عربستان: جنگ یمن باید از راه گفت‌وگو پایان یابد-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند

عربستان: جنگ یمن باید از راه گفت‌وگو پایان یابد

وزیر خارجه عربستان در آستانه ۹ سالگی جنگ یمن گفت که این جنگ باید از راه گفت‌وگو پایان یابد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۰ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۹۱۲۹

به گزارش راهبرد معاصر «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی امروز چهارشنبه در سخنانی خواستار «پایان جنگ یمن از راه گفت‌وگو و مذاکره» شد.

وی تأکید کرد که «باید راهی برای بازگرداندن آتش بس در یمن پیدا و برای تبدیل آن به آتش بس پایدار تلاش کنیم».

به گزارش المیادین، فیصل بن فرحان اظهار داشت که «ما در حال پیشرفت در یمن هستیم، اما هنوز کار برای انجام دادن وجود دارد».

چند روز پیش، روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان در گزارشی به نقل از منابع سیاسی یمن نوشت که عربستان سعودی ناچار به پذیرش مطالبات انصارالله و تسلیم مطالبات بر حق صنعاء شد و قرار است حل مسائل انسانی یمن، در اولویت قرار داشته باشد.

الاخبار به نقل از منابع سیاسی یمن در ادامه گزارش خود تأکید کرد که انصارالله موفق شد مطالبات خود در زمینه مسائل انسانی را حاصل کند و ضمانتهای اجرایی را نیز از طرف مقابل بگیرد و بر اساس این توافق قرار است آتش‌بس در یمن برای شش ماه دیگر تمدید شود.

شنبه هفته گذشته، محمد عبدالسلام سخنگو و رئیس هیأت مذاکره کننده انصارالله گفت که هرگونه راه‌حل جنگ یمن باید مستلزم پرداخت حقوق کارکنان از درآمدهای نفتی و گاز براساس بودجه سال ۲۰۱۴، بازگشایی فرودگاه‌ها و بنادر و جاده‌ها و نیز آزادی تمام اسیران و حل کامل موضوع بشردوستانه باشد.

از سوی دیگر، محمد علی الحوثی از اعضای ارشد جنبش انصارالله یمن چند روز پیش گفته بود که این انصارالله با شرایط نه جنگ و نه صلح در یمن، پس از پایان آتش بس سازمان ملل متحد، مخالف و ناراضی است.

الحوثی در دیدار با رهبران مقامات استان ذمار اظهار کرد: موانع زیادی در سایه محاصره و حمله به یمن وجود دارد، اما تمدید آتش بس رد شد، هرچند ما نمی توانیم در شرایط نه صلح و نه جنگ به سر ببریم.

این مقام انصارالله با بیان این که با تلاش ملت یمن، می توان گفت که پیشرفت‌هایی حاصل شده و توطئه دشمن نیز پایان یافته است، افزود: نبردی همه جانبه نظامی، امنیتی، اداری و خدماتی در یمن وجود دارد.

به دنبال رایزنی های سازمان ملل متحد و حسن نیت صنعا، ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ آتش بسی دو ماهه در یمن برقرار شد که پس از دو دوره تمدید دو ماهه در ۱۰ مهرماه بدون دستیابی به توافقی جدید به پایان رسید.

از مهمترین مفاد آن ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا بود، اما این آتش بس صدها بار توسط ائتلاف متجاوزان نقض شد.

دولت نجات ملی یمن، لغو محاصره، بازگشایی کامل فرودگاه صنعا و پرداخت حقوق کارمندان از درآمدهای نفتی استان های تحت اشغال مزدوران عربستان و امارات را شرط تمدید جدید آتش بس اعلام کرده است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

اما ائتلاف سعودی در سایه مقاومت دلاورانه مردم و نیروهای مسلح یمن و عملیات موشکی و پهپادی ویژه آنها در رسیدن به این اهداف شکست خورد و مجبور به قبول آتش بس شد که این آتش‌بس نیز پس از سه مرحله دو ماهه در نتیجه کارشکنی‌های ائتلاف متجاوز عربی پایان یافت و دیگر تمدید نشد./ایرنا

ارسال نظر