قطعنامه ضدایرانی کانادا در کمیته سوم سازمان ملل تصویب شد طرح جدید ترامپ برای اوکراین اعلام شد چین انحصار هواپیمایی ایرباس و بوئینگ را می‌شکند ریاض و واشنگتن به تفاهم تاریخی در همکاری هسته‌ای رسیدند ادعای ترامپ درباره ایران: احتمالاً به توافق برسیم وقوع انفجار‌های مجدد در شهر خان‌یونس/ ۱۴ نفر به شهادت رسیدند درخواست عراقچی از اعضای شورای حکام برای مخالفت با قطعنامه تروئیکای اروپایی هشدار ایران: فشار‌های غرب، شورای حکام آژانس را به سیاسی‌کاری کشانده است عراقچی: توافق برای صفرشدن غنی سازی هسته‌ای را خیانت می‌دانیم یک منبع آگاه: ادعای بررسی توقف غنی‌سازی از سوی ایران «کاملاً جعلی» است زلنسکی: تبادل زندانیان با روسیه را از سر می‌گیریم نتانیاهو وارد خاک سوریه شد دستور ارتش اسرائیل برای تخلیه برخی روستا‌ها در جنوب لبنان ترامپ: ایران به‌شدت خواهان توافق است! / سرمایه‌گذاری عربستان به یک تریلیون دلار می‌رسد آمریکا با سوریه تفاهم‌نامه گازی امضا کرد

دیدار هیاتی سعودی با بشار اسد

یک وبگاه خبری-تحلیلی لندنی به نقل از دیپلمات‌های بلندپایه در دمشق گزارش داد که هیأتی سعودی، امروز، با رئیس‌جمهور سوریه دیدار کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۱ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 03
کد خبر: ۸۶۴۷۰

به گزارش راهبرد معاصر وبگاه خبری-تحلیلی «رأی الیوم»، شامگاه امروز (دوشنبه)، گزارش داد که هیأتی سعودی به ریاست «خالد الخمیدان» رئیس دستگاه اطلاعات عربستان سعودی با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه دیدار کرده است.

 

این وبگاه به نقل از برخی دیپلمات‌ها بلندپایه در دمشق در این خصوص نوشت که هیأت مذکور همچنین دیداری با «علی المملوک» معاون رئیس‌جمهور سوریه در امور امنیتی داشته و دو طرف توافق کرده‌اند که پس از عید فطر دیداری مفصل‌تر داشته باشند.

 

بر اساس این گزارش، دو طرف به عنوان اولین گام برای بازگرداندن روابط دمشق و ریاض در تمامی زمینه‌ها به حالت عادی، به توافی برای بازگشایی سفارت عربستان سعودی در سوریه دست پیدا کرده‌اند.

 

منابع یادشده همچنین خبر دادند که هیأت سعودی به طرف سوری گفته است که ریاض از بازگشت سوریه به آغوش اتحادیه عرب و حضور این کشور در اجلاس سران کشورهای عربی که قرار است در الجزایر برگزار شود، استقبال می‌کند.

 

رأی الیوم در بخش دیگری از این گزارش اشاره کرد که منابع مذکور جزئیات بیشتری در ارتباط با این دیدار ارائه نکردند؛اما این گفت‌و‌گو را «ثمربخش» خوانده‌اند و در عین حال، گفته‌اند که این گام سردی روابط دو طرف را از بین برده است.

 

روابط عربستان سعودی و سوریه در پی جنگ داخلی در سوریه و درخواست‌های پی‌در‌پی‌ ریاض مبنی بر عزل رئیس‌جمهور سوریه تیره شد.

 

عربستان سعودی پس از اخراج سفیر دمشق در سال ۲۰۱۲ و بستن سفارت خود در دمشق روابط خود را با سوریه قطع کرد.

با بازپس‌گیری عمده خاک سوریه از اشغال تروریست‌ها و قطعی شدن عدم سقوط دولت سوریه، بسیاری از کشورهای عربی برای برقراری روابط دیپلماتیک با دمشق ابراز تمایل کرده‌اند.

 

دولت امارات در ششم دی ۱۳۹۷، سفارت خود را در سوریه بازگشایی کرد. یک هفته پس از آن نیز بحرین دست به اقدام مشابه زد. در ۱۴ مهر ۱۳۹۹ نیز سفیر عمان استوارنامه خود را تقدیم «ولی معلم» وزیر خارجه فقید سوریه کرد./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار