بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه

آمریکا: نقشی در گفت‌وگوهای ایران و عربستان نداریم

آمریکا: نقشی در گفت‌وگوهای ایران و عربستان نداریم یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفته واشنگتن نقشی در گفت‌وگوهای میان ایران و عربستان سعودی ندارد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 11
کد خبر: ۸۷۴۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفته کشورش از گفت‌وگوهای میان ایران و عربستان سعودی حمایت می‌کند اما نقشی در آن ندارد.

 

«جوئی هود»، دستیار موقت وزیر خارجه آمریکا دوشنبه گفت: «ما از این گفت‌وگوها حمایت می‌کنیم اما نقشی در آنها نداریم.»

 

چند روز پیش رئیس جمهوری عراق چهارشنبه در گفت‌وگو با یک اندیشکده لبنانی تصریح کرد کشورش بیش از یک بار میزبان گفت‌وگوهای میان ایران و عربستان سعودی بوده است.

 

روزنامه «فایننشال تایمز» ۱۸ آوریل گذشته در گزارشی به نقل از «سه مقام» مدعی برگزاری مذاکرات مستقیم میان مقام‌های ارشد عربستان سعودی و ایران در راستای تلاش برای بهبود روابط بین این دو کشور رقیب در منطقه شده بود.

 

طبق این گزارش، مذاکرات مستقیم مقام‌های سعودی و ایرانی در بغداد و بعد از گذشت پنج سال از قطع روابط دیپلماتیک ریاض و تهران صورت گرفت.

 

هدایت این گفت‌وگوها را «خالد حمیدان»، رئیس دستگاه اطلاعات عربستان سعودی و «سعید ایروانی»، معاون دبیر شورای امنیت ملی ایران به عهده دارند.

 

محور اصلی این گفت‌وگوها را یمن تشکیل می‌دهد، جایی که ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی از ۶ سال پیش آن را هدف حملات سنگین هوایی، دریایی و زمینی قرار داده است.

 

یک منبع چند هفته پیش در گفت‌وگو با رویترز مدعی شد طرف ایرانی تعهد داده از نفوذش برای متوقف کردن حملات انصارالله به عربستان سعودی استفاده کند. ریاض، در مقابل متعهد شده از گفت‌وگوهای هسته‌ای حمایت کند.

 

دو منبع دیگر مدعی شده‌اند در این جلسه درباره لبنان هم بحث شده است. طبق این ادعا، ریاض از گسترش نفوذ حزب‌الله در این کشور نگران است.

 

یک دیپلمات چندی پیش به خبرگزاری رویترز گفت: «فکر نمی‌کنم در برهه فعلی آنها توافق حاصل کنند.» او اضافه کرد هدف از گفت‌وگوها جلوگیری از اقداماتی است که می‌تواند از شعله‌ور شدن تنش‌ها جلوگیری کند.

 

یک مقام وزارت خارجه عربستان سعودی هم گفته حصول هر گونه توافق در وین باید نقطه شروعی برای مذاکرات گسترده‌تر از مسئله هسته‌ای با ایران باشد./ فارس

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار