به گزارش راهبرد معاصر؛ کاشت سبزه گندم شب عید همواره یکی از رسوم ایرانیان از زمان های باستان بوده است. گندم که نماد برکت و زندگی است در سفره های هفت سین نیز حضور دارد و بسیاری از ایرانیان به رسم سنت های باستانی خود کاشت سبزه گندم را چند روز به عید مانده آغاز می کنند. ما در ادامه با آموزش تصویری و ویدئویی کامل طرز تهیه سبزه گندم را توضیح می دهیم.
یکی از اجزای اصلی سفره هفت سین را سبزه تشکیل داده است. سبزه از جوانه گندم، جو و عدس رویانده می شود و اعتقاد بر این است که شادابی و خرمی را در طول سال به همراه دارد.
رسم بر این است که این سبزه را تا روز سیزدهم نوروز یعنی سیزده به در نگاه داشته و سپس در آن روز، سبزه را به آب می اندازند تا بدی ها، تلخی ها و کدورت ها با این کار از بین برود. همچنین گفته می شود گره زدن سبزه در روز سیزده به در سبب باز شدن بخت جوانان دم بخت می شود.
برای اینکه با روش سبز کردن اصلی ترین سین سفره عید آشنا شوید، از شما دعوت می کنیم تا ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مدت زمان لازم برای رشد: 10 روز
نصف پیمانه دانه گندم
1 قاشق چایخوری جوش شیرین
شیشه اسپری خالی
دو ظرف پلاستیکی در دو اندازه کوچک و بزرگ
حوله تمیز
آبکش فلزی
بشقاب بزرگ
مراحل سبز کردن سبزه با گندم
روز اول
دانه های گندم را به مدت 12 ساعت در آب خیس کنید.
گندم ها را از یک آبکش با سوراخ های کوچک تر از دانه ها عبور دهید. اجازه دهید گندم ها داخل این آبکش باقی بمانند.
آبکش را درون یک بشقاب گذاشته و روی آن را هم با یک حوله یا پارچه ضخیم و نمناک به مدت 12 ساعت بپوشانید.
روز سوم
در این مرحله، دانه های گندم شروع به جوانه زدن می کنند. آن ها را یک تا دو دقیقه زیر آب شیر بگیرید. سپس دباره حوله خیس روی ظرف کشیده و 12 ساعت به آن ها استراحت دهید.
دوباره گندم ها را زیر شیر آب بشوئید و حوله مرطوب روی آن ها انداخته و 12 ساعت دیگر استراحت دهید.
روز چهارم
در این مرحله، ساقه های جوانه و موهای باریکی شبیه به قارچ روی گندم ها نمایان می شوند. آن را زیر آب روان بگیرید و کنار بگذارید.
دو ظرف پلاستیکی که یکی کوچک تر از دیگری بوده و درون باکس بزرگ تر جای بگیرد، تهیه کنید. در کف ظرف کوچک تر چند سوراخ ایجاد کنید.
ظرف بزرگ تر که در زیر قرار می گیرد (ظرفی که سوراخ ندارد) را تا نیمه با آب پر کنید. دانه های گندم را درون ظرف بالایی بریزید و در کف آن پخش کنید. در ظرف بالایی را بگذارید ولی آن را محکم نکنید. ظرف ها را به مدت 12 ساعت کنار بگذارید.
یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در نیم لیتر آب مخلوط کرده و روی سطح دانه ای گندم اسپری کنید. همچنین لازم است آب ظرف زیرین را عوض کنید.
مراحل تعویض آب ظرف و اسپری کردن محلول آب و جوش شیرین را هر 12 ساعت یک بار تکرار کنید. جوش شیرین از رشد هرگونه آفت یا قارچی روی سبزها پیشگیری می کند.
روز ششم
گندم ها جوانه می زنند …
روز 9 و 10
گندم ها به قد مناسب برای سفره هفت سین رسیده اند. / روزیاتو