آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است حمله آمریکا به ۳ نفتکش ایران در خلیج فارس و دریای عمان + فیلم لفاظی وزیر جنگ آمریکا علیه ایران: اگر ایران به کشتی‌های آمریکا شلیک کند، ما نفتکش‌های آنها را نابود و غرق خواهیم کرد تیراندازی به چند کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش و درگیری  تپه علی الطاهر کجاست؟ موقعیت و اهمیت راهبردی تپه علی الطاهر  «نقشه جدید جهان» در سازمان ملل تصویب شد؛ آفریقا بزرگتر، آمریکا و اروپا کوچک‌تر شدند اتحادیه اروپا تحریم جدید علیه ایران تصویب کرد؟

ظریف: بایدن می‌خواهد با اعمال فشار از ایران امتیازات جدید بگیرد

ظریف: بایدن می‌خواهد با اعمال فشار از ایران امتیازات جدید بگیرد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفته دولت جدید آمریکا می‌خواهد از طریق اعمال فشار و زور از ایران امتیازات جدید بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 17
کد خبر: ۸۱۱۶۹

به گزارش راهبرد معاصر «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره سیاست دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا درباره برجام گفته واشنگتن می‌خواهد با اعمال فشار از ایران امتیازات جدید بگیرد.

ظریف در مصاحبه با نشریه «پولیتیکو» همچنین تأکید کرده دلیل اینکه ایران با آمریکا گفت‌وگو نمی‌کند این است که قبلاً بر سر برجام گفت‌وگو شده و مسئله تازه‌ای برای گفت‌وگو میان دو طرف وجود ندارد.

وزیر امور خارجه ایران گفت: «چرا گفت‌وگو نمی‌کنیم؟ دلیل گفت‌وگو نکردن این است که چیزی برای گفت‌وگو کردن وجود ندارد. ما یک توافق داریم که در خصوص آن با همین آدم‌هایی که امروز در کاخ سفید هستند و با همین آدم‌هایی که امروز در وزارت خارجه هستند گفت‌وگو کرده‌ایم.»

با آنکه واشنگتن طرفی بوده که این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده و از آن خارج شده است دولت «جو بایدن» اکنون می‌گوید بازگشت آمریکا به برجام منوط به این است که جمهوری اسلامی ایران گام‌های جبرانی را که در واکنش به نقض عهد آمریکا و بی‌عملی طرف‌های اروپایی برداشته به عقب برگرداند.

مقام‌های دولت جو بایدن همچنین گفته‌اند می‌خواهند از بازگشت به برجام به عنوان سکویی برای رسیدن به توافقی «طولانی‌تر و قوی‌تر» که در آن به سایر زمینه‌های اختلاف با تهران پرداخته می‌شود استفاده کنند.

ظریف در مصاحبه با پولیتیکو تصریح کرد که این تلاش‌ها به جایی نخواهد رسید. او گفت: «آنها توافق جدیدتر می‌خواهند، توافق گسترده‌تر می‌خواهند، چیز دیگری می‌خواهند، می‌‌خواهند درباره بندهای غروب آفتاب گفت‌وگو کنند، می‌خواهند درباره موشک گفت‌وگو کنند، می‌خواهند درباره مسائل دیگر حرف بزنند.»

وی اضافه کرد: «اینها به جایی نخواهند رسید، چون در ۱۲ سالی که ما مذاکره کردیم- از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۵- و طی دو سالی که تمرکزمان را روی مذاکرات، عمدتاً با طرف‌های آمریکایی قرار دادیم به همه این مسائل پرداختیم... حالا آنها می‌خواهند دوباره باب این گفت‌وگوها را باز کنند که معنای آن دو سال گفت‌وگوهای غیرضروری دیگر است. بنابراین چیزی برای گفت‌وگو وجود ندارد.»

ظریف در ادامه این مصاحبه درباره چالش‌های ایجادشده بر سر اینکه کدام طرف باید نخست اقدامات لازمدر خصوص برجام را انجام دهد نیز اظهارنظر کرد. او گفت ایران آماده توافق بر سر «اقدامات هماهنگ» است.

ظریف گفت: «آماده توافق بر سر اقدامات هماهنگ هستیم- یعنی آمریکا گام‌هایی را بردارد و به محض آنکه توانستیم تأیید کنیم که آن گام‌ها برداشته شده‌اند ما هم گام‌های خودمان را برمی‌داریم.روند راستی‌آزمایی اقدامات ایران بسیار روشن است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید خواهد کرد که ما پایبند بوده‌ایم.»

«محمد جواد ظریف» در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود. او در مصاحبه امروز در این خصوص هم اظهارنظر کرده است.

وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با پولیتیکو در توضیح بیشتر درباره روند اجرای اقدامات هماهنگ در خصوص برجام گفت: «آمریکا می‌تواند تعهداتش را همین فردا، ۲۰ روز دیگر یک ماه دیگر یا هر زمان دیگر انجام دهد. باید یک فرمان اجرایی صادر شود و مشخص است کدام تحریم‌ها باید لغو شوند. تقریباً ۸۰۰ تحریم هستند که ترامپ آنها را بازاعمال کرده، تقریباً ۸۰۰ تحریم جدید دیگر هستند که ترامپ یا کنگره اعمال کرده‌اند. رئیس‌جمهور ترامپ همچنین برچسب‌های تحریمی برخی نهادها را تغییر داد تا ارتباط تحریم‌های اعمال‌شده علیه آنها را از مسائل هسته‌ای دور کند. دولت بایدن بهتر از هر کس دیگری می‌داند که این تحریم‌ها کدام هستند.»

فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار