وزارت امور خارجه: مردم ایران تهدید را به انسجام تبدیل کردند گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است

شراکت استراتژیک ایران و چین، پیامدهای جدی برای آمریکا دارد

یک نشریه آمریکایی با اشاره به پیامدهایی که همکاری ایران و چین برای استراتژی‌های واشنگتن دارد، نوشت اگر رئیس‌جمهور آمریکا گمان می‌کرد می‌تواند برجام را دوباره مذاکره کند، اکنون این کار دشوارتر از قبل شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 06
کد خبر: ۸۲۸۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، نشریه «فوربس» در یادداشتی به قلم «آرییِل کوهن» تحلیلگر آمریکایی-اسرائیلی به بررسی امضای سند راهبردی بین ایران و چین پرداخته و نوشت این توافق، پیامدهای جدی برای ایالات متحده دارد.

 

در ابتدای این یادداشت با اشاره به مزیت‌ها و منافعی که این سند برای ایران و چین دارد، آمده است: «جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا نیز سعی دارد با دعوت از [کشورهای] غرب برای تقابل با سرمایه‌گذاری‌های چین در آسیای مرکزی، آفریقا و کشورهای در حال توسعه، توافق مخالف آن را ارائه دهد».

 

کوهن با بیان اینکه رقابت چین و آمریکا وارد مرحله تمام‌عیار شده، تحلیل کرد:‌ «شراکت استراتژیک بین چین و ایران، پیامدهای جدی برای راهبرد ایالات متحده در همکاری با [سازمان] اُپک، مهار چین و سوءاستفاده غرب از تحریم‌ها برای فشار آوردن به کشورهای ناسازگار دارد».

 

این نویسنده ضمن ادعای مؤثر بودن تحریم‌های آمریکا علیه ایران، ادامه داد:‌ «تحریم‌های اقتصادی اما تا زمانی یک سلاح مؤثر هستند که کشور هدف، جایی برای رفتن نداشته باشد. چین اما تمایل دارد با کشورهایی که توسط غرب تحریم شده‌اند، تعامل کند... [چین] باعث افزایش جریان مالی به ایران می‌شود که به آن کمک می‌کند در برابر تحریم‌ها بایستد».

 

فوربس همچنین افزود: «یک ایران احیا شده، ضربان قلب و فشار خون [مقامات] واشنگتن و فراتر از آن را افزایش می‌دهد. ما می‌توانیم انتظار داشته باشیم که ایران با حمایت ژئوپلتیک چین و خط نجاتی برای اقتصاد آن، جسورتر شود و اهرم جدیدی در مذاکرات داشته باشد. اگر بایدن فکر می‌کند می‌تواند توافق اوباما را دوباره مورد مذاکره قرار دهد، کار او دشوارتر از قبل شده است».

 

پیش از این نیز روزنامه «هاآرتص»، با بیان اینکه سند راهبردی تهران و پکن، شاهدی بر شکست سیاست فشار حداکثری بر ایران بود، نوشت این توافق نشان داد که علی‌رغم تحریم‌های سخت آمریکا، ایران فاصله بسیار زیادی تا به‌زانو درآمدن دارد. (جزئیات بیشتر)

 

چند روز قبل بود که سند برنامه همکاری جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه ۲۵ ساله در تهران به امضای محمدجواد ظریف و «وانگ یی» وزرای خارجه دو کشور رسید. این سند ظرفیت‌ها و چشم انداز همکاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و غیره را مورد بحث قرار داده است.

 

در سال ١٣٩۴ جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین بیانیه مشترک جامع راهبردی دو کشور را صادر کرده و دو طرف برای انعقاد یک برنامه همکاری جامع توافق کردند. بعد از رایزنی‌ها و مذاکرات روز ٧ فروردین ١۴٠٠ محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وانگ یی، عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین «برنامه همکاری جامع فیمابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین» را در تهران امضا کردند./ فارس

 

ارسال نظر
آخرین اخبار