به گزارش راهبرد معاصر؛ شرط تردد در شهرهای آبی و زرد اعلام شد و طبق گفته وزیر کشور تردد در این شهرها تنها با رعایت و نظارت سختگیرانه پروتکل های بهداشتی میسر خواهد بود. استاندار تهران نیز شرط تردد در مناطق زرد و آبی را منفی بودن تست پی سی آر عنوان کرده بود. در ادامه جزئیات بیشتر از نحوه تردد در شهرهای آبی و زرد را بخوانید.
بر اساس مصوبه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا سفرهای نوروزی در شهرهای قرمز و نارنجی کاملاً ممنوع است و فقط این امکان فراهم شده است که در شهرهای آبی و زرد با رعایت شیوهنامههای سختگیرانه مردم بتوانند سفرهای ضروری خود را انجام دهند.
هفته گذشته بر اساس نقشه رنگبندی اپلیکیشن ماسک ۱۱ شهرستان که همگی در استان خوزستان قرار دارند، وضعیت قرمز کرونایی دارند، همچنین ۳۱ شهرستان نارنجی، ۲۵۲ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند که با کاهش شهرهای نارنجی و آبی در هفته پیش رو مواجه هستیم.
طبق آخرین بروزرسانی وضعیت رنگبندی رسمی شهرهای کشور در اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت، از امروز شانزدهم اسفند ماه، ۱۱ شهرستان که همگی در استان خوزستان قرار دارند، وضعیت قرمز کرونایی دارند و ۳۲ شهر نارنجی، ۲۵۱ شهر زرد و ۱۵۴ شهر آبی هستند.
شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
ارومیه، اشنویه، خوی، ماکو، نقده در استان آذربایجان غربی، شهرضا در استان اصفهان، امیدیه، ایذه، باغ ملک، حمیدیه، شوش، هفتکل، دهلران، هندیجان و اندیمشک در استان خوزستان، دامغان و شاهرود در استان سمنان، پاسارگارد، گراش، لامرد،خنج و مهر در استان فارس، سیرجان در استان کرمان، کهگیلویه و گچساران در استان کهگیلویه و بویر احمد، گرگان در استان گلستان، رودبار و رودسر در استان گیلان، آمل، رامسر و ساری در استان مازندران و خمین در استان مرکزی شهرهای با وضعیت نارنجی کرونا در هفته آینده هستند.
لازم به ذکر است که رنگبندی اعلامشده تا این لحظه بوده و در روزهای آینده ممکن است تغییر کند.
در شهرهای نارنجی گروههای شغلی ۳ و ۴ مشمول محدودیت میشوند.
در شهرهای قرمز گروههای شغلی یک، ۲، سه و چهار مشمول محدودیت میشوند.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ظهر امروز در پایان صد و سی و هفتمین جلسه شورای اجتماعی کشور در جمع خبرنگاران گفت: امروز جلسه شورای اجتماعی را داشتیم که آخرین جلسه سال ۱۳۹۹ بود. ما تلاش کردیم به صورت دو هفته یکبار علی رغم وجود کرونا و آثار آن در حوزه های مختلف و من جمله در تشکیل جلسات، این جلسات در موعد خودش برگزار شود. تصمیمات خوبی هم امسال گرفته شد و اقدامات موثری هم به وقوع پیوست.
وی با اشاره به اینکه گزارشات نشان می دهد دستگاه های مختلف مسئول حول محور وظایف و ماموریت های پیش بینی شده تلاش کردند خوب عمل کنند، اظهار داشت: امروز در جلسه موضوعاتی که مطرح شد ادامه جلسه قبل بود که مربوط به بررسی آثار آسیب های اجتماعی کرونا بود.
رحمانی فضلی بیان داشت: کارگروه های مربوطه تشکیل جلسه دادند و موضوع را دقیق بررسی کردند و امروز در جلسه دستگاههای مختلف گزارش دادند جمع بندی این موضوع این شد که همه دستگاه ها مرتبط با موضوعات اجتماعی از منظر آسیب شناسی چه در زمان حال و چه در زمان پس از کرونا یقیناً در حوزههای اجتماعی مواجه با آسیبهای خواهند شد که این آسیب ها به صورت دقیق احصا شد.
وزیر کشور تاکید کرد: مقرر شد همه دستگاهها طرح ها و برنامه ها و اقداماتی که در زمینه جلوگیری، کاهش و مدیریت آسیب ها دارند را به شورا بیاورند و دستگاههای مسئول، همکار و معین به صورت زمان بندی مشخص شده باشد که بتوانیم گزارشات را دریافت و در این حوزه توفیق داشته باشیم.
رحمانی فضلی تصریح کرد: دستور بعدی جلسه بحث برنامه جامع کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی بود قبلا یک برنامه جامعی را در سال ۱۳۹۵ که قرار شد شورای اجتماعی با نگاه جدید مبتنی بر دستور مقام معظم رهبری و تاکید رئیسجمهور با این ساختار جدید شروع شود.
وزیر کشور گفت: در مراحل اول یک طرح ملی برای مقابله با آسیب های اجتماعی آوردیم و در آنجا موضوعات و آسیب های مختلف مشخص شد و همه دستگاه های مسئول، همکار و معین تعیین شد؛ تا امسال طبق آن برنامه ملی کار را انجام میدادیم، اما با توجه به تجربیاتی که اندوخته شد و تکلیف قانونی که برنامه ششم به شورای اجتماعی داشت، ظرف دو سال دستگاه ها مامور شدند که با تشکیل کارگروه هایی که سیصد نفر در آن فعال و دانشگاه های مختلف کشور در آن درگیر هستند و نهاد های مطالعاتی و پژوهشی از حوزه علمیه قم تا سایر دستگاه ها همه در این موضوع همکاری کردند، امروز طرح جامع کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در جلسه مطرح شد کلیات آن به تصویب رسید.
وی خاطر نشان کرد: با این کار هدف گذاری ها، سیاست گذاری ها، برنامه ها و اولویت ها مشخص شد. اولویت برنامه از این جهت مهم است که آسیب ها همه در یک رتبه مشخصی قرار ندارند، برخی از آسیب ها پیش برنده هستند و برخی محرک آسیبهای بعدی هستند لذا باید اولویت های صورت گیرد که متناسب با منابع و زمان باشد.
وی در مورد تصمیمات امروز شورای اجتماعی برای موضوع کرونا گفت: مسافرت، زیارت و دید و بازدید ها یک امر اجتماعی تلقی می شود. دیروز در جلسه ستاد مطرح شد بجز شهرهای قرمز و نارنجی با رعایت پروتکل های مضاعف که ابلاغ خواهد شد منعی برای سفر نوروزی وجود ندارد. برای حدود ۱۶ دستگاه متفاوت، وظایف نوشته شده و می بایست نظارت دقیق صورت گیرد تا دستگاه ها وظایف را به صورت کامل انجام دهند.
رحمانی فضلی بیان داشت: ان شاالله با یک نوروز با نشاط و خوب برای مردم روبرو باشیم. واقعا مراقب باشیم بعد از نوروز مواجه با حوادثی از قبیل شیوع و اثر گذاری بالای کرونا نباشیم که نشاط تبدیل به غم شود. نگرانی هایی را وزارت بهداشت مرتبط دارد اعلام می کند. در فرمایشات دیروز مقام معظم رهبری هم بود که فرمودند به سیاست های ستاد ملی توجه کنند. خودشان فرمودند من مسافرت نخواهم رفت و توصیه این است که در حداقل مسافرت شود و حداکثر رعایت شود.
وزیر کشور گفت: ما موظفیم در قرارگاه ستاد ملی مبارزه با کرونا، با همکاری وزارت بهداشت، وزارت گردشگری، بسیج و نیروی انتظامی و استانداران و فرمانداران بستر را مهیا کنیم اما همه اینها منوط به این است که مردم خوبمان خودشان مراعات کنند. ما واقعاً نگران مردم و سلامتی آنها هستیم و ان شاالله با همکاری مضاعف و رعایت هایی که خواهد شد با کمترین هزینه بیشترین بهره وری را در این ایام داشته باشیم.
انوشیروان محسنی بندپی در حاشیه جلسه مدیریت کرونای استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر ۲۵۴ شهر کشور آبی است و مسافرتهای نوروزی به این شهرها طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا منعی ندارد.
وی افزود: حتی برای شهرهای مسافرپذیر که زرد باشند، پروتکلهایی مشخص شده که اگر این پروتکلها رعایت بشوند، برای رفتن به آن شهرها نیز منعی وجود ندارد.
استاندار تهران گفت: تمام تدابیرهای بهداشتی برای این است، که بتوانیم، نوروز سال جاری شرایط مسافرت طبق مصوبه ستاد ملی کرونا برای مردم مهیا شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که «ممکن است، افراد مبتلا به ویروس کرونا با سفر به شهرهای آبی این ویروس را به آن شهرها منتقل کنند، چه تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شده است؟» گفت: افرادی که با تور مسافرت میکنند، باید «پی. سی. آر» منفی داشته باشند و افرادی که بدون تور نیز سفر میکنند، باید در سامانهای که در حال طراحی است، اطلاعات شخصی خود را ثبت کنند و تمام مراحل که برای سفر ایمن لازم است، میبایست طی شود.