با پول کفاره روزه چه چیزهایی میتوان خرید؟ کفاره روزه را چگونه پرداخت کنیم؟-راهبرد معاصر

با پول کفاره روزه چه چیزهایی میتوان خرید؟ کفاره روزه را چگونه پرداخت کنیم؟

با نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان یکی از سوالات متداول مخاطبان درباره مبلغ و نحوه پرداخت کفاره می باشد و اینکه با پول کفاره روزه چه چیزهایی می توان خرید؟
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 12
کد خبر: ۸۷۵۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ با پایان یافتن ماه رمضان کسانی که نتوانستند روزه های خود را به جای آورند باید کفاره هر روز خود را بپردازند. کفاره به نیازمندان تعلق می گیرد و اگر در بستگان نیازمندی داشته باشیم می توانیم پول کفاره را به آن ها بدهیم. با پول کفاره روزه چه چیزهایی میتوان خرید؟ کفاره روزه را چگونه پرداخت کنیم؟ در خبر اطلاعات جامعی درباره پرداخت کفاره، زمان پرداخت کفاره و ...را در اختیارتان قرار می دهیم.

 

کفاره


 یکی دیگر از واجبات مالی پر اهمیت که شاید بعد از زکات فطره بیشترین گستردگی و ابتلا را در بین مسلمانان داشته باشد کفاره است. خود واژه کفاره از ماده"کفر" و به معنی پوشاندن است. اما چرا به این واجب مالی کفاره می گویند؟

برای اینکه پوشاننده خطا یا کم کاری ای است که صورت گرفته. کفاره مختص همه ادیان هم هست البته با اشکال مختلف اما هدف در همه آنها جلب رضایت و فرو نشاندن خشم الهی است.

در زیر به چند نکته مهم و ضروری که دانستنش لازم است به اختصار اشاره می نماییم:

۱- محدودیت زمانی ندارد


کفاره مانند فطریه زمان محدودیت زمانی (از شب عید تا ظهر عید) ندارد البته نباید سهل انگاری هم کنیم و هر وقت توان پرداخت داشتیم باید این دِین الهی را بدهیم.



۲- جریمه ندارد!

 

با پول کفاره روزه چه چیزهایی میتوان خرید؟


اگر مثلا بیست روز کفاره بر گردن داریم و چند سال هم تاخیر انداخته ایم چیزی اضافه نمی شود و همان ۲۰ روز کفاره بر عهده ماست البته به قیمت روز.



۳- کفاره تاخیر چیست؟


آپس ن چیزی که در کفاره شنیده ایم با عنوان کفاره تاخیر  چیست؟ اگر ما امسال به هر دلیلی چند روز روزه نگرفته ایم واجب است تا قبل از ماه رمضان سال آینده قضایشان را بجا آوریم و کفاره شان را نیز هر وقت توانستیم بپردازیم. حالا اگر به دلیل تنبلی قضای برخی روزه ها را نگرفتیم باید یک کفاره هم تحت عنوان کفاره تاخیر بپردازیم و البته قضای روزه های باقی مانده را نیز بجا آوریم. حتی اگر شما ۱۰ سال روزه های قضایتان را تاخیر انداخته باشید کفاره تاخیر هم فقط یکبار واجب می شود.

 

طریقه اطعام فقیر در کفاره



۴- خودمان محاسبه کنیم


در کفاره هم مانند روزه اعلام مبلغ از سوی دفتر مرجع ضرورت ندارد و خود ما هم می توانیم مقدار آن را به قیمت روز محاسبه نماییم.



۵- مبلغ کفاره


کفاره به ازای هر روزی که روزه گرفته نشده (البته با عذر وگرنه کفاره جمع و غیره مقدارش بیشتر است) یک مدّ طعام (تقریباً ۷۵۰ گرم) گندم یا نان یا برنج و یا مانند آن به فقیر بپردازیم.



۶- به فقرا هم جنس خوب هدیه بدهیم


اینجا هم یادمان باشد که حتما به سراغ ارزان ترین مورد نرویم هرچند که همان هم کافی است ولی اگر خودمان برنج ایرانی می خوریم چه بهتر که به فقرا هم برنج ایرانی یا لااقل برنج بدهیم.

 

آیا برای کفاره می توان پول پرداخت کرد؟/ فیلم

 



۷- کفاره زنی که بچه شیر می دهد


زنی که بچه شیر می دهد باید به مقدار هر روزى که روزه را افطار مى‌کند، یک کفاره به فقیر بپردازد و روزه را نیز قضا کند.



۸- اقساط بپردازیم!


کفاره روزه های امسال را می توانیم در چند نوبت به فقرا یا دفاتر مراجع پرداخت کرد.

 

۹- حتما طعام باشد


نکته بسیار مهم در کفاره این است که باید حتما یا طعام بدهیم یا مطمئن باشیم فقیر صرف طعام کرده است وگرنه از گردن ما ساقط نمی شود.

۱۰- با کفاره گندم برنج نخریم


بعد هم اگر مثلا کفاره را به قیمت گندم محاسبه کردیم نباید با آن برنج بخریم و به فقرا بدهیم چون مثلا با مبلغ ۳۰ کفاره گندم حداکثر معادل ۱۰ کفاره برنج می توانیم بدهیم و ۲۰ تا بر عهده ما می ماند. پس اگر گندم حساب کردیم همان گندم را بخریم و بدهیم یا اگر می خواهید به برنج تبدیل کنید از همان اول قیمت برنج را محاسبه و پرداخت نمایید.

 

با پول کفاره روزه چه چیزهایی میتوان خرید؟

 

موارد مصرف کفاره

 

دادن کفّاره به واجب النفقه
370. آیا کفّاره روزه را می‌‌توان به واجب النفقه پرداخت؟
ج) کفّاره روزه را نمی‌‌توان به واجب النفقه داد؛ ولی پرداخت آن به خویشاوندان فقیر اشکال ندارد.

پرداختن کفاره به سید
371. آیا غیر سید، می‌‌تواند کفّاره روزه را به سید بدهد؟
ج) آری، اشکال ندارد؛ ولی بهتر است به سید ندهد.

مصرف کفّاره در امور فرهنگی
372. آیا کفّاره روزه را می‌‌توان در امور فرهنگی، جشن ازدواج و مانند آن صرف کرد؟
ج) خیر، صرف آن در این امور جایز نیست و باید با آن فقیران را اطعام کرد.

طریقه اطعام فقیر در کفّاره 
373. آیا در کفاره‌ای که باید 60 فقیر را اطعام کرد، می‌‌شود به یک فقیر 60 مرتبه غذا داد؟ یا پول آن را به یک فقیر داد تا با آن برای خود طعام تهیّه کند؟
ج) نمی‌تواند یک فقیر را بیش از یک بار سیر نماید یا به او بیش از یک مدّ طعام بپردازد.

374. آیا دادن پول یک مدّ طعام به فقیر تا با آن غذایی برای خودش بخرد، کافی است؟
ج) اگر اطمینان داشته باشد که فقیر به وکالت از او طعام خریده و سپس آن را به عنوان کفّاره قبول می‌ کند، اشکال ندارد.

دادن ماکارونی به جای نان
375. آیا به جای نان می‌‌توان ماکارونی که از جنس نان است به عنوان کفّاره به مستمندان داد؟
ج) مانعی ندارد.

 

کفاره روزه را چگونه پرداخت کنیم؟

پرداخت اجرت آشپزی برای اطعام فقرا از کفاره
376. اگر شخصی وکیل در غذا دادن به عده‌‌ای از مساکین شود، آیا می‌‌تواند اُجرت کار و پختن غذا را از اموالی که به عنوان کفّاره به او داده شده است، بردارد؟
ج) مطالبه اجرت کار و پخت غذا برای وی جایز است، ولی نمی‌‌تواند آن را بابت کفّاره حساب نماید و یا از اموالی که باید به عنوان کفّاره به فقرا داده شود، بردارد.

قضای نماز و روزه ترک شده و کفّاره آن
377. اینجانب متأسفانه به دلیل کاهلی و... نتوانسته‌ام برخی از روزه و نمازهای سال‌های قبل را قضا نمایم اکنون و در حال حاضر چگونه می‌‌توانم قضای روزه‌ها و نمازها را به جای آورم؟
ج) روزه‌هایی که از روی عذر خورده‌اید قضای آن واجب است و در فرض مذکور که تا رمضان آینده قضا نکرده‌اید واجب است علاوه بر قضا برای هر روز یک مدّ طعام (هفتصد و پنجاه گرم گندم، جو، آرد و مانند آن را) به فقیر بدهید و روزه‌هایی که عمداً نگرفتید واجب است ضمن قضای آنها برای هر روز یا شصت روز روزه بگیرید یا شصت مسکین را اطعام کنید. چنانچه در شهر خود دسترسی به شصت فقیر ندارید واجب است کفاره را به شهر دیگری ببرید و اگر آن هم میسّر نیست واجب است منتظر بمانید تا در آینده به شصت فقیر در شهر خود دسترسی پیدا کنید. و اگر کمتر از عددی که می‌خواهید وجود داشت، می‌توانید بطور مکرر طعام را به آنان بدهید تا عدد را تکمیل کنید و احتیاط آن است که تکرار را در ایام متعدد انجام دهید.و اما نمازهایی که به هر جهت فوت شده واجب است قضا شود و کفاره ندارد.

کفّاره زمان کودکی
378. اگر در زمان کودکی در منزل پدری کفّاره روزه شامل فرد شود، دادن کفّاره بر عهده کیست؟ 
ج) بر شخص نابالغ کفّاره واجب نیست و اگر بالغ شده و کفّاره به عهده او آمده، باید خودش بپردازد ولی ادای آن فوری نیست.

کفاره روزه پدر بعد از فوت 
379. اگر شخصی فوت کند، چه کسی باید کفّاره روزه او را بپردازد؟ آیا بر پسران و دختران وی دادن کفّاره واجب است یا شخص دیگری هم می‌‌تواند آن را بدهد؟
ج) کفّاره روزه که بر پدر واجب است، اگر به نحو تخییری بوده است، یعنی وی هم توانایی روزه گرفتن را داشته و هم اطعام را، در این صورت اگر بتوان آن را از تَرَکه خارج کرد، از آن برداشت می‌‌شود و در غیر این صورت بنا بر احتیاط بر پسر بزرگتر واجب است که روزه را بگیرد.

 

حکم کسی که کفاره خود را به تاخیر انداخته چیست؟/ فیلم

 

ارسال نظر