وبگاه لبنانی: آمریکا و اروپا به برجام نیاز دارند نه ایران-راهبرد معاصر

وبگاه لبنانی: آمریکا و اروپا به برجام نیاز دارند نه ایران

یک وبگاه لبنانی با مقایسه اوضاع ایران در زمان امضای توافق هسته‌ای در زمان رئیس‌جمهور اسبق آمریکا و بررسی چالش‌های کنونی واشنگتن، نوشت که اکنون این غرب و آمریکا هستند به توافق با ایران نیاز دارند نه تهران.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۳ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 06
کد خبر: ۸۲۹۱۰

به گزارش راهبرد معاصر وبگاه لبنانی «النشره»، امروز (سه‌شنبه)، در یادداشتی تأکید کرد که ایران یکی از مهره‌های مهم منطقه است که دیگر نمی‌توان آن در مسائل مختلف نادیده گرفت.

النشره در این خصوص می‌نویسد که این بار، مذاکره میان ۱+۴ و ایران در وین همانند مذاکرات پیشین غرب و با تهران نخواهد بود. اکنون روند سیاسی و اقتصادی در جهان تغییر کرده بطوریکه نه آمریکا همان آمریکاست نه دیگر چین در حرکت سیاسی به سوی حمله اقتصادی تردید می‌کند و روسیه نیز از تحریم‌ها و یک سری مداخله‌ها برای جلوگیری از نفوذش هراسی ندارد.

در ادامه مطلب آمده است، اروپایی‌ها نیز نمی‌توانند عقربه‌های زمان را به چند سال قبل برگردانند و در عین حال، در منطقه‌ای که جمهوری اسلامی ایران در آن قرار دارد، مقیاس قدرت تغییر کرده و تهران به یکی از مهره‌های اصلی مبدل شده است.

این وبگاه لبنانی می‌‌‌افزاید: «این بدان معناست که علی‌رغم تحریم‌های تندی که ایران همچنان با آن دست و پنجه نرم می‌کند، هر گونه مذاکره با این واقعیت آغاز خواهد شد که ایران قویتر از سال‌های گذشته است. با در نظر گرفتن این موضوع که به لطف توافق با چین که انقلابی صنعتی و اقتصادی در جمهوری اسلامی ایجاد خواهد کرد، سال‌های آتی برای ایران عناصری برای بزرگتر شدن به  همراه خواهد داشت آن هم درست در زمانی که شراکت نظامی و سیاسی ایران و روسیه برای تثبیت یک روند راهبردی مؤثر در حال پدیدار شدن است».

النشره می‌گوید که علی‌رغم رضایت ایران از خودکفایی که بدان رسیده است؛‌ خودکفایی که جمهوری اسلامی- به عنوان نمونه- با حصول آن، اکنون تمام نیازمندی‌های الکترونیکی خود را می‌تواند تولید کند؛اما دشمنان تهران همچنان با یک سری بحران‌ها و مسائل بنیادین دست و پنجه نرم می‌کنند؛ «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا خود را وقف مسائل داخلی آمریکا کرده است‌؛ مسائلی که تنها به اوضاع اقتصادی محدود نمی‌شود و حالا موضوع امنیت را نیز در بر می‌گیرد؛ مسائلی امنیتی که در نتیجه نگرانی از خارج شدن اوضاع از کنترل و درگیری‌های مسلحانه به وجود آمده است.

در این یادداشت آمده است که رئیس‌جمهور آمریکا برای نخستین بار از «تروریسم داخلی» سخن گفت و نگرانی‌ خود را از یکپارچگی در جامعه آمریکا ابراز کرد. این نگرانی از عوامل بیشماری نشأت می‌گیرد که مهم‌ترین آن اوضاع اقتصادی بحرانی و پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کروناست.

این وبگاه لبنانی در ادامه اشاره می‌کند که انحطاط اقتصادی که آمریکا از پیش از زمان به قدرت رسیدن «باراک اوباما» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا با آن دست و پنجه نرم می‌کرد، در نتیجه تمایل آمریکا برای ایجاد برنامه‌هایی به منظور جلوگیری از فروپاشی و پیامدهای ناشی از برنامه بهداشتی اوباما بوده است.

نویسنده می‌افزاید که در پی این بحران‌ها، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا آمد تا برای پیروز شدن در مأموریتی دشوار تلاش کند و چیزی نمانده بود او آمریکا را به سطح رضایت اقتصادی برساند که به سرعت درگیریش با چین و پیامدهای ناشی از کرونا تمام دستاورهایش را نقش بر آب کرد.

النشره در ادامه می‌گوید: «اما بایدن که با وضعیت دشوارتری مواجه است، هم‌اکنون بر برنامه‌ریزی برای جلوگیری از نابسامانی اقتصادی تلاش می‌کند. با این حال، او با چند بحران [نیز به صورت همزمان] دست و پنجه نرم می‌کند و سعی دارد گره آنها را باز کند از مسئله مهاجران و مرز مکزیک گرفته تا برخورد انعطاف‌پذیر با ترامپیسم. درست در اینجاست که او از خارج شدن اوضاع امنیتی از کنترل می‌ترسد با توجه به اینکه اخیرا حوادثی در نزدیکی کنگره آمریکا تقریبا به صورت روزانه تکرار شد».

این وبگاه لبنانی در ادامه می‌آورد که تمام این‌ها بدان معناست که اولویت کاخ سفید هم‌اکنون مسائل داخلی و در درجه دوم ترس از چین است؛ چینی که اکنون در حال بلعیدن اقتصاد جهانی است و دارد صنایع آمریکا و اروپا را زنده به گور می‌کند. با توجه به این مسائل، بایدن در قبال ایران ضعیف‌تر از اوباما خواهد بود آن هم در حالی که تهران برگه‌های بسیاری در دست دارد؛ برگه‌هایی مثل توانمندی صنعتی، شراکت با چین، روسیه و هند به علاوه پیشگامی در چند زمینه در منطقه.

النشره با طرح این پرسش که آیا می‌توان چند بحران در زمینه‌های مختلف را در منطقه بدون مذاکره جزئی و کلی با ایرانیان حل و فصل کرد، می‌نویسد که منافع غرب در موفقیت در مذاکره هسته‌ای با ایران است آن هم از راه ترمیم توافق پیشین.

این وبگاه در ادامه با طرح پرسشی دیگر که آیا مذاکرات تا پیش از انتخابات ایران حل و فصل خواهد شد یا خیر، آورده است که به نظر می‌رسد اروپایی‌ها بیش از ایرانی‌ها برای رفع تحریم‌ها عجله دارند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر