به گزارش راهبرد معاصر، "شبکه سی ان ان" در تحلیلی به موضع گیری اخیر "جیسون میلر" مشاور ارشد "دونالدترامپ" مبنی قصدِ رئیس جمهور سابق آمریکا جهت راه اندازی شبکه اجتماعیِ خود تا دو الی سه ماه آینده پرداخته و به طور خاص تاکید کرده که ترامپ برخلاف دوران حضور خود در قدرت، از پشتوانه چندانی در برهه کنونی جهت بهره برداری حداکثری از یکچنین طرحی برخوردار نیست. سی ان ان در این رابطه می نویسد:
«"دونالد ترامپ" رئیس جمهور سابق آمریکا از اینکه دیده نشود و یا صدایش شنیده نشود، عمیقا متنفر است. اخراج او از شبکه اجتماعی توئیتر پس از اقدامش در تحریک هواداران افراطی اش در حمله به ساختمان کنگره آمریکا، به مراتب برای وی سخت تر از شکست در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا بود. آن هایی که ترامپ را می شناسند به خوبی می دانند که وی حاضر است دست به هر کاری بزند تا در مرکز توجهات قرار داشته باشد.
بر اساس آنچه اخیرا جیسون میلر مشاور ارشد ترامپ به شبکه فاکس نیوز اعلام کرده، دونالد ترامپ قصد دارد خیلی زود با شبکه اجتماعیِ مختص به خود، بار دیگر وارد فضای مجازی شود. شبکه اجتماعی که ظاهرا قرار است در دو یا سه ماه آینده عملیاتی شود. میلر تاکید کرده که شبکه اجتماعی ترامپ، بدون تردید کل معادلات را تغییر خواهد داد.
ایالات متحده آمریکا که پس از روی کار آمدن "جو بایدن" به عنوان رئیس جمهور این کشور، تا حد از رویه های ماجراجویانه و پر سروصدای ترامپ دور شده بود، اکنون با اعلام خبر قصد ترامپ جهت راه اندازی شبکه اجتماعیاش، بار دیگر دستخوش تنش و جنجال شده است. این مساله، بدون تردید خبر بسیار بدی برای آن دسته از شهروندان آمریکایی است که از اخراج ترامپ و سیاست های خطرناک او از قدرت، عمیقا خوشحال بودند.
بسیاری بر این باورند که شبکه اجتماعی ترامپ در صورتی که تاسیس شود، باید قویا از سوی نهادهای نظارتی بررسی شود. با این حال، در این میان یک سوال اساسی مطرح است: آیا ترامپ می تواند با اتکا به شبکه اجتماعی خود، بار دیگر به عنوان یک نیروی موثر سیاسی در عرصه معادلات سیاسی و اجتماعی آمریکا کنش ورزی کند؟ نباید فراموش کرد که بیش از 70 میلیون نفر در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا به وی رای دادند و افراد زیادی وجود دارند که به معنای واقعی کلمه مایلند به صحبت های او(ولو موضع گیری های جنجالی اش) گوش فرا دهند.
با این همه اینطور به نظر می رسد که ترامپ شانس چندانی در احیای موقعیت سیاسی خود نداشته باشد. وی به معنای واقعی کلمه پس از انتخابات 2020، یک "بازنده سیاسی" لقب گرفته است. بسیاری از سیاستمداران جمهوریخواه نیز وی را فردی می بینند که نتوانست جو بایدن را شکست دهد. از منظر سیاسی، این مساله کاملا حائز اهمیت است. بدون تردید گذر زمان و مانورهای سیاسی حزب جمهوریخواه در مسائل مختلف موجب خواهد شد تا از میزان جذابیت دونالد ترامپ نزد افکار عمومی نیز کاسته شود.
همانگونه که مخالفان ترامپ بارها و بارها گفته اند، دونالد ترامپ بدونِ قدرتِ ریاست جمهوری آمریکا، از ظرفیت چندانی برخوردار نیست و کسی به وی توجه نمی کند. راهکار و راهبرد اساسی او در شبکه اجتماعی اش نیز صرفا بر جنجال سازی و تحریک، با هدفِ دیده شدنِ هر چه بیشتر استوار است. ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود به خوبی فهمیده بود که صرفا با جنجال سازی می تواند خود را در مرکز تمامی توجهات قرار دهد. با این حال، در برهه کنونی که شرایط تغییر کرده، بعید است وی شانس چندانی برای مطرح کردن خود داشته باشد.
اکنون که ترامپ رئیس جمهور نیست، مخالفان وی نیز انگیزه ای برای پیگیری اقدامات و رویه های وی ندارند. از سویی، موقعیت برتر دموکراتها در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا نیز عملا موجب شده تا سیاستمداران جمهوریخواهی نظیر دونالد ترامپ، چندان مورد توجه نباشند.
به بیان دیگر، مخالفان ترامپ اکنون از ابزارهای موثری برخوردارند تا بتوانند تا جای ممکن، ترامپ را محدود کنند. بدون تردید دموکرات ها، ترامپ را دست کم نمی گیرند و می دانند که وی به این راحتی ها شاید از مرکز توجهات کنار نکشد و با اقداماتی نظیر تاسیس یک شبکه اجتماعی، باز هم بخواهد برای آن ها چالش افرینی کند. با این حال، باید توجه داشت که آن ها اکنون قدرت را در اختیار دارند و می توانند به نحو موثری صدای ترامپ را بی اثر کنند.
از سویی، جریان های رسانه ای نیز اکنون که کاملا ترامپ را شناخته اند، در برخورد با او هوشمندانه عمل میکنند. آن ها می دانند که ترامپ با اقدامات جنجالی سعی دارد خود رامطرح کند و درست بر همین اساس است که آنها نیز در برخورد با ترامپ، به مراتب هوشمندانه تر از گذشته عمل می کنند.
جدای از همه این ها، شاید ترامپ بخواهد یک شبکه اجتماعی تاسیس کند با این حال نباید فراموش کند که آنلاین نگه داشتنِ یک شبکه اجتماعی کار چندان آسانی نیست. اگر بار دیگر ترامپ و حامیان افراطی اش بخواهند در شبکه اجتماعی خود دست به جوسازی و بحران افکنی های نامعقول بزنند، باید انتظار داشته باشند که نهادهای نظارتی، قویا با آن ها برخورد کنند و حتی شبکه اجتماعی آن ها را به کل از حالت آنلاین خارج کرده و آن را آفلاین نمایند. مساله ای که خود چالشی اساسی برای شبکه اجتماعی دونالد ترامپ و سیاست های ماجراجویانه وی خواهد بود».