تحلیلگر صهیونیست: ریاض به تل‌آویو نیاز دارد؛ برای روابط شروطی داریم-راهبرد معاصر

تحلیلگر صهیونیست: ریاض به تل‌آویو نیاز دارد؛ برای روابط شروطی داریم

یک خاورشناس صهیونیست تأکید کرد که رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی، باید برای این کشور، شروطی تعیین کند و ریاض است که به تل‌آویو نیاز دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 08
کد خبر: ۸۳۱۳۵

به گزارش راهبرد معاصر، «مردخای کیدار» خاورشناس و سرهنگ سابق دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی تأکید کرد که عربستان سعودی به این رژیم نیاز دارد، نه اینکه تل‌آویو محتاج ریاض باشد.

 

کیدار با انتشار یادداشتی در نشریه عبری «ماکور ریشون» نوشت، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نوامبر گذشته، با محمد بن سلمان ولی‌عهد سعودی در شهر ساحلی «نئوم» دیدار کرد.

 

وی تأکید کرد، احتمالا در این دیدار، مسئله به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی مطرح شده باشد، ولی «نتانیاهو بسیار ناامید شد؛ زیرا این مسئله محقق نشد و علت اصلی نیز ترس و فرار عربستان است».

 

این تحلیلگر اسرائیلی ادامه داد، عربستان سعودی از نظر نظامی و اقتصادی ضعیف شده و طی سالهای گذشته، شاهد ناآرامی‌هایی بوده است که ثبات این کشور را تهدید می‌کند، ولی علت واقعی ترس ریاض از عادی‌سازی روابط با صهیونیستها، «ترس از ایران» است.

 

پایگاه خبری «عربی-۲۱» ضمن ترجمه این گزارش، به نقل از کیدار نوشت، رژیم صهیونیستی باید از روابط آتی خود با عربستان سعودی، نتیجه‌گیری هایی داشته باشد.

 

وی در تشریح این نتیجه‌گیری‌ها تأکید کرد: «ما در برابر کشوری قرار داریم که زیرساخت اقتصادی آن، با ضعف شدیدی روبه‌روست، دشمنانش آن را محاصره کرده و از همه جهت به آن حمله می‌کنند و جایگاه بین‌المللی بسیار بدی نیز دارد».

 

این تحلیلگر صهیونیست خاطر نشان کرد: «برقراری روابط با اسرائیل، پیش از هر چیز، به سود عربستان سعودی است. لذا، اسرائیل نباید چیزی به آنان (مسئولان سعودی) پرداخت کند».

 

کیدار ادامه داد: «اسرائیل می‌تواند و باید برای رابطه با عربستان سعودی، شروط مشخصی تعیین کند؛ نخست، قطع ارتباط مثبت با مسئله فلسطین، احداث سفارت سعودی در قدس، به رسمیت شناختن اسرائیل به عنوان کشور ملت یهود و تعهد به حمایت از اسرائیل در محافل بین‌الملل».

 

وی همچنین نوشت، محافل امنیتی صهیونیست از نزدیک ناظر بر حملات به سازه‌های نفتی سعودی هستند که بدین معناست که ریاض «از ایران می‌ترسد و به همین دلیل، به این حملات پاسخ نمی‌دهد. به خاطر جنگ ناکام شش ساله علیه حوثی‌ها (انصارالله) در یمن، ارتش سعودی نیز ضعیف شده است و به صورت مداوم، اهداف راهبردی سعودی به ویژه فرودگاهها و سازه‌های نفتی این کشور را هدف قرار می‌دهند».

 

این تحلیلگر صهیونیست در پایان تأکید کرد: «اطلاعات اسرائیل حاکی از این است که وضعیت اقتصادی عربستان، با وجود نفت، خوب نیست؛ زیرا قیمت نفت نسبت به گذشته کاهش یافته و آمریکا در زمینه انرژی، مستقل شده است.. توقف پروازهای سعودی در سال ۲۰۲۰، نیز به اقتصاد این کشور آسیب رسانده است»./ فارس

 

ارسال نظر