اتهام‌پراکنی زلنسکی علیه ایران عراقچی: ماموریت بی‌اثرسازی تحریم‌ها یک وظیفه عمومی است درگیری بین لبنان و سوریه؛ دستور جوزف عون به ارتش برای پاسخ به حملات از سوریه فرمان تشکیل دولت جدید لبنان امضا شد / المیادین: جنبش امل و حزب‌الله در دولت جدید ۵ وزیر خواهند داشت حمله عناصر مسلح از سوریه به خاک لبنان دستگیری سرکرده یکی از بزرگ‌ترین باند‌های تبهکاری؛ او فرشته مرگ بود + عکس  حماس نام ۳ اسیر اسرائیلی را که فردا آزاد می‌شوند، اعلام کرد سقوط هواپیما در برزیل؛ تایید مرگ ۲ تن تاکنون ناپدید شدن یک هواپیمای مسافربری در «آلاسکا»؛ جست‌و‌جو‌ها ادامه دارد سفیر ایران: در حال حاضر سه فرانسوی در ایران در زندان به سر می‌برند/ در حال تبادل نظر با مقامات فرانسوی هستیم محکومیت شدید اقدام آمریکا در اعلام تحریم‌های جدید علیه ایران ترامپ دادگاه لاهه را تحریم کرد رسانه عبری: نتانیاهو برای آغاز مرحله دوم مذاکرات با حماس اعلام آمادگی کرده است نخستین تحریم ترامپ علیه ایران؛ وزارت خزانه‌داری آمریکا: شبکه بین‌المللی تسهیل انتقال نفت ایران به چین را تحریم کردیم عراقچی: هرگز تسلیم زورگویی نمی‌شویم/ ایران هرجا با تعرض رو‌به‌رو شده، با شجاعت هیمنه دشمنان را شکسته است

افزایش تنش میان مصر و امارات

منابع مصری می‌گویند، تنش خاموش در روابط قاهره و ابوظبی تا جایی بالا گرفته که رئیس جمهور مصر دستور داده روابط اخیر برخی مقامات مصری با امارات بررسی شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 05
کد خبر: ۸۲۷۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن، به نقل از منابعی که آن‌ها را «ویژه» ‌نامیده، نوشت که دولت قاهره از ارتباط عمیق برخی مقامات سابق و فعلی مصری با اماراتی‌ها بسیار نگران است.

 

در این گزارش به نقل از منابع مذکور آمده است که اداره امنیتی دفتر عبدالفتاح السیسی خواستار جمع‌آوری اطلاعات کامل از سفر مقامات مصری به امارات و محتوای دقیق دیدارها یا جزئیات هرگونه ارتباطی میان مقامات مصری و اماراتی شده است.

 

طبق این گزارش، این درخواست دفتر السیسی در سایه تیرگی روابط قاهره و ابوظبی انجام شده است. به این دلیل که امارات اخیرا در ارتباط با پرونده سد النهضه، به نظر مقامات قاهره مواضعی گرفته است که به نفع مصر نیست و به شکل غیر مستقیم به حمایت از دولت اتیوپی می‌پردازد.

 

همزمان دفتر ریاست‌جمهوری مصر نگران تلاش‌های مکرر اماراتی‌ها برای دیدار و گفت‌وگو با مقامات مهم مصری است. دیدارهایی که به گفته منابع مصری مشکوک است و موضوع گفت‌وگوها نیز عمدتا در خصوص نظر مقامات مصری درباره اوضاع مصر در آینده است.

 

همزمان به تعدادی از مراکز پژوهشی که با اماراتی‌ها قرارداد بسته‌اند یا تحت حمایت مالی امارات هستند، اعلام شده که هیچ‌گونه گزارش و پژوهشی از وضعیت داخلی مصر و تأثیر بحران‌های منطقه‌ای بر مصر و کلیت وضع داخلی و اوضاع حقوق بشری این کشور انجام ندهند. به خصوص اینکه برخی از این اندیشکده‌ها را مقامات امنیتی سابق مصری اداره می‌کنند.

 

به نوشته العربی الجدید، روابط میان امارات و مصر دچار تنش‌های شدیدی شده و دو طرف در خصوص تعدادی از موضوعات اختلاف نظر دارند. بحران لیبی در صدر این موضوعات است؛ به طوریکه قاهره به دنبال حل و فصل سیاسی و توقف تنش نظامی است، همزمان مصر به ترکیه نیز روی خوش نشان داده است که هر دو مورد موجب عصبانیت اماراتی‌ها شده است./ فارس

 

ارسال نظر
آخرین اخبار