طلای جهانی افزایشی ماند حقوق کاربران در کیف پول‌های مجازی؛ از واریز تا بازگشت وجه چه می‌گذرد؟ منحنی شاخص 37 صنعت در بازه هفتگی صعودی شد چرا واردات خودروهای کارکرده اجرا نمی‌شود!؟/ دادفر: هیچ‌کس هماهنگ نیست جهش توقف‌ناپذیر قیمت نفت/ هر بشکه نفت چند شد؟ قائم مقام وزیر صنعت:‌ تولید را با تصمیمات تنظیم بازار قربانی نکنید مصوبه حمایت از خریداران خودرو باطل شد / ماجرا چیست؟ بسته اینترنت چرا زود تمام می‌شود؟ بالاخره اپراتور‌ها توضیح دادند تغییر مهم در فیش حقوقی کارگران؛ جزییات معافیت حق اولاد و حق تاهل از مالیات جدیدترین قیمت میوه اعلام شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / دلار مرز ۱۹۰ هزار را رد می‌کند؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در آستانه صعودی دیگر + جدول اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص زمان پرداخت حقوق مرداد ماه ۱۴۰۵ بازنشستگان و مستمری بگیران واردات خودرو‌های کارکرده آزاد شد؛ سقف ۲۰ هزار دستگاه و شرط کلیدی ارز شرایط فروش مدیران خودرو ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | ثبت‌نام فونیکس F ۷ Pro e+ با تحویل ۳۰ روزه + قیمت قطعی آغاز واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا + جدول زمان بندی حروف الفبا
احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ می دهد:

شرط موفقیت مصوبه سران قوا برای رونق بورس چیست؟

احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه و بورس در گفتگویی با اشاره به مصوبه سران قوا در خصوص حمایت مالی از بازار سرمایه گفت: مصوبه سران قوا در صورتی که بانک مرکزی نیز در این موضوع همکاری کند، گشایش خوبی برای بورس و بازار سرمایه است چرا که این بازار در حال حاضر از نبود نقدینگی به شدت رنج می برد.
احمد اشتیاقی؛ کارشناس بازار سرمایه
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۴ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 06
کد خبر: ۸۶۶۶۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

مصوبه بورسی سران قوا باعث تامین مالی بازار سرمایه خواهد شد

 

به گزارش راهبرد معاصر، مصوبه سران قوا در خصوص حمایت مالی از بازار سرمایه به تصویب رسید و از این پس بانک ها ضمن اینکه می توانند در بورس سرمایه گذاری کنند، در کنار موسسات مالی باید با اعطای تسهیلات به اهالی بازار سرمایه از این بازار به خوبی حمایت کنند. احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه و بورس در گفتگو با راهبرد معاصر به بررسی دلایل ریزش های اخیر بورس و تاثیر مصوبه هفت بندی سران قوا بر شرایط این بازار پرداخت.

 

اشتیاقی درخصوص ویژگی های مصوبه بورسی سران قوا گفت: تصویب مصوبات بورسی توسط سران قوا حتما به روند بازار سرمایه کمک می کند، آنچه قبلا در هیات دولت توسط دولت عنوان شده بود که بانک ها می توانند به خریداران سهام تسهیلات بدهند، یک مشوق برای رویکرد دوباره سرمایه گذاری وسهامداری به بورس است. به نوعی می توان گفت مصوبه سران قوا یارانه ای است که به اهالی بازار سرمایه داده شده، چرا که تا پیش از این اهالی بازار سرمایه از بانکها گله مند بودند که به آنها تسهیلات نمی‌دهند.

 

وی با تاکید بر اثرات مثبت این مصوبه بر بازار بورس گفت: مصوبه سران قوا درصورتی که بانک مرکزی نیز دراین موضوع همکاری کند به هر حال گشایش خوبی برای بورس و بازار سرمایه است، چرا که بازار سرمایه در حال حاضر از نبود نقدینگی به شدت رنج می برد. به عبارت دیگر، نبود نقدینگی کافی باعث شده سهام ها زیر ارزش ذاتی خود، به خصوص سهام های بزرگ و بنیادی زیر ارزش ذاتی خود معامله ‌شوند و دست برتر به دست فروشنده افتاده است یعنی خریدار به دلیل نداشتن نقدینگی در برابر این حجم از فروش قدرت کافی ندارد.

 

این کارشناس بازار سرمایه علت اصلی ریزش ها را اینگونه توضیح داد: نبود نقدینگی و سیاست گذاری های غلط اصلی ترین دلایل ریزش بازار به شمار می رود، ضمن اینکه اگر دلار را روی 22 هزار تومان محاسبه کنیم، اکثر شرکت‌های بزرگ بنیادی در گروه‌های فلزی، پتروشیمی، معدنی ، بانک ها و سیمانی ها با افزایش قیمتی که گرفته‌اند، پتانسیلی که در داروها وجود دارد به دلیل برداشتن ارز ۴۲۰۰ تومانی و در سایر گروه ها و اینکه اکثراً p بر bها مناسب خرید هستند، نبود نقدینگی کافی باعث شده که حال و روز بازار سرمایه خوب نباشد، بنابراین انتظار می رود که با تزریق نقدینگی بعد از مصوبه سران قوا بازار سرمایه روزهای خوبی را به خود ببینند چرا که به نظر بنده این مصوبه برای بورس بسیار مهم و حیاتی است.

 

اشتیاقی درباره تاثیر گذاری برخی سیاست ها روی بورس و تامین نقدینگی بازار سرمایه گفت: وقتی گفته می شد که هلدینگ ها می توانند 24 هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کنند و پول آن صرف سهام شود، تا نقد شوندگی اوراق زمان زیادی ازدست می رود، چرا که باید اوراق منتشر شود، به فروش برسد،تامین سرمایه صورت بگیرد و بازارگردانی به عهده گرفته شود، طی کردن همه این فرآیندها زمان براست، اما اگر همین ۲۴ هزار میلیارد تومان از سیستم بانکی تقاضا شود، تسهیلات در کمتر از یک هفته به بورسی ها پرداخت می شود و سازمان های مختلف مثل شستا یا صندوق بازنشستگی سایر شرکت‌های سرمایه‌گذاری به بانک مراجعه می کنند و تسهیلات می گیرند، بنابراین تحقق ای موضوع فقط نیازمند اراده نظام بانکی و دولت است تا این موضوع به عنوان یک آیتم از بحران سرمایه گذاری ونبود نقدینگی در بورس جلوگیری کند.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: تمام مدیران عامل بانک‌ها تقاضاهایی که از طریق شرکت‌های سرمایه گذاری و هلدینگ‌های که روانه بانک‌ها می‌شود را اگر جواب دهند و عملیاتی کنند کمبود نقدینگی به عنوان یک مشکل اساسی از بازار سرمایه رخت بر می بندد، به نوعی تامین مالی بازار سرمایه می تواند انگیزه و جان دوباره ای به بازار سرمایه و بورس دهد و منجر به سرمایه گذاری در بورس و رونق وجهش تولید و حمایت از شرکت های تولیدی شود.

ارسال نظر
captcha
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار:
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
0
0
اگر قرار بود حمایت کنن که این بدبختی سرمردم نمیوردن
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار