به گزارش راهبرد معاصر، از شنبه ثبت نام واکسن کرونا برای کسانی که در سامانه سلامت یا سامانه سیب نباشند آغاز می شود و افراد می توانند با مراجعه به سامانه وزارت بهداشت برای واکسن کرونا مراجعه نموده و اطلاعات خود را وارد کنند. البته کسانی که قبلا به هر دلیل به خانه های بهداشت و مراکز درمانی مراجعه کرده باشند اطلاعاتشان ثبت شده در موعد تزریق واکسن کرونا با آنها تماس گرفته می شود و تا پیش از آن نیاز به هیچ مراجعه حضوری وجود ندارد.
پیشتر در برخی رسانه ها اعلام شد افرادی که پرونده سلامت ندارند به خانه های بهداشت مراجعه کنند و اطلاعات خود را ثبت کنند که به دلیل مخاطرات تجمع مردم و شیوع کرونا در شرایط موجود کشور با آن مخالفت شد و مسئولان وزارت بهداشت آن را تکذیب کردند.
به گفته سخنگوی ستاد کرونا و وزارت بهداشت برای تزریق واکسن کرونا نیاز به مراجعه حضوری نیست و هیچ ثبت نام حضوری برای واکسن کووید 19 وجود ندارد و همان طور که گفته شد اطلاعات اکثر مردم وجود دارد و کسانی که اطلاعاتشان در سامانه سیب نیست از روز شنبه 18 اردیبهشت می توانند به سامانه وزارت بهداشت برای واکسن کرونا و ورود اطلاعات مراجعه کنند.
سامانه ثبت نام واکسن کرونا در سایت وزارت بهداشت فعال می شود و تا قبل از روز شنبه 18 اردیبهشت 1400 این سامانه فعال نیست. افرادی که اطلاعات آنها در سامانه سیب و شبکه سلامت کشور وجود ندارد از این تاریخ به سامانه وزارت بهداشت به آدرس salamat.gov.ir مراجعه کنند و با ورود اطلاعات نسبت به درخواست تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.
به گفته سخنگوی ستاد ملی کرونا در حال حاضر تزریق واکسن برای کادر درمان و افراد بالای 80 سالی که پرونده الکترونیک سلامت داشته اند به پایان رسیده و کار به این شکل انجام شد که با افراد بر اساس اطلاعات پروند سلامت تماس گرفته شده و مکان و زمان تزریق واکسن به آنها اطلاع رسانی شده است.
به زودی شماره تماس هایی اعلام می شود تا افراد بالای 80 سال که پروند الکترونیک سلامت ندارند با آن تماس بگیرند و برای واکسن کرونا درخواست کنند اما برای سایر افراد تنها از طریق سامانه وزارت بهداشت به آدرس بالا انجام خواهد شد.
یعنی از روز شنبه افراد باید با مراجعه به سایت salamat.gov.ir برای تزریق واکسن کرونا نام نویسی کنند.
همان طور که در بالا آمد تنها آدرس رسمی سامانه وزارت بهداشت برای ثبت نام و تزریق واکسن کرونا سایت salamat.gov.ir است و تمام سایت ها و سامانه های دیگری که در فضای مجازی اعلام شده رد شده اند.
برای تزریق واکسن کرونا آن طور که اعلام شده تنها لازم است افراد پس از مراجعه به سامانه وزارت بهداشت کد ملی و شماره تماس و تاریخ تولد خود را وارد کنند تا در سامانه ثبت شوند.
طبق اعلام رئیس جمهور، ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت تزریق واکسن کرونا برای همه رایگان است و اخذ هر گونه پول از متقاضیان غیرقانونی است و واکسن های مختلف به هر شکلی که به دسا بیایند از جمله واکسن های تولید داخل یا واکسن های خریداری شده توسط دولت و بخش خصوصی در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرند و به صورت رایگان طبق نوبت به مردم تزریق خواهند شد.
به گفته رییسی افرادی که در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار دارند اگر به هر دلیلی نتوانند مراجعه کنند در نوبت های بعدی واکسن به آنها تزریق می شود و این طور نیست که نوبت آنها از بین برود.
این افراد می توانند در اولین فرصتی به سامانه اعلام شده مراجعه کنند و تا بتوانند طبق نوبت بعدی واکسن کرونا دریافت کنند.
توصیه عمومی این است که افرادی که به کووید 19 مبتلا شدند و بهبود یافتند برای دریافت واکسن کرونا پس از 6 ماه اقدام کنند تا به میزان مورد انتظار موثر باشد.
اما اگر از زمان ابتلا به کرونا بیش از 6 ماه گذشته باشد افراد می توانند مانند دیگران مراجعه کنند و واکسن کرونا تزریق کنند.
طبق بررسی های انجام شده عوارض واکسن کرونا بسیار ناچیز است و در هر صد هزار نفری یک نفر ممکن است درگیر عوارض شدید شود که در مقایسه با بیماری کرونا که از هر صد نفر 10 نفر بستری می شوند و از هر 10 بستری 2 نفر از بین می روند عدد ناچیزی است و منطقی آن است که افراد برای ثبت نام و تزریق واکسن کرونا در تمام گروه های سنی اقدام کنند.