بقایی: ایران آماده دیپلماسی است، اما تسلیم خواسته یکجانبه نمی‌شود ماچادو به ونزوئلا بازگشت؟ احضار کاردار سفارت آمریکا در پی اهانت ترامپ به مردم لیبی ترامپ: امروز حمله‌ای به ایران انجام نخواهد شد جدیدترین ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز العربی الجدید: یک هیئت قطری به تهران آمد؛ هدف جلوگیری از تشدید تنش و مهار رویارویی در منطقه است وزیر دفاع انگلیس: ۱۰۰۰ روز وقت داریم برای جنگ احتمالی آماده شویم اعتراض سفارت ایران به اظهارات مشاور نخست‌وزیر عراق درباره مرز چذابه حمله پهپادی به مقر گروه‌های جدایی‌طلب در شمال عراق مقاومت عراق: تجاوز به ایران مصداق بارز جنگ میان حق و باطل است؛ در کنار حق می‌ایستیم شاه اردن: امنیت اردنی‌ها خط قرمز است رئیس سابق دفتر نتانیاهو: از عواقب حمله دوباره به ایران وحشت دارم + فیلم نیرو‌های مسلح یمن: حمله ما به مکه و مدینه دروغی بزرگ است عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند

کاخ سفید: گزارش قتل خاشقچی به زودی منتشر می‌شود/واشنگتن گامی برای برداشتن تحریم‌ها علیه ایران برداشته است

کاخ سفید: گزارش قتل خاشقچی به زودی منتشر می‌شود/واشنگتن گامی برای برداشتن تحریم‌ها علیه ایران برداشته است سخنگوی کاخ سفید شامگاه چهارشنبه در یک نشست خبری گفت مدیر اطلاعات ملی آمریکا به زودی گزارش مربوط به قتل منتقد عربستان سعودی را منتشر خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۳ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 24
کد خبر: ۷۸۷۴۰

به گزارش راهبرد معاصر «جنیفر ساکی»، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری شامگاه چهارشنبه (به وقت تهران) گفت دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به زودی گزارش مربوط به قتل «جمال خاشقچی»، منتقد عربستان سعودی را منتشر خواهد کرد. 

سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه آمریکا چه زمانی این گزارش را منتشر می‌کند گفت: «همان‌طور که قبلاً گفته‌ایم، ما متعهدیم این گزارش را از طریق مدیر اطلاعات ملی آمریکا منتشر کنیم که البته یک گزارش غیرمحرمانه است.»

جن ساکی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره حملات راکتی در عراق و همچنین بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای برجام هم اظهارنظر کرد. او تصریح کرد واشنگتن گامی برای برداشتن تحریم‌ها علیه ایران برداشته است. 

سخنگوی کاخ سفید گفت: «ایران با پایبندی به توافق فاصله دارد. رئیس‌جمهور به روشنی گفته چنانچه ایران به پایبندی کامل تعهداتش برگردد ما هم همین کار را انجام خواهیم داد و سپس از آن به عنوان سکویی برای ایجاد یک توافق قوی‌تر و طولانی‌تر شامل رسیدگی به موشک‌های بالیستیک و سایر نگرانی‌ها استفاده خواهیم کرد.»

او اضافه کرد: «با این حال، ما در آن نقطه قرار نداریم. نکته‌ای که اضافه می‌کنم این است که ایالات متحده موافقت خودش را با دعوت [اروپا] برای انجام گفت‌وگوهای دیپلماتیک ابراز کرده است. مرحله‌ای که در آن قرار داریم این است. همان‌طور که می‌دانید ما اقدامی برای برداشتن تحریم‌ها-‌ان‌طور که درخواست شده- انجام نداده‌ایم.»

سخنگوی کاخ سفید در ادامه درباره حملات راکتی اخیر به منافع آمریکا در عراق گفت: «ما هنوز به ارزیابی نهایی برای انتساب این حملات [به گروهی خاص] نرسیده‌ام ولی رئیس‌جمهور دیشب با نخست‌وزیر [عراق] صحبت کرد. این موضوع بخش مفصلی از رایزنی‌های آنها را تشکیل می‌داد.»

وی اضافه کرد: «ما ایران را بابت اقدامات نائبانش مسئول می‌دانیم و البته، حق خودمان را برای پاسخ دادن [به این حملات] به شکل و در زمان مورد ترجیح خودمان محفوظ می‌دانیم.»

سخنگوی کاخ سفید گفت آمریکا به روشی «سنجیده» به این حملات پاسخ خواهد داد: «پاسخ ما به گونه‌ای خواهد بود که سنجیده و مطابق با تقویم زمانی خودمان باشد. ما برای این کار از ترکیبی از ابزارهای آشکار و پنهان خودمان استفاده خواهیم کرد.»

سخنگوی کاخ سفید در ادامه تصریح کرد: «اما ما از کوره در نمی‌رویم. چنین اقدامی، همان‌طور که در گذشته دیده‌ایم خطر تشدید تنش‌ها را به همراه دارد و با ایجاد بی‌ثباتی بیشتر در عراق، در راستای اهداف ایران است. این اولویت ما است.»

در روزهای گذشته دو حمله راکتی منافع آمریکا در عراق را هدف قرار گرفته است. ابتدا حدود ۱۰ روز پیش فرودگاه بین‌المللی اربیل و یک پایگاه آمریکا در این فرودگاه هدف حمله راکتی قرار گرفت. ساعاتی پس از انتشار این خبر، یک گروه عراقی تازه تأسیس موسوم به «سرایا اولیاء الدم»، با بیان اینکه اشغالگران آمریکایی در هیچ جای عراق امنیت نخواهند داشت، مسئولیت حمله به اربیل را برعهده گرفت. 

دو روز پیش هم منابع خبری گزارش دادند سه فروند راکت کاتیوشا به اطراف سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد برخورد کرده است. 

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار