روسیه، مذاکره مستقیم با اوکراین را رد کرد سازمان ملل: داعش در افغانستان ۲۰۰۰ نیرو دارد وزیر دفاع ونزوئلا: در حال جنگ با دروغ، افترا و تهدید نظامی آمریکا هستیم تهدید وزیر اسرائیل به عملیات نظامی علیه غزه و لبنان پیش از انتخابات این رژیم مذاکره‌کننده روس در امور اوکراین وارد میامی آمریکا شد بیانیه مشترک آمریکا، قطر، مصر و ترکیه از پیشرفت در روند توافق غزه رسانه آمریکایی: حملات علیه داعش در سوریه ممکن است چند هفته ادامه داشته باشد تصرف ۲ شهرک دیگر در دونتسک و سومی توسط روسیه روایت نفوذ موساد به سلیمانیه عراق؛ همسر یهودی «قباد طالبانی» کیست؟ لاوروف: ماجراجویی‌های تقابلی در آفریقا را غیرقابل قبول می‌دانیم درخواست چهارگانه زلنسکی برای پایان جنگ اوکراین فضاسازی جدید اسرائیل درباره برنامه دفاع موشکی ایران نخست‌وزیر لبنان: مرحله نخست طرح انحصار سلاح در جنوب رود لیتانی رو به پایان است وزیر دفاع ترکیه: ایران تلفات سنگینی به پژاک وارد کرد حزب‌الله عراق: سلاح مقاومت در دست رزمندگانش باقی خواهد ماند

ادعای جدید بایدن: آمریکا به دنبال تنش با روسیه و چین نیست

رئیس‌جمهور آمریکا طی سخنرانی در کنگره، با ادعای اینکه واشنگتن به دنبال تنش و تقابل با روسیه و چین نیست، اما تهدید کرد که اقدامات آن دو کشور پیامدهایی را برایشان خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 29
کد خبر: ۸۵۸۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد پنجشنبه گفت واشنگتن به دنبال تنش‌زایی با روسیه یا چین نیست.

 

بایدن در اولین سخنرانی خود در کنگره این کشور، با ارائه گزارشی از یک‌صد روز حضور در سمت ریاست‌جمهوری آمریکا، توضیح داد که واشنگتن و مسکو می‌توانند در حوزه‌های منافع مشترک از جمله تسلیحات اتمی و تغییرات اقلیمی همکاری کنند.

 

وی در این باره اظهار داشت: «درخصوص روسیه، من به رئیس‌جمهور [ولادیمیر] پوتین، تصریح کردم همزمان که ما به‌دنبال تنش‌زایی نیستیم، اما اقدامات آنها دارای پیامدهایی خواهد بود».

 

رئیس‌جمهور آمریکا با ادعای اینکه پاسخ مناسب و مستقیمی به دخالت ادعایی روسیه در انتخابات این کشور و حملات سایبری داده است، افزود: «اما ما می‌توانیم منافع دوجانبه همکاری کنیم. همانطور که در معاهده نیو استارت درخصوص تسلیحات اتمی انجام دادیم و آنچه که داریم درخصوص تغییرات اقلیمی انجام می‌دهیم».

 

بایدن در بخش دیگری از اظهاراتش گفت «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین گفته که واشنگتن در رقابت منطقه‌ای با پکن حضور پیدا می‌کند اما به دنبال تنش و تقابل نیست.

 

وی در این باره تاکید کرد: «به رئیس‌جمهور شی گفتم که ما حضور نظامی قدرتمند خود در منطقه هند و اقیانوس آرام را حفظ می‌کنیم، همانطور که با ناتو در اروپا انجام می‌دهیم. البته نه برای آغاز درگیری بلکه برای جلوگیری از آن».

 

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین با تکرار اتهام‌زنی‌های بی‌اساس و نخ‌نما شده علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی شد که دولتش به همراه متحدان واشنگتن برای مقابله با تهدیدهای برنامه‌های هسته‌ای تهران و کره شمالی از طریق دیپلماسی و بازدارندگی همکاری می‌کند.

 

بایدن در این باره مدعی شد: «درخصوص برنامه‌های هسته‌ای ایران و کره شمالی، که تهدیدی جدی برای امنیت آمریکا و امنیت جهان است، ما از نزدیک با متحدان خود کار می‌کنیم تا تهدیدهای مطرح‌شده از سوی آن دو کشور را از طریق دیپلماسی و بازدارندگی سخت، برطرف کنیم».

 

وی درباره جنگ آمریکا در افغانستان نیز گفت: «این جنگ قرار نبود به اشغال چندنسلی یک کشور تبدیل شود... بعد از ۲۰ سال اکنون زمان بازگرداندن نیروهایمان به خانه است... البته تهدید تروریستی از سال ۲۰۰۱، به ورای افغانستان تحول پیدا کرده است».

 

رئیس‌جمهور آمریکا درباره حضور گروه‌های تروریستی در منطقه غرب آسیا افزود: «القاعده و داعش در یمن، سوریه، سومالی و دیگر مکان‌های آفریقا و خاورمیانه و ورای آن حضور دارند».

 

بایدن در حالی در این سخنرانی مشغول بالیدن به کارنامه ۱۰۰ روز ابتدایی دولتش بود، که «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه گفته اقدامات بایدن در این یک‌صد روز «بی‌ثبات‌کننده» بوده است.

 

ارسال نظر