به گزارش راهبرد معاصر لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه آمریکایی گفت: نمی توان در ارتباط با برنامه غنی سازی اورانیوم، به ایران اعتماد کرد.
امکان دست یابی به انرژی هسته ای برای همه وجود دارد، اما نمی توان اجازه داد ایران به قدرت غنی سازی اورانیوم و سلاح هسته ای دست یابد.
درخواست دارم که انرژی هسته ای برای همه در منطقه فراهم شود، اما بدون اینکه ساخت سلاح هسته ای ممکن باشد.
«لیندسی گراهام» سناتور جمهوری خواه ایالت کارولینای شمالی روز سهشنبه در مصاحبه با شبکه خبری فاکسنیوز خبر داد که رژیم صهیونیستی طی هفته جاری از آمریکا درخواست کمک نظامی فوری اضافی 1 میلیارد دلاری خواهد کرد.
مقامهای رژیم صهیونیستی گفتهاند که این پول برای تامین مهمات مورد نیاز سامانه دفاعی گنبد آهنین و خرید مهمات برای نیروی هوایی این رژیم مورد نیاز است.
عملکرد سامانه پدافند هوایی رژیم صهیونیستی علیرغم هزینههای گزافی که بابت تولید آن پرداخت شده، اخیرا در فلسطین اشغالی جنجالبرانگیز بوده است.
رسانههای خبری طی ماههای گذشته از عملکرد ناموفق این سامانه در رهگیری موشکهای مقاومت فلسطین و همچنین درباره انفجار یک موشک در نزدیکی تأسیسات هستهای دیمونا در جنوب فلسطین اشغالی گزارشهایی منتشر کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی، پیشتر، در ارتباط با موشک شلیک شده است خاک سوریه به سمت سرزمینهای اشغالی رسما اعلام کرده بود که پدافند هوایی این رژیم در رهگیری موشکی که از خاک سوریه شلیک شده بود، ناموفق عمل کرده است.
البته برخی از سناتورهای دموکرات کنگره با تامین تسیلحات بیشتر به رژیم صهیونیستی مخالف هستند و دلیل مخالفت خود را کشته شدن دست کم 256 فلسطینی در حملات هوایی جنگندههای رژیم صهیونیستی در نبرد 12 روزه بوده است.
درگیری رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطین از روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه و پس از پایان ضربالاجل مقاومت به تلآویو مبنی بر لزوم پایان تعرضها در قدس و مسجدالاقصی آغاز شد.
در این درگیری که تا بامداد روز جمعه دو هفته پیش در جریان بود، رژیم صهیونیستی در غالب حملات خود با هجوم به مناطق مسکونی، زنان و کودکان فلسطینی را به خاک و خون کشید که گروههای مقاومت فلسطین در پاسخ به این جنایتها مواضع این رژیم را هدف حمله گسترده راکتی قرار دادند و سامانه گنبد آهنین در رهگیری بسیاری از آنها ناموفق عمل کرد.
شامگاه روز پنجشنبه، پس از گزارش برخی منابع خبری درباره احتمال آتشبس، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی رسما با توقف درگیریها و آتشبس با میانجیگری مصر موافقت کرد.
گروههای مقاومت فلسطین نیز ساعتی بعد در بیانیههایی جداگانه تأکید کردند که تا زمان پایبندی تلآویو به آتشبس به آن متعهد خواهند بود.
از مجموع 256 شهید غزه، تعداد 66 نفر کودک و 39 نفر نیز زن بودهاند و شمار مجروحان این جنگ نیز به حدود 2 هزار نفر رسیده است.
سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین برای مقابله با موشکها و راکتهای گروههای مقاومت طراحی شده است و «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا پیشتر نیز متعهد شده بود که تامین موشکهای مورد نیاز این سامانه توسط آمریکا صورت خواهد گرفت.
«بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز پنجشبه به واشنگتن سفر خواهد کرد تا با «لوید آستین» وزیر دفاع و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا گفتوگو کند.
بر اساس گفته مقامهای رژیم صهیونیستی، موضوع کمک نظامی آمریکا به تلآویو، محور گفتوگوهای گانتز در واشنگتن خواهد بود.
از سوی دیگر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز سه شنبه با دو سناتور آمریکایی در فلسطین اشغالی دیدار و گفتوگو کرد. بنی گانتز با «تد کروز» و «بیل هاگرتی» دو سناتور جمهوریخواه آمریکا در فلسطین اشغالی ملاقات کرد. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در این دیدار از حمایت قاطع و پیوسته ایالات متحده از تل آویو در جریان درگیری با نیروهای مقاومت در غزه تشکر و قدردانی کرد و از تداوم همکاری نظامی بین اسرائیل و آمریکا سخن گفت. کروز و هاگرتی هفته گذشته از یک لایحه در حمایت رژیم صهیونیستی دفاع کردند.
بر اساس گزارش پایگاه خبری آکسیوس، گانتز در مدتی که در واشنگتن خواهد بود درباره برنامه هستهای ایران، آتشبس در غزه و تلاشهای بازسازی آن و همچنین اوضاع لبنان گفتوگو خواهد کرد.
گراهام که پس از دیدار با نتانیاهو و گانتز با فاکسنیوز مصاحبه میکرد، گفت: «روز پنجشنبه درخواستی از سوی اسرائیلیها برای کمک یک میلیارد دلاری برای تامین مهمات مورد نیاز سکوهای پرتاب سامانه گنبد آهنین مطرح خواهد شد».
این سناتور جمهوری خواه ایالت کارولینای شمالی اضافه کرد: «این سرمایه گذاری خوبی برای مردم آمریکا خواهد بود. من این اطمینان را ایجاد خواهم کرد که سنا این پول را خواهد داد».
در سال 2016، رژیم صهیونیستی و آمریکا توافق کمک نظامی 3.8 میلیارد دلاری به اسرائیل طی 10 سال را امضا کردند.
بر اساس این توافق، اسرائیل قادر خواهد بود که در شرایط اضطراری درخواست بودجه اضافی کند.
نتانیاهو روز دوشنبه با لیندسی گراهام دیدار و از وی به دلیل حمایتهایش از رژیم صهیونیستی قدردانی کرد.
نتانیاهو در این دیدار گفت: «هیچ کسی بیش از تو برای اسرائیل کاری انجام نداده است. تو قهرمان وفادار اتحاد ما هستی.از تو برای همه چیزهایی که طی سالها درباره امنیت ما و درباره ایران انجام دادی تشکر میکنیم. تو دوست و متحدی فوقالعاده هستی».
گراهام یکی از طرفداران سرسخت سیاست فشار حداکثری دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران بود و آن را اهرم فشاری علیه ایران برای گرفتن امتیاز میدانست.
این سناتور ایالت کارولینای شمالی نیز در دیدار با نتانیاهو قول داد که مانع از آن شود که ایران به تسلیحات هستهای دست پیدا کند.
این ادعا در حالی مطرح میشود که رژیم صهیونیستی تنها دارنده تسلیحات اتمی در منطقه غرب آسیا بوده و بر اساس گزارشها، رژیم صهیونیستی بیش از 100 کلاهک هستهای در زرادخانه اتمی خود دارد.
از سوی دیگر، در حالی که ایران عضو پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی بوده و بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی دسترسی گستردهای به تاسیسات هستهای ایران دارند اما رژیم صهیونیستی همچنان از امضای پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی امتناع میورزد و اجازه بازرسی از تاسیسات هستهای خود را نمیدهد.
گراهام در ادامه سخنانش گفت: «بدترین نتیجه برای جهان این است که به رژیم ایران اجازه دهد تا به توانایی هستهای دست پیدا کند».
این سناتور جمهوری خواه اضافه کرد: «امید من این است که جایگزینی برای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پیدا شود تا مانع از تهدیدی موجودیتی برای اسرائیل و تمام جهان شود».
گراهام یکی از جمهوریخواهانی بود که به صورت متفقالقول با توافقی که در دولت اوباما با ایران حاصل شده بود مخالف بود و در حال حاضر نیز با بازگشت دولت بایدن به برجام سرسختانه مخالفت میکند.
این سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی در این باره گفته است: «ایرانیها هیچ کاری برای دستیابی به گفتوگوهای مستقیم یا غیر مستقیم (با آمریکا) انجام ندادند. رفتار آنها تغییر نکرد. این کار به عنوان مماشات دیده میشود».
وی که این سخنان را در جریان یک مصاحبه مطرح میکرد، افزود: «با این اقدام، این برداشت تقویت میشود که غرب ضعیف است. من این گفتوگوها را برای منطقه بسیار بیثبات کننده میبینم».