پنتاگون از امضای قرارداد ۲۴.۴ میلیارد دلاری برای تولید موشک‌های رهگیر خبر داد عراق مجوز 40 پرواز روزانه از ایران را صادر کرد «گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود! کنایه بقایی به کانادا: وقتی حقیقت مدفون است، «آشتی» چه معنایی دارد؟ سقوط هواپیمای سبک رژیم صهیونیستی با یک کشته و یک زخمی ترامپ: شاید پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای وضعیت اضطراری اعلام کنم پوتین: جهان از پایداری مردم ایران شگفت‌زده شده است رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! ادامه حملات هوایی عربستان به یمن؛ صعده 6 بار بمباران شد خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم
خبرگزاری فرانسه:

ریاض فهمیده که سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران کارایی نداشت

ریاض فهمیده که سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران کارایی نداشت یک خبرگزاری غربی ضمن اشاره به مذاکرات اخیر عربستان سعودی و ایران نوشت، تلاش‌های دیپلماتیک نشانگر آن است که حکام ریاض این واقعیت را درک کرده‌اند که سیاست فشار حداکثری ترامپ با هدف امتیاز گرفتن از ایران کارایی نداشته است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۷ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 06
کد خبر: ۸۶۷۸۸

به گزارش راهبرد معاصر خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشته است: مذاکرات محرمانه عربستان سعودی و ایران گرچه یک اقدام دیپلماتیک قابل توجه به‌شمار می‌رود ولی چشم‌انداز دستیابی به موفقیت و پیشرفت در این مذاکرات دور از دسترس به‌نظر می‌رسد.

 

بر اساس این گزارش، چند منبع آگاه از جمله یک منبع غربی اعلام کردند: روز 9 آوریل (20 فروردین) یک هیئت سعودی به‌سرپرستی خالد بن علی الحمیدان رئیس سرویس اطلاعاتی عربستان با مقام‌های ایرانی در بغداد دیدار و گفت‌وگو کرده است و ریاض انتظار دارد مذاکرات بیشتری را نیز طی ماه جاری انجام دهد.

 

این مذاکرات با تلاش‌های عراق برگزار شده است تا نشانگر نخستین تلاش مهم و جدی بغداد برای کاهش تنش‌ها بین ایران و عربستان باشد.

 

ریاض اکنون به‌دنبال حمایت تهران برای پایان دادن به تجاوز نظامی پرهزینه 6ساله علیه یمن است.

به‌موازات تلاش‌های عراق، یک هیئت آمریکایی نیز به‌سرپرستی تیم لندرکینگ فرستاده ویژه ایالات متحده و کریس مورفی سناتور آمریکایی طی هفته گذشته با مارتین گریفیتس فرستاده سازمان ملل در عمان دیدار کردند تا برای برقراری آتش‌بس در یمن تلاش کنند.

احمد ناجی کارشناس ارشد مرکز کارنگی خاورمیانه در این باره گفت: با توجه به اهرم فشار ایران بر حوثی‌ها (انصارالله)، یک ارتباط مستقیم بین مذاکرات ایران ـ سعودی و آنچه در مسقط اتفاق افتاده است، وجود دارد. سؤال مهم این است؛ آیا این دور از مذاکرات می‌تواند موجب پایان جنگ یمن شود یا می‌تواند منجر به یک آتش‌بس موقتی گردد؟

 

یک منبع نزدیک به حکام سعودی در این باره گفت: ریاض انتظار و امید ناچیزی از مذاکره با ایران دارد، چرا که پس از سال‌ها اختلاف و رقابت در منطقه، هیچ پیشرفتی حاصل نشده است. ایران و عربستان از طرف‌های مخالف در چندین درگیری منطقه‌ای از سوریه گرفته تا یمن حمایت کرده‌اند.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ریاض شبه‌نظامیان مورد حمایت تهران را یک تهدید مهم می‌داند، به‌خصوص پس از چندین حمله به تأسیسات نفتی‌اش.

 

یک منبع سعودی به خبرگزاری فرانسه گفت: این مذاکرات حداقل می‌تواند به دولت بایدن نشان دهد که ما منطقی هستیم و آماده مذاکره‌ایم.

تحلیلگران بر این باورند که تلاش‌های دیپلماتیک نشانگر آن است که حکام ریاض این واقعیت را درک کرده‌اند که سیاست فشار حداکثری ترامپ با هدف امتیاز گرفتن از ایران کارایی نداشته است./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار