سیاست «فشار حداکثری» بر ایران بی‌نتیجه بوده است

وزیر خارجه آمریکا ضمن اعتراف به شکست فشار حداکثری دولت ترامپ بر ایران گفت: «ما طی سال‌های اخیر سیاست فشار حداکثری علیه ایران را اجرا کرده‌ایم، اما نه تنها بی‌نتیجه بود، بلکه بر مشکلات افزوده است».
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۴ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 20
کد خبر: ۷۸۱۶۸

به گزارش راهبرد معاصر،  «آنتونی بلینکن» رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در گفت‌وگو با شبکه «بی‌بی‌سی» به بی فایده بودن و شکست سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران اعتراف کرد.

 

وزیر خارجه جدید ایالات متحده آمریکا گفت: «این سیاست نه تنها بی‌نتیجه بوده، بلکه مشکلات را بدتر کرده است؛ چراکه ایران اکنون به تولید سوخت کافی و تولید مواد شکافت‌پذیر نزدیک‌تر‎ شده است».

 

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار بی‌بی‌سی که آیا پس گرفتن ادعای آمریکا درباره احیای همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران یک نوع عقب‌نشینی در برابر این کشور نیست، گفت: «ما طی چهار سال اخیر با اجرای سیاستی موسوم به فشار حداکثری روبرو بودیم که نه تنها نتیجه نداد، بلکه بر مشکلات افزوده است».

 

بلینکن با بیان اینکه «آمریکا و اروپا در مورد ایران مواضع همسو دارند»، افزود: «واشنگتن با سایر کشورها همکاری خواهد کرد تا مانع نفوذ منطقه‌ای ایران شود و جلوی برنامه موشک‌های بالستیک این کشور را بگیرد».

 

وی با تأکید بر دریافت دعوتنامه اتحادیه اروپا برای شرکت در نشست غیر رسمی کمیسیون برجام گفت: «قرار است سه کشور اروپایی به همراه روسیه و چین و همچنین ایران در آن حضور داشته باشند و ما هم قصد داریم در آن حضور داشته باشیم».

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایالات متحده آمریکا اظهار داشت: «اگر چنین نشستی صورت بگیرد، این نخستین اقدام برای حل این موضوع از راه دیپلماتیک خواهد بود».

 

از سوی دیگر، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» با اشاره به تصمیم آمریکا برای پذیرفتن دعوت اروپا برای شرکت در نشستی با کشورهای عضو برجام گفت: «ما در مرحله ابتدایی قرار داریم و کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام شود».

 

مشاور امنیت ملی کاخ سفید اظهار داشت: «بایدن از ما خواست تا با درخواست اروپا برای آغاز مذاکره با ایران موافقت کنیم».

 

سالیوان در ادامه تصریح کرد: «ما معتقدیم که دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک با ایران ممکن است و اولین اقدام مهم برای تحقق این امر، نشستن به پای میز مذاکره است».

 

مقامات دولت جدید آمریکا طی روزهای اخیر بارها اعلام کرده‌اند که قبل از بازگشت آمریکا به برجام، ایران باید به تعهدات هسته‌ای خود ذیل برجام بازگردد.

 

در مقابل، ایران تأکید کرده است که آمریکا به‌عنوان کشوری که از برجام خارج شده و اقدام به وضع تحریم‌های شدید علیه ایران کرده است، باید علاوه بر بازگشت به برجام اقدام به رفع تحریم‌های خود علیه ایران کند تا پس از آن ایران نیز اجرای تعهدات هسته‌ای خود مطابق برجام را از سر گیرد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار