دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه پاکستان: همه طرف‌ها به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد پایبند باشند / درگیری مجدد به نفع هیچکس نیست توییت جنجالی ضرغامی: ترامپ به خاطر حفظ دوستی با ترکیه نکشتیم

دیپلمات روس: ایران شریک ما در برجام است

دیپلمات روس: ایران شریک ما در برجام است معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، ایران را شریک مهم این کشور، از جمله در چارچوب برجام نامیده و تأکید کرد: مسکو بر اساس واقعیات و عملکرد مقامات تهران درباره مسائل قضاوت می‌کند، نه بر اساس یک صحبت رسانه‌ای.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۱ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 30
کد خبر: ۸۵۹۸۲

به گزارش راهبرد معاصر دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک اعلام کرد که حقایق مربوط به روابط فدراسیون روسیه با جمهوری اسلامی ایران، گویای مشارکت دو کشور در زمینه توافق هسته‌ای و نه اختلاف نظر طرفین، آنطور که در مصاحبه مطبوعاتی منتشر شده است.

 

این دیپلمات بلندپایه روس در پاسخ به سئوالی در این باره، گفت: «به سختی می‌توان یک صحبت ضبط شده و مطالب رسانه‌ای را تفسیر کرد. بهتر است از همتایان آمریکایی سئوال کنید. آنها به مسائل جنجالی و مطالب نشریات بسیار علاقه‌مند هستند. ما در روسیه فقط حقایق را تفسیر می‌کنیم. و واقعیت این است که ما با همتایان ایرانی در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران، مشترک یکدیگر هستیم. مقامات تهران برای مدت زمان زیادی به کلیه تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند بودند. ایران یک شریک بسیار مهم برای روسیه است. این ایالات متحده بود که ابتدا توافق هسته‌ای با ایران را نقض کرده و تصمیم گرفت از آن خارج شود و بدین ترتیب، سایر رویدادها پیرامون برجام را تحریک کرد.»

 

پولیانسکی ادامه داد: «پیرامون این حوادث، مواضع کشورهای مختلف بسیار تفاوت و برخی موارد احساسی است. این مواضع هرگز بطور کامل یکنواخت و یکسان نبوده است. ولی در عین حال، ما بر اساس واقعیات نظر می‌دهیم و واقعیت این است که برجام همچنان زنده است، ایران عضوی از این توافقنامه بین المللی است و آماده است تا در آن باقی بماند و نقش مثبتی در این رابطه ایفا کرده است. این مسئله بسیار مهمتر از مطالب یک مصاحبه ضبط شده و گزارشات رسانه‌ای است. البته ما مسلماً این موضوع را بطور دوجانبه با همتایان ایرانی خود بررسی خواهیم کرد. و نتیجه گیری نهایی ما بر اساس اقدامات طرف مقابل و نه صرفا یک سری گفته‌هاست.»

 

روسیه پیش شرطی برای نشست سران پوتین و بایدن قرار نخواهد داد

دیمیتری پولیانسکی در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی یادآور شد که طرف روسی پیش شرطی برای برگزاری نشست سران با آمریکا قرار نمی‌دهد. وی توضیح داد: «مشکل ازسوی مقامات واشنگتن بوجود آمده است و آنها خود باید این مسئله را حل و فصل کنند. اگر آنها مایل هستند تا روابط عادی شود، ما صبر خواهیم کرد و، ما صبر خواهیم کرد و مشکلی نیست. رئیس جمهور ولادیمیر پوتین حاضر به ملاقات حضوری است و این مسئله را اخیراً سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرده است. از طرف روسیه هیچ مشکلی برای برگزاری نشست سران دوجانبه وجود نداشته و ما پیش شرطی برای آن قرار نمی‌دهیم.»


این دیپلمات روس در بخش دیگری از سخنان گفت که درها برای بازگشت منطقه دونباس به ترکیب اوکراین "تقریبا دیگر بسته شده است". پولیانسکی گفت: «من به شما اطمینان می‌دهم که موضوع تعلق شبه جزیره کریمه بطور کامل بسته شده است. مسئله منطقه دونباس هنوز بطور کامل بسته نشده، ولی این در نیز در حال بسته شدن است، برای اینکه مردم ساکن این منطقه هر روز هدف نیروهای نظامی اوکراینی قرار داشته و دیگر انگیزه‌ زیادی برای بازگشت به عقب برایشان باقی نمانده است.»/تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار