به گزارش راهبرد معاصر آقای کاظم خاوازی در حاشیه جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس و در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر قیمت گندم در بازار از قیمت محصولاتی، چون جو و ذرت ارزانتر شده و این موضوع نگران کننده است و امیدواریم که هر چه زودتر قیمت این محصول اصلاح شود.
وی اضافه کرد: نگرانیهای خود در خصوص قیمت گندم را با رئیس جمهور در میان گذاشته ام و ایشان تصمیم گیری در این خصوص را به جلسه شورای اقتصاد واگذار کردند که امیدواریم تا یک هفته، تکلیف قیمت گندم مشخص شود.
*صادرات تخم مرغ آزاد میشود
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید تخم مرغ در کشور با مازاد مواجه شده گفت: در حال حاضر قیمت این محصول درب مرغداریها کمتر از نرخ مصوب است و تولید کنندگان در این خصوص دچار ضرر و زیان شده اند و قطعاً در هفته آینده برای میزان مازاد تولید تخم مرغ مجوز صادرات داده میشود.
وی افزود: اولویت صادرات با واحدهایی که هنگام کمبود تخم مرغ به دولت کمک و میزان زیادی از تخم مرغهای تولیدی را وارد بازار کرده اند تا این کمبود جبران شود.
هیچ کمبودی در تامین کالاهای مورد نیاز ماه مبارک وجود ندارد
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هیچ کمبودی در تامین کالاهای مورد نیاز ماه مبارک رمضان وجود ندارد گفت: هم مرغ مورد نیاز و هم خرما به میزان حتی بیش از مصرف کشور تولید شده و هیچ کمبودی در این خصوص وجود ندارد.
وی افزود: درخصوص سایر کالاهای اساسی موردنیاز نیز تدابیر لازم اندیشیده شده و مشکلی در تامین آنها نیست.
برای اجرای قانون انتزاع وزارت جهاد کشاورزی نیاز به تغییرات ساختاری دارد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: موعد تصمیم قانونی که انتزاع را به وزارت صمت واگذار کرده بود درحال اتمام است و حتی اگر مجلس هر چه زودتر در این خصوص تصمیم گیری نکند تیر ماه پیشرو وظیفه انتزاع به وزارت جهاد کشاورزی باز میگردد.
وی افزود: برای اجرای قانون انتزاع و تنظیم بازار، وزارت جهاد کشاورزی نیاز به تغییرات ساختاری دارد و باید سازمان برنامه و بودجه در این خصوص با این وزارتخانه همکاری لازم را به عمل آورد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از جمله مهمترین این تغییرات ساختاری گسترش معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه است باید به گونهای عمل شود که وزارت جهاد کشاورزی وظیفه مهم خود در خصوص تنظیم بازار را بتواند به انجام برساند.
خروج غیر قانونی جوجه یکروزه از مرزهای کشور و ورود اطلاعات سپاه
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در دو روز گذشته متوجه این موضوع شدیم که از مرزهای بانه و سقز، جوجه یکروزه از کشور خارج شده و این موضوع ضربه بزرگی به تولید گوشت و مرغ وارد کرده است.
کاظم خاوازی در جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: موضوع خروج جوجههای یکروزه از کشور را با نهادهای مربوطه از جمله اطلاعات سپاه درمیان گذاشتیم و امیدواریم این موضوع به طور کلی برطرف شده باشد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیشترین میزان جوجه ریزی صورت گرفت گفت:، اما باوجود این موضوع، بازار مرغ دچار مشکل شد که علل متفاوتی دارد.
خاوازی افزود: یکی از علتهای مهم به هم ریختن بازار مرغ، قیمت گذاریهای متفاوت این محصول در استانهای مختلف بود که این موضوع باعث شد مثلا مرغی که میبایست از یزد به جنوب کرمان میرفت به دلیل قیمت بهتر به فارس برود و در آنجا به فروش برسد که این مسئله باعث به هم ریختن بازار مرغ و عدم تعادل در توزیع شد.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: نکته دیگر، احتکار و انجماد است متاسفانه گروههای بزرگی دست به احتکار و انجماد زدند حتی برخی دستگاهها که به بدنه حاکمیت وصل هستند و نباید دست به انجماد مرغ میزدند این کار را انجام دادند.
وی افزود: شرکتهای قطعه بندی نیز سه شیفته کار کردند و به طوری که در مراجعه به فروشگاهها مرغ قطعه بندی شده به میزان وفور بود، اما مرغ کامل یافت نمیشد. به این ترتیب هر چه مرغ به بازار تزریق میشد نیاز برطرف نمیشد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر عمده این مشکلات برطرف شده هر چند هنوز نگران برخی حرکتهای پنهان هستم، اما درحال حاضر یک و نیم برابر نیاز تهران، مرغ وارد بازار شده است.
وی گفت: برنامه ریزی برای جوجه ریزی یک سال آینده در حال انجام است و همچنین برای تامین نیاز کشور واردات جوجه یکروزه و تخم مرغ نطفه دار در دستور کار قرار گرفته است.
آقای خاوازی اضافه کرد: برای ماه مبارک رمضان هیچ مشکلی وجود ندارد و شش تا هفت تن کالا داریم و کمبودی در خصوص هیچ کالای مورد نیاز در ماه رمضان وجود ندارد.
وی گفت: قیمت فعلی مرغ هم به نفع تولید کنندگان است و هم نسبت به قیمت قبلی فشار زیادی را به مصرف کنندگان وارد نمیکند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: به موضوع تسهیل صدور مجوزها باید ورود جدی شود و موانع پیش روی تولید هر چه زودتر برطرف شود که این موضوع نیز در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
وی تصریح کرد: شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی که قانون آن مصوب شده، کمیتههای لازم شکل گرفته، جلسات شورا تشکیل شده و در نخستین گام قیمت گذاری چغندر با تصویب این شورا به انجام رسید که قیمت مصوب مورد استقبال کشاورزان نیز واقع شد به طوری که اگر روند فعلی ادامه یابد در سال ۱۴۰۰ به مرز خودکفایی تولید شکر میرسیم و در سال ۱۴۰۱ به طور کامل خودکفا میشویم ضمن اینکه در حال حاضر قیمت نوغان نیز مصوب شده و به زودی نیز ابلاغ میشود.
آقای خاوازی افزود: در خصوص توسعه تولید دانههای روغنی نیز برنامههای مهمی در دست اجراست از جمله اینکه تولید کنندگان این محصول در کارخانجات تولید روغن، سهامدار شوند.
همچنین در این جلسه اعضای کمیسیون و رئیس آن، نکته نظرات خود را در خصوص مسائل روز حوزه کشاورزی مطرح کردند و مقرر شد هفته آینده جلسهای با حضور اعضای کمیسیون در وزارت جهاد کشاورزی برای ارائه گزارش تشکیل شود./فارس