ارزش صندوق etf دارا یکم امروز دوشنبه 23 فروردین-راهبرد معاصر

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز دوشنبه 23 فروردین

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز دوشنبه 23 فروردین مشخص شد و آنالیز قیمت هر سهم سهام دولتی در این خبر ارائه می شود. در پایان روز ارزش هر واحد از دارایکم کاهش یافت و نسبت به روز گذشته با کاهش 4.19 درصدی معامله شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 12
کد خبر: ۸۳۶۶۲

راهبرد معاصر در بسته خبری امروز ارزش صندوق etf دارا یکم ، قیمت های هر سهم سهام دولتی و صندوق دارایکم را آنالیز کرده و بررسی های صورت گرفته را به مخاطبان ارائه می کند. در این خبر ارزش صندوق etf دارا یکم امروز دوشنبه 23 فروردین را می خوانید. امروز ارزش هر واحد از صندوق دولتی دارا یکم 2.45 درصد کاهش یافت.

 

سهام باقی مانده دولت در برخی بانک ها مانند تجارت، ملت و صادرات و ... را وزارت اقتصاد دولت در قالب صندوق سرمایه گذاری دارا یکم در بورس عرضه کرد و این واگذاری با 20 درصد تخفیف همراه بود. نماد اصلی آن در بورس دارا یکم است و ارزش آن روزانه در بورس تعیین می شود امروز ارزش دارایکم نسبت به روز گذشته 2.45 درصد کاهش یافته است.

 

ارزش امروز دارا یکم

قیمت پایانی هر واحد از دارایکم با افزایش ۲.۴۵ درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته ۱۲ هزار و ۷۷۳ تومان معامله شد تا ارزش ۲۰۰ واحد از اولین ETF دولتی به ۲ میلیون و ۵۵۴ هزار و ۶۰۰ تومان افزایش پیدا کند. البته در معاملات روز جاری آخرین قیمت معامله شده برای هر واحد از دارایکم با افزایش ۴.۱۹ درصدی نسبت به روز معاملاتی قبل ۱۲ هزار و ۹۹۰ تومان معامله شد.

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز دوشنبه 23 فروردین

 

یکی از مواردی که در دوره شما اتفاق افتاد، فروش صندوق‌های قابل معامله ( ETF ) ها بود. به نظر شما این مدل واگذاری راه مناسبی بود؟

علیرضا صالح با بیان اینکه واگذاری شرکت‌ها جهت رد دیون در بودجه سالانه خلاف قانون است، گفت: بورس بهترین و شفاف ترین شیوه واگذاری است.

به نظر من ETF ها هنوز قابل دفاع و یکی از بهترین مدل‌های واگذاری هستند. چرا که مدیریت این صندوق‌ها در اختیار یک شرکت حقوقی است و برای تازه واردها نیز که بهتر است مستقیماً ورود نکنند، گزینه مناسبی است. این صندوق‌ها یک مدیریت واحد دارند و اگر ارزش یکی از سهام پایین بیاید، سهم دیگری وجود دارد که می‌تواند ضرر سهم ضرر کرده را جبران کند.

البته باید این نوع واگذاری نیز آسیب شناسی شود. شاید تخفیف ۲۰ درصدی حاشیه اطمینان مطمئنی ایجاد نکرد و اگر این تخفیف ۳۰ درصد بود موفق تر بود. همانطور که می‌دانید دارایکم هنوز هم با تمام این مشکلات ۵۰ درصد سود دارد. بنابراین هنر آن نیست که یک بلوک ۵۰ هزار میلیارد تومانی را بفروشیم، بلکه اگر توانستیم از طریق صندوق‌های قابل معامله مردم را وارد بازار سرمایه کنیم اهمیت دارد.

 

افت محسوس ارزش معاملات

صندوق پالایشی یکم (پالایش) بیشترین معاملات روز جاری را به خود اختصاص داد و بعد از آن صندوق واسطه‌گری مالی یکم (دارا یکم) بود که دومین صندوق پرمعامله لقب گرفت. صندوق اعتمادآفرین پارسیان (اعتماد) نیز در جایگاه سوم بیشترین ارزش معاملات صندوق‌های ETF قرار گرفت.

ارزش دارا یکم شنبه 14 فروردین

حقیقی‌ها معادل ۸۰میلیارد تومان واحدهای صندوق اعتماد را از حقوقی‌ها خریدند (۴۶.۶درصد از معاملات صندوق) و اشخاص حقوقی نیز بخشی از مالکیت صندوق یاقوت آگاه را به ارزش ۷۳۰میلیارد تومان به نفع خود تصاحب کردند (۳۲.۵درصد معاملات).

دارندگان صندوق سرمایه گذاری آرمان سپهر آشنا (آسام) رشد ۱.۴درصدی دارایی خود را به چشم دیدند ولی از طرف دیگر مالکان صندوق دارایکم با زیان ۴.۲درصدی در یک روز مواجه شدند. هیجانات امروز همچنین باعث شد که بیشترین نوسان قیمت (۱۳.۹درصد) در رابطه با صندوق پالایش در تابلو معاملات نقش ببندد.

دو صندوق واسطه‌گری مالی و پالایشی یکم روی هم هزار و ۱۵۰میلیارد تومان معامله شدند یعنی ۶۲درصد از خرید و فروش‌های صندوق‌های قابل معامله به این دو صندوق دولتی تعلق داشت.

 

عرضه ETFها باید پیگیری شود

عباس معمارنژاد در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان بورس با تاکید بر اینکه جایگاه بازار سرمایه در سال جاریی نسبت به متوسط سه سال گذشته تغییر زیادی داشته است، گفت: نقش بازار سرمایه در تامین مالی کشور در این ۱۰ماه به ۲۲درصد افزایش و نقش بازار پول به ۶۸درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه‌ موضوعات غیرفنی روی بازار سرمایه تاثیرگذار است، اظهار کرد: هر تصمیمی درمورد قیمت گذاری دستوری، نرخ ارز، محدودیت صادرات و واردات و... روی بازار سرمایه تاثیرگذار است و باید در سیاست کلان نیم‌نگاهی به این بازار داشته باشیم.

ارزش etf امروز

معمارنژاد با اشاره به‌ نحوه واگذاری در بازار سرمایه گفت: با ETFها سهام به جای یک یا دو نفر به پنج میلیون نفر فروخته شد.جدا از اینکه درحال حاضر دارایکم و ‌پالایشی یکم چه قیمتی دارند، عرضه این صندوق‌ها باید پیگیری شود.

 

۵درصد؛ افت قیمت صندوق‌های ETF

صندوق‌های ETF «سهامی» به طور متوسط با افت ۲.۵درصدی قیمت‌ها مواجه شدند.

 

پالایشی یکم وارد پرتفوی سهامداران شد

در خصوص پالایش یکم، سهم در اکثر کارگزاری‌ها وارد پرتفوی سهامداران شده، آنهایی هم که نشده احتمالا طی یکی دو روز آینده وارد خواهد شد. (در صورت عدم ورود صندوق به پرتفو، با کارگزارتان تماس بگیرید.)

 

میزان زیان خریداران صندوق پالایشی/ عامل این زیان کیست؟

با نزدیک شدن به زمان مهلت یک ماهه از پایان پذیره نویسی صندوق پالایشی، سوال بسیار مهم سهامداران در خصوص سودآوری صندوق پس از این مهلت است.

قابل ذکر است از روز شروع پذیره نویسی که به 5 شهریورماه برمی گردد، سهام دو شرکت پالایشگاه اصفهان و پالایشگاه تهران هر کدام با افت قریب به 45 و 56 درصد مواجه بودند که البته با درنظر گرفتن تخفیف 30 درصدی از سوی دولت، این زیان به 24 و 46 درصد کاهش یافته است.

ارزش دارا یکم امروز

همانطور که مشاهده می شود حتی با اعمال تخفیف 30 درصدی از سوی دولت نیز همچنان سهام دو شرکت پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران با افت قیمت قابل توجه روبرو هستند که این موضوع سودآوری صندوق پالایشی را زیرسوال برده است.

 

اما یکی از اساسی ترین موضوعات بحث برانگیز در خصوص عدم سودآوری این صندوق، علت و عوامل افت شدیدی قیمت سهام پالایشی و در کل افت شاخص بورس از ابتدای شهریورماه تا کنون است.

 

نگاهی کوتاه به وقایع اتفاقیه در روزهای پایانی مردادماه و پیش از زمان عرضه صندوق پالایشی سرنخ افت بورس را به وزارت نفت می رساند.

ماجرا از آن جا شروع شد که در تاریخ 20 مردادماه رئیس سازمان خصوصی سازی خبر از عدم عرضه صندوق پالایشی داد. پیش از انتشار این خبر در روز 20 مرداد شاخص بورس تهران که 25 هزار واحد رشد را ثبت کرده بود به ناگاه با افت 40 هزار واحدی مواجه شد. موضوع به اینجا ختم نشد و اخباری منتسب به دو وزیر اقتصادی دولت در بین فعالان بازار سهام به سرعت منتشر شد که وزیر نفت آمادگی برای تاسیس صندوق پالایشی‌ها را اعلام و بیان کرد کوتاهی از سمت وزارت اقتصاد رخ داده است.

 

وزیر اقتصاد هم کم کاری وزارت نفت را عامل اصلی روی گرداندن سازمان خصوصی سازی از عرضه سهام پالایشی در قالب صندوق به بلوکی عنوان کرد.

ارزش صندوق دارا یکم

این دادوستدها میان دو وزارت خانه رفته رفته بالا گرفت تا جایی که سرانجام تصمیم به عرضه سهام پالایشی در قالب صندوق ETF دارا دوم گرفته شد. اما از همان روز بی اعتمادی عجیبی میان سهام‌داران حقیقی و بعضا تازه وارد بازار سرمایه شکل گرفت که حتی خبر بازگشت ETF ها هم نتوانست جلوی ریزش بهمن‌ وار شاخص بورس را بگیرد و شد آنچه شد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار