آخرین اخبار رویت هلال ماه شوال رمضان 1400 در ایران و سایر کشورها-راهبرد معاصر
لیگ نخبگان فوتبال آسیا | خاموشی نیمار در شب پرفروغ الهلال | میتروویچ استقلال را ۳ تایی کرد ۹ مصدوم و ۴ فوتی در تصادف دلخراش محور زابل به زاهدان توقف در دوبی برابر الغرافه؛ پرسپولیس در لیگ نخبگان مردود شد ویدئو | گل اول الغرافه به پرسپولیس بازجویی از ستاره اسبق بارسلونا به اتهام تجاوز کارشناس صداوسیما: در عملیات وعده صادق ۲۴۰ اسرائیلی کشته شدند فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران وارد مدار شد حج ۲۰۰ میلیون تومانی در راه است؟ شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد + جزئیات دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی: نرخ سوخت هواپیما سال آینده ۱۱ برابر می‌شود دیدار پوتین و وزیر خارجه کره شمالی پزشکیان به باکو می‌رود صابر برزکار شرور مسلح معروف به هلاکت رسید + عکس بخشنامه عارف به کلیه دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی رئیس سازمان نظام پرستاری: ۱۰ هزار پرستار به زودی استخدام خواهند شد‌

آخرین اخبار رویت هلال ماه شوال رمضان 1400 در ایران و سایر کشورها

آخرین اخبار رویت هلال ماه شوال  در ایران و کشورهای منطقه نظیرعربستان نشان می دهد عید فطر روز پنجشنبه 23 اردیبهشت خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 11
کد خبر: ۸۷۵۰۸

به گزارش راهبرد معاصر آخرین اخبار رویت هلال ماه شوال بر اساس اعلام ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری مقارنه ماه و خورسید برای ایجاد هلال شوال ساعت 23 و 30 دقیقه شامگاه سه شنبه 21 اردیبهشت مقارن با 28 رمضان روی می دهد. اولین غروب خورشید بعد از یان مقارنه روز چهارشنبه 29 رمضان است. بر اساس گفته های علیرضا بوژمهرانی عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در تمام پهنه ایران فقط با چشم مسلح یعنی با ابزار هایی مانند دوربین های دوچشمی و تلسکوپ ها قابل رویت است به شرط اینکه شرایط جوی هم مناسب باشد. در عربستان هم مقارنه ماه و خورشید بعد از غروب خورشید است و اگر مشکلی پیش نیاید  ید فطر در ایران، عربستان و تمام کشورهای منطقه همزمان روز پنج شنبه 23 اردیبهشت خواهد بود.

البته در پاکستان، افغانستان، عراق، آذربایجان و کشور مراکش مقید به رویت هلال با چشم غیر مسلح هستند ممکن است جمعه به عنوان عید فطر اعلام شود.

رویت هلال ماه شوال

 

آخرین جزئیات رویت هلال ماه شوال/ پنچ شنبه عید فطر است

بوژمهرانی ضمن تشریح خرین وضعیت استهلال ماه شوال گفت: به احتمال قوی در صورت عدم بروز مشکلات غیر منطقی در کشورهای دیگر، عید فطر در ایران، عربستان و تمام کشورهای منطقه همزمان روز پنج شنبه ۲۳ اردیبهشت خواهد بود.

علیرضا بوژمهرانی» در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص آخرین وضعیت استهلال ماه شوال گفت: مقارنه بین ماه و خورشید برای هلال شوال ساعت 23 و 30 دقیقه شامگاه سه شنبه 21 اردیبهشت (28 ماه مبارک رمضان) روی خواهد داد.

این عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در ادامه تصریح کرد: اولین غروب خورشید بعد از مقارنه، روز چهارشنبه 29 ماه مبارک رمضان می باشد.

وی افزود: مختصات هلال ماه روز چهارشنبه به گونه ای است که در تمام پهنه ایران فقط با چشم مسلح یعنی با ابزار هایی مانند دوربین های دوچشمی و تلسکوپ ها قابل رویت است به شرط اینکه شرایط جوی هم مناسب باشد.

بوژمهرانی بیان کرد: هر چقدر از سمت جنوب غربی ایران (منطقه آبادان) به سمت سرخس حرکت کنیم وضعیت مختصات هلال ضعیف تر می شود و نیاز به ابزارهای قدرتمندی برای رصد  است ولی هلال در تمام ایران قطعا دیده خواهد شد.

این عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه هلال ماه شوال تحت هیچ شرایطی با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست، خاطرنشان کرد: این مسئله به دلیل باریکی فوق العاده زیاد این هلال است و دیدنش نیازمند یک کار فنی است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تقویم کشور ما بر اساس متن های مقام معظم رهبری تنظیم می شود، حضرت آقا نیز رویت با ابزار را حجت می داند؛ برای همین در تقویم ها روز پنج شنبه به عنوان عید سعید فطر در ایران اعلام شده است.

 

هلال ماه شوال

بوژمهرانی با اشاره به عید سعید فطر در سایر کشورهای اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان در عربستان سعودی و کشورهای همسایه یک روز زودتر از ایران آغاز شده است لذا روز چهارشنبه 22 اردیبهشت در کشور ما روز سی ام ماه مبارک رمضان خواهد بود.

وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه روز سه شنبه در عربستان مقارنه ماه و خورشید بعد از غروب خورشید در مکه مکرمه رخ می دهد و در شهر مکه هم غروب هلال زودتر از غروب خورشید می باشد و در تقویم رسمی عربستان سعودی هم به عنوان تقویم ام القری، سی ام ماه مبارک رمضان اعلام کردند لذا به احتمال قوی در صورت عدم بروز مشکلات غیر منطقی در کشورهای دیگر، عید فطر در ایران، عربستان و تمام کشورهای منطقه همزمان روز پنج شنبه 23 اردیبهشت خواهد بود.

این عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در ادامه افزود: البته بعضی از کشورهایی که دارای اکثریت جمعیت شیعه هستند و مقید به رویت هلال با چشم غیر مسلح می باشند مانند پاکستان، افغانستان، عراق، آذربایجان و کشور مراکش که یک مبنای خاصی برای رویت هلال دارد که حتما بایستی هلال با چشم دیده شود، ممکن است روز جمعه به عننوان عید سعید فطر اعلام شود ولی در بیشتر کشورهای اسلامی و ایران روز پنج شنبه عید فطر اعلام خواهد شد.

 

رویت هلال ماه رمضان

 

اهمیت علمی - نجومی رؤیت هلال شوال ۱۴۴۲

وی گفت: علاوه بر اهمیت مذهبی رؤیت هلال شوال آنچه که می‌تواند رصد این هلال را از جنبه‌های علمی و نجومی ارزشمند کند تلاش برای رؤیت هلال با ابزار ضعیف‌تر است.

عضو ستاد استهلال ماه اصفهان اضافه کرد: رصدگران باتجربه کشورمان که شانس برخورداری از آسمان عاری از ابر و غبار نصیبشان می‌شود باید تلاش کنند در مدت زمان کوتاهی مکث این هلال، پس از مشاهده اولیه هلال با ابزار قدرتمند (برای کاهش ریسک عدم رؤیت) از چند ابزار ضعیف‌تر نیز برای رصد استفاده کنند تا ببیند حد قدرت ابزار مورد نیاز برای رصد چنین هلالی کجاست.

بوژمهرانی با اشاره به رصد این هلال خاص و باریک بودن آن، افزود: بهتر است رصدگران یک روز قبل از رصد اصلی، محل غروب خورشید را در رصدگاهی که می‌خواهند در آنجا به رؤیت هلال شوال بپردازند ببینند؛ این کار کمک بسیار زیادی به آنان خواهد کرد تا بتوانند در روز بعد موقعیت هلال را با سرعت بیشتری پیدا کنند.

وی تاکید کرد: چنانچه رصدگاه فاقد موانع در افق غربی بوده و یا حداکثر یک درجه مانع داشته باشد در غروب روز چهارشنبه و در طلایی‌ترین زمان برای مشاهده هلال (زمانی که خورشید تقریباً" ۵ درجه زیر افق رفته باشد) هلال ماه با اندکی اختلاف در بالای همان جایی قرار دارد که خورشید در آن نقطه غروب کرده است.

عضو ستاد استهلال ماه اصفهان تصریح کرد: چنانچه رصدگر از دوربینی استفاده کند که بین ۲.۵ تا ۳ درجه میدان دید داشته باشد، کافی است محل غروب خورشید روی افق را شناسایی کند، دقایقی صبر کرده و به چشمان خود استراحت دهد و در زمان طلایی رصد، محل غروب خورشید را با دوربین نشانه روی کند، اگر هوا صاف و ابزار رصدگر مناسب باشد کافی است کمی سر دوربین را به بالا ببرد تا هلال ماه در میدان دید دوربین او قرار بگیرد.

رویت هلال ماه عید فطر

هلال ماه رمضان ۱۴۰۰ برای عموم قابل مشاهده است

منجم آماتور و رصدگر هلال ماه گفت: هلال ماه رمضان در غروب روز سه شنبه، ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برابر با ۳۰ شعبان ۱۴۴۲ و ۱۳ آوریل ۲۰۲۱ به راحتی در تمامی مناطق کشور با چشم معمولی (غیرمسلح) قابل مشاهده خواهد بود.

مهدی رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مقارنه ماه و خورشید برای هلال ماه رمضان امسال، روز دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ مصادف با ۲۹ شعبان المعظم ۱۴۴۲ ساعت ۷:۰۱ صبح به وقوع می‌پیوندد و در لحظه غروب این روز به دلیل مکث کوتاه ماه (حدود ۱۹ دقیقه)، ارتفاع بسیار کم ماه در افق غربی (کمتر از ۳ و نیم درجه)، جدایی زاویه‌ای کم بین مرکز ماه و مرکز خورشید که کمتر از حد "آندره دانژن" است (حدود ۰۶:۰۱ درجه)، پایین بودن فاز ماه و ضخامت قسمت میانی ماه، بعد از غروب خورشید، روز دوشنبه، هلال ماه در هیچ کجای کشور با چشم مسلح و غیرمسلح رؤیت نمی‌شود.

منجم آماتور و رصدگر هلال ماه گفت: هلال ماه رمضان امسال در غروب روز سه شنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ دارای سن زیادی است و ارتفاع نسبتاً زیادی از افق دارد و چنانچه رصدگر افق بازی پیش رو داشته باشد، دقایقی بعد از غروب خورشید، هلال ماه رمضان امسال را که هلال بسیار زیبایی است مشاهده می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: هلال ماه رمضان در غروب روز سه شنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برابر با ۳۰ شعبان ۱۴۴۲ و ۱۳ آوریل ۲۰۲۱ به راحتی در تمامی مناطق کشور با چشم معمولی (غیرمسلح) قابل مشاهده خواهد بود.

رحیمی با بیان اینکه استان اصفهان ۱۴ گروه رصدی باسابقه دارد که به کمک ستاد استهلال کشور می‌شتابند، اضافه کرد: این ۱۴ گروه به دلیل شرایط ویژه کرونا و با توجه به اینکه هلال ماه به راحتی قابل رؤیت است، برنامه‌ رصدی خود را با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی و کرونایی برگزار خواهند کرد و گزارش‌های برگزاری رصد خود را در سامانه ستاد استهلال کشور ثبت می‌کنند.

وی تصریح کرد: پراکندگی گروه‌های رصدی از شمالی‌ترین نقطه استان اصفهان تا جنوب استان بوده و ماه رمضان فرصت ارزشمندی است که گروه‌های نجومی استان، با تبیین مبانی نجومی رؤیت هلال ماه، آحاد مختلف مردم را با نجوم و ستاره شناسی و مبحث بسیار جذاب رؤیت هلال ماه آشنا کنند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده