درخواست شورای امنیت از نیروهای حفتر برای توقف پیشروی به طرابلس-راهبرد معاصر
پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام

درخواست شورای امنیت از نیروهای حفتر برای توقف پیشروی به طرابلس

شورای امنیت سازمان ملل پس از جلسه‌ای دو ساعته پشت درب‌های بسته، از شبه‌نظامیان ارتش ملی لیبی تحت امر خلیفه حفتر خواست که پیشروی به سمت طرابلس را هرچه سریعتر متوقف کنند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۸ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 06
کد خبر: ۷۸۲۴
به گزارش راهبرد معاصر ، شورای امنیت سازمان ملل بامداد شنبه برای بررسی وضعیت لیبی و حمله شبه‌نظامیان گروه موسوم به «ارتش ملی لیبی» به شهر «طرابلس»، به درخواست بریتانیا جلسه اضطراری و غیرعلنی تشکیل داد.

شبکه «الحدث» گزارش داد که در این جلسه که پشت درب‌های بسته در حال برگزاری است، کشورهای اروپایی از شورای امنیت می‌خواهند که هرچه سریعتر به تنش‌های نظامی در لیبی پایان دهد. البته قرار نیست در پایان این جلسه قطعنامه‌ای صادر شود بلکه به ایراد یک بیانیه اکتفا خواهد شد.

علی‌رغم غیرعلنی بودن این جلسه، اما برخی منابع جزئیات کمی را از اظهارات نمایندگان اعضای دائم شورای امنیت به بیرون درز دادند.

شبکه «الجزیره» گزارش داد که نماینده انگلیس در سازمان ملل از نیروهای ارتش ملی لیبی به رهبری ژنرال «خلیفه حفتر» هشدار داد که هرچه سریعتر دست از حمله به طرابلس کشیده و به مواضع قبلی خود در شرق این کشور بازگردند.

وی همچنین از تمام طرف‌های درگیر در جنگ داخلی لیبی خواست که دست از تقابلات نظامی برداشته، به مسیر راهکار سیاسی بازگردند و مذاکرات صلح را از سر بگیرند.

بر اساس گزارش الجزیره، نماینده فرانسه در شورای امنیت نیز با تاکید بر اینکه هیچ راهکار نظامی برای بحران لیبی وجود ندارد، ضمن دعوت از تمام طرف‌ها به آرامش، از آنها خواست که خویشتن‌داری از خود نشان دهند.

بعد از گذشت حدود دو ساعت از جلسه شورای امنیت در سکوت خبری، بیانیه پایانی این نشست خواستار توقف پیشروی نیروهای حفتر به سمت طرابلس شد.

«جاناتان آلن» معاون نماینده دائم بریتانیا در سازمان ملل با حضور در جمع خبرنگاران، از مباحث مطرح‌شده در این نشست گفت. بر این اساس، شورای امنیت سازمان ملل از تمام طرف‌ها خواست که تنش‌های نظامی را متوقف کنند.

وی با بیان اینکه شورای امنیت از عواقب عملیات نظامی ارتش ملی لیبی در شهر طرابلس نگران است، به دیگر نکات مطرح شده در بیانیه پایانی اشاره کرد: «هیچ راهکار نظامی برای بحران لیبی وجود ندارد. شورای امنیت از اقدامات فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی کاملا حمایت می‌کند. وضعیت کنونی در این کشور بسیار شکننده است».

نماینده آلمان در سازمان ملل نیز درباره این نشست گفت: «اقدامات نظامی اخیر، ثبات در لیبی را تهدید و تضعیف می‌کند... شورای امنیت در رد هرگونه افزایش تنش‌های نظامی در لیبی اتفاق نظر داشت».

خلیفه حفتر، ژنرال سابق ارتش لیبی که در حال حاضر رهبری یکی از دو گروه صاحب قدرت در لیبی را در اختیار دارد، روز پنج‌شنبه با انتشار یک فایل صوتی به نیروهای تحت امرش دستور داد عملیات تصرف شهر «طرابلس» پایتخت رسمی لیبی را آغاز کنند. حفتر در این پیام صوتی از ساکنان شهر طرابلس خواسته سلاح خود را بر زمین گذاشته و در برابر نیروهای تحت امر او مقاومت نکنند.

به فاصله چند ساعت از صدور پیام حفتر بود که درگیری‌ها در نزدیکی پایتخت لیبی آغاز شد و نیروهای حامی شهر طرابلس اعلام کردند که توانسته‌اند دو خودروی نفربر نیروهای حفتر را منهدم کنند. درپی این تحولات، آمریکا به همراه سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و ایتالیا بیانیه مشترکی صادر کرد و خواهان توقف هرچه سریعتر عملیات در اطراف پایتخت لیبی شد. در این بیانیه در مورد پیامدهای این عملیات و تشدید درگیری‌ها هشدار داده شده است.

لیبی از زمان سرنگونی رژیم سرهنگ «معمر القذافی»، رئیس جمهور سابق به دست انقلابیون و ناتو در سال ۱۳۹۰ فاقد دولت مرکزی مقتدری بوده است. طی این مدت گروه‌های مسلح و برخی قبایل اداره شهرها و مناطق این کشور را به دست گرفتند و داعش توانست در غیاب دولت مرکزی در این کشور اعلام خلافت کند.
ارسال نظر
آخرین اخبار