صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

گرانی ارز به درآمدهای نفتی ارتباط دارد؟

گرانی ارز به درآمدهای نفتی ارتباط دارد؟ رئیس سازمان برنامه بودجه امروز در حالی از اداره موفقیت‌آمیز کشور با یک بیستم درآمدهای نفتی‌ ایران سخن گفته که فقط طی همین سال جاری نرخ ارز بیش از ۶۲ درصد رشد داشته و تورم رکورد ۲۴ سال اخیرش را شکسته است. اما آیا شرایط اقتصادی کنونی ربطی به کاهش درآمدهای نفتی ندارد؟
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 15
کد خبر: ۸۰۸۳۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  محمدباقرنوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه امروز در حاشیه همایش سالانه فرماندهان پلیس راهور ناجا درباره وضعیت بودجه سال ۱۴۰۰ صحبت کرد. او در بخشی از گفته‌هایش به مدیریت کشور در سال جاری اشاره و اظهار کرد: «ما اکنون با یک بیستم درآمدهای نفتی، کشور را اداره می‌کنیم».

 

البته کاهش شدید درآمدهای نفتی در سال جاری موضوعی است که اگر چه آماری رسمی از آن در دست نیست اما این روزها بر کسی پوشیده هم نیست. همین چند روز پیش فرهاد دژپسند از درآمدهای نفتی ایران در سال جاری پرده برداشت و خبر داد که که این درآمد در ۱۱ ماهه ابتدایی امسال به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

 

در واقع پیش از تحریم، ایران روزانه حدود ۲٫۲ میلیون بشکه نفت صادر می‌کرد و امسال روزانه ۱۸۰ هزار بشکه. نخستین و شفاف‌ترین نمود کاهش شدید ورود دلارهای نفتی به کشور، وضعیت بازار ارز در دوران تحریم بوده است.

 

در واقع نوبخت درحالی از اداره موفقیت‌آمیز کشور با یک بیستم درآمدهای نفتی حرف می‌زند که فقط نرخ ارز تحت تاثیر کاهش شدید درآمدهای نفتی از ابتدای همین سال تاکنون بیش از ۶۲ درصد رشد قیمت را تجربه کرده است.

 

علاوه بر این، معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران هم در پژوهشی نوشته است که در پایان سال ۱۳۹۹ حداقل نرخ تورم ۳۶ درصد است. این میزان تورم بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، بالاترین رقم از سال ۱۳۷۵ تاکنون بوده است.

 

هدایت شیب تورم به سمت ۱۴۰۰
مهدی پورمهر، کارشناس اقتصادی در واکنش به گفته امروز نوبخت می‌گوید: گفتن این حرف که دولت کشور را با یک بیستم درآمد نفت اداره کرده، ساده است اما دیدیم که در عمل مدیریتی وجود نداشت و ما در بخش‌های مختلف اقتصاد با مشکلات بسیاری دست‌و پنجه نرم کردیم. از بحث تامین کالا و تنظیم صادرات و واردات گرفته تا افزایش قیمت‌ها و….

 

او ادامه می‌دهد: در ظاهر به نظر می‌رسد که کشور اداره شده اما چطور این اتفاق افتاده؟ دولت برای اداره کشور از بازار سرمایه، بازار ارز و ایجاد بدهی در بانک مرکزی ارتزاق کرده که بعدها اطلاعات آن افشا می‌شود. اقدامات دولت برای مدیریت اقتصاد، همین امسال هم تورم‌زا بود اما نکته نگران‌کننده این است که دولت با این دست اقدامات، تورم را با شیب ملایم به سمت سال آینده هدایت کرده است.

 

این کارشناس در نهایت نیز عنوان می‌کند: در ظاهر امر شاید خروجی این باشد که چرخ امور می‌چرخد اما این اداره امور عملا متکی به بدهی‌هایی بوده که دولت با استقراض از بانک مرکزی ایجاد کرده و متعاقبا تاثیرش را در تورم سال بعد می‌بینیم./ تجارت نیوز

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار