تسهیل فرآیند ترخیص خودروهای وارداتی در قشم ابهام در مدیریت سبد 2200 همتی سهام عدالت؛ وزارت اقتصاد شفاف سازی کند بزرگترین دارندگان بیت‌کوین جهان کدامند؟ اختصاص سهمیه ویژه ارزی برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی شورای رقابت: قراردادهای مشارکت در تولید خودرو غیرقانونی نیست رفع نیاز به واردات بنزین با کاهش 15 درصدی مصرف ورود 30 هواپیمای MD به عملیات اربعین / گرما ظرفیت پروازها را کاهش داد چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟ صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟

کارگزاری حق فروش سهام مشتریان برای پس گرفتن اعتبارات را دارد؟

کارگزاری حق فروش سهام مشتریان برای پس گرفتن اعتبارات را دارد؟ آخر سال است و بازار سهام در صف‌های فروش قفل شده و درحالی که بازار با کمبود نقدینگی همره است هر روز شاهد خروج پول حقیقی از بازار سهام هستیم. حالا کارگزاری‌ها نیز می‌خواهند اعتباراتی که مشتریان دادند را بازپس گیرند و این موضوع نیز فشار فروش را تشدید می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۱ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 27
کد خبر: ۷۹۰۸۱

به گزارش راهبرد معاصر  معاملات بازار سهام با روندی نزولی دنبال می‌شود و به عقیده کارشناسان بزرگ‌ترین مشکل حال حاضر بورس کمبود نقدینگی است. در روزهای پایانی سال ۹۹ ریسک بالای بازار سهام و مبهم بودن وضعیت متغییرهای تاثیرگذار بر بورس باعث شده تا خریداران بزرگ فعلا دست نگه‌ دارند و سرمایه خود را وارد بازار سهام نکنند و این درحالست که هز روز شاهد خروج نقدینگی از سمت سهامداران حقیقی هستیم.

مجموع معاملات امروز بازار سهام حدود ۹/۵ هزار میلیارد تومان بود که درصد زیادی از این معاملات به خرید و فروش اوراق اختصاص یافت و فعلا معاملات سهام در بورس با روندی فرسایشی همراه شده و کارشناسان این روند فرسایشی و کم شدن نقدشوندگی بازار سهام را از معایب دامنه نوسان نامتقارن می‌دانند. دامنه نوسان نامتقارن بازار سهام را به صورت مقطعی مثبت کرد اما دیری نگذشت که سایه سیاه روند نزولی دوباره روی سر بورس ظاهر شد و کارشناسان بارها در رابطه با کارساز نبودن این روش برای بلندمدت هشدار داده بودند و حالا تصمیم تغییر دامنه نوسان اولین تصمیم لکه‌دار در کارنامه رئیس جدید سازمان بورس ثبت شده است.

در شرایطی که روند بازار سهام نزولی است و بسیاری از نمادها در صف فروش قفل شدند کارگزاری‌ها برای مشتریانی که از کارگزاری اعتبار دریافت کردند پیام فرستادند و خواستار بازپس‌گیری اعتبارات خود شدند و این درخالیست که ۹۰ درصد کسانی که از کارگزاری اعتبار دریافت کردند و با اعتبارات خود سهام خریدند ضرر زیادی کردند. اما این اقدام کارگزاری‌ها چقدر روی بازار سهام تاثیر می‌گذارد؟ اگر مشتریان اعتبارات خود پس ندهند کارگزاری می‌تواند سهام آن‌ها را بفروشد و مبلغ اعتبار را از حساب آن‌ها کسر کند؟

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با اعتبارات کارگزاری‌ها گفت: عموما کارگزاری‌ها هر سال در اسفند ماه سعی دارند اعتباراتی که به مشتریان پرداخت کردند را پس بگیرند تا حساب مالی سال ۹۹ را بدون کمترین طلب محاسبه کنند اما در شرایط حال حاضر اکثر کسانی که اعتبار دریافت کردند در بورس ضرر کردند.

این کارشناس در رابطه با اقدام کارگزاری در ضورت پس ندادن اعتبار گفت: اصولا سهامداران بزرگ که اعتبارات زیادی دریافت کردند این اعتبارات را پس نمی‌دهند و کارگزاری نیز ه دلیل گردش حساب بالای آن‌ها نمی‌خواهد این مشتریان را از دست بدهد و برای همین موضوع اقدامی انجام نمی‌دهد و کسانی هم که اعتبارات کوچک از کارگزاری گرفتند اگر سهام خود را نفروشند از لحاظ قانونی کارگزاری حق فروش سهام آن‌ها برای تسویه اعتبار را ندارد مگر اینکه توافق‌نامه‌ای مبنی بر فروش سهام در صورت پس ندادن اعتبارات بین مشتری و کارگزاری امضا شده باشد.

تجارت نیوز

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار