رسانه چینی:دولت بایدن ادامه سیاست ویرانگر دوره ترامپ است-راهبرد معاصر
ببینید/ نمایش قدرت جنگنده سوخو ۵۷ در رویداد هوایی ژو‌های چین لاوروف: پیروزی ترامپ رویکرد آمریکا در قبال جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد سخنگوی وزارت خارجه: عراقچی و گروسی گفتگوی مهمی داشتند؛ ایران هیچ‌گاه مسیر تقابل را انتخاب نکرده است گروسی: با برداشتن گام‌های عملیاتی می‌توانیم به دولت جدید آمریکا نشان بدهیم که قادریم در مسائل هسته‌ای به راه‌حل برسیم رئیس سازمان انرژی اتمی: هرگونه قطعنامه شورای حکام با پاسخ فوری ایران روبرو خواهد شد عراقچی: ایران آماده مذاکرات هسته‌ای در چارچوب توافقات قبلی است رافائل گروسی با عراقچی دیدار و گفتگو کرد مجلس نمایندگان آمریکا با کسب ۲۱۸ کرسی به کنترل جمهوری‌خواهان درآمد دادگاه آمریکا غرامت ۱.۶۸ میلیارد دلاری علیه ایران را لغو کرد بورل: گفتگو‌های سیاسی با اسرائیل را تعلیق می‌کنیم حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت گفتگوی وزرای خارجه ترکیه و آمریکا وقوع دومین حادثه سخت برای نظامیان رژیم اسرائیل سخنگوی وزارت خارجه: علی لاریجانی به سوریه می‌رود ترامپ فرستاده صلح برای مذاکرات در اوکراین منصوب می‌کند

رسانه چینی:دولت بایدن ادامه سیاست ویرانگر دوره ترامپ است

رسانه چینی با ارزیابی عملکرد دولت جدید آمریکا از زمان روی کار آمدن، اعلام کرد علیرغم وعده‌های بایدن، سیاست‌های رئیس‌جمهور جدید چه در عرصه سیاست داخلی و چه خارجی با ساکن سابق کاخ سفید تفاوت اساسی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۷ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 27
کد خبر: ۷۹۰۲۲

به گزارش راهبرد معاصر  با گذشت بیش از یک ماه از ریاست‌جمهوری «جو بایدن»، به نظر می‌رسد او به شکل قابل توجهی به سلف خود شباهت دارد. علیرغم شعارهای وی در راه رسیدن به کاخ سفید، بایدن بخش بزرگی از همان سیاست ویرانگر «دونالد ترامپ» چه در سطح داخلی و چه بین‌المللی را ادامه می‌دهد.

پایگاه اینترنتی شبکه چینی «سی‌جی‌تی‌ان» با این مقدمه به بررسی ابعاد مختلف سیاست دولت جدید آمریکا پرداخته و مواردی را که نشان‌دهنده شباهت سیاست‌های کلان دو دولت آمریکا علیرغم تغییر رئیس‌جمهور است، ذکر کرده است. 

سیاست مهاجرتی بایدن

بر اساس این گزارش، یکی از شعارهای اصلی در حمایت از بایدن که هوادارانش آن را تبلیغ می‌کردند، این حقیقت بود که مهاجران و کودکان مهاجر به معنای واقعی در دوران ترامپ در قفس بودند.

سی‌جی‌تی‌ان در این خصوص نوشت: اگر از این حقیقت بگذریم که این سیاست در واقع در دولت «باراک اوباما» که بایدن معاون او بود آغاز شد، دولت جدید آمریکا هم آن را عوض نکرده است. در واقع، در هفته گذشته بایدن یک بازداشتگاه مخصوص کودکان متعلق به دوره ترامپ را در تگزاس فعال کرد که می‌تواند تا ۷۰۰ فرد بین ۱۳ تا ۱۷ سال را در خود جای دهد و ده‌ها نفر تاکنون به آن منتقل شده‌اند.

«مارک وبر» سخنگوی وزارت بهداشت و خدمات انسانی در گفت‌وگو با روزنامه «واشنگتن پست» مدعی شد: دولت بایدن از رویکرد «تمرکز بر اجرای قانون» دولت ترامپ فاصله می‌گیرد و به سمت رویکردی می‌رود که رفاه کودکان محوری‌تر است.

به نوشته این تحلیل، این حرف‌ها معنایی ندارد زیرا تحت هیچ منطقی نمی‌توان قرار دادن نوجوانان در یک مرکز امنیتی که نمی‌توانند آنجا را هر زمان که بخواهند ترک کنند، رویکرد کودک محور و یا فاصله گرفتن از سیاست‌های ترامپ در نظر گرفت.
 
مقابله با کرونا

طبق این گزارش، مردم آمریکا در دوره بایدن هم مانند دوره ترامپ در برابر همه‌گیری مرگبار کرونا در این کشور بی‌پناه مانده‌اند؛ گرچه شیوع بیماری با سرعت بیشتری در حال مهار است، اما بحران اقتصادی همچنان گریبانگیر بسیاری از آمریکایی‌هاست.

وعده‌های دولت بایدن درباره بسته‌های کمک اقتصادی همچنان محقق نشده و کسی هم واقعاً مطمئن نیست که چه زمان و یا اصلاً محقق می‌شود یا خیر.

سیاست خارجی بایدن

اما شباهت‌های بایدن با ترامپ بیشتر از هر چیز در حوزه سیاست خارجی خود را نمایان کرده است.

چند روز قبل بایدن اولین اقدام نظامی خود را در حمله به سوریه صادر کرد. بر اساس این تحلیل، دورویی دولت آمریکا در ارتباط با این تحول از چند جهت مشهود است.

اول از همه این که این حمله با لفاظی‌های ضد جنگ رئیس‌جمهور آمریکا در دوران رقابت‌های انتخاباتی در تضاد است. دیگر این که «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید که او هم دست پرورده دولت اوباماست، در توییتی در سال ۲۰۱۷ همین اقدام را از سوی ترامپ تقبیح کرده بود. او در این خصوص نوشته بود: «اختیار قانونی حملات چیست؟ اسد یک دیکتاتور بی رحم است اما سوریه یک کشور مستقل است.»

به نوشته این رسانه چینی، به نظر می‌رسد بمباران و زیر پا گذاشتن حاکمیت سوریه موضوعی است که هر دو حزب آمریکا درباره آن اتفاق نظر دارند و این عملیات هم به همین جهت تعجب آور نبود اما در زمانی انجام شد که دولت آمریکا قرار است این کشور را به توافق هسته‌ای با ایران بازگرداند؛ همان توافقی که ترامپ آن را مورد حمله قرار داد و حالا با اقدام جدید بایدن بازگشت به آن دشوارتر هم خواهد بود.

شاید نزدیکترین نقطه اشتراک دو رئیس‌جمهور اخیر آمریکا، سیاست آن‌ها در قبال چین باشد. بایدن به طور مداوم از چین با عنوان «چالش» یاد کرده است. او گفته که با پکن به شدت رقابت خواهد کرد و در تلاش است تا ائتلافی را برای مهار صعود چین تشکیل دهد.

تکرار اتهامات ترامپ درباره کرونا

دولت بایدن حتی مایل است تئوری‌های توطئه خطرناک درباره ریشه «کووید-۱۹» را ماندگار کند. این تئوری‌ها را ط‌رفداران برتری نژادی‌ سفید پوستان در اینترنت رواج دادند و دولت ترامپ هم آن‌ها را تقویت کرد. نظراتی که کاملاً نادرست هستند و هیچ نهاد علمی از جمله سازمان جهانی بهداشت آن‌ها را جدی نمی‌گیرد.

تداوم سیاست اول آمریکای ترامپ

در ادامه این گزارش آمده است: در نهایت دستور اخیر بایدن درباره بازنگری در زنجیره تامین آمریکا و کاهش وابستگی در تامین مواد به چین دقیقاً ادامه سیاست «اول آمریکا»ی ترامپ است که فقط می‌تواند جنگی تجاری را که ترامپ آغازگر آن بود وخیم‌تر و به تجارت بین‌المللی برای همه آسیب بزند.

جو بایدن در جمع اهداکنندگان کمک مالی در دوران کارزار انتخاباتی خود گفته بود در صورت انتخاب شدن او هیچ چیزی اساساً تغییر نخواهد کرد، پس هیچ یک از موارد مذکور تعجب آور نیست. در عین حال، سازگار کردن همه این‌ها با پیامی که دولت جدید به جهان مبنی بر «بازگشت آمریکا» می‌فرستد، دشوار است. به نظر می‌رسد آمریکا در راهی در دوران ترامپ قدم  گذاشت که هرگز نمی‌تواند از آن به عقب بازگردد.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار