ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

تروئیکای اروپا: ضمانتی برای موفقیت در مذاکرات ایران وجود ندارد

دیپلمات‌های سه کشور اروپایی طرف توافق هسته‌ای با ایران مدعی شده‌اند ضمانتی برای موفقیت در مذاکرات مربوط به احیای این توافق وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۲ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 19
کد خبر: ۸۸۶۰۸

به گزارش راهبرد معاصر دیپلمات‌های سه کشور اروپایی در بیانیه‌ای تصریح کرده‌اند ضمانتی برای موفقیت در مذاکرات مربوط به احیای توافق هسته ای ایران وجود ندارد.

نمایندگان سه کشور اروپایی تصریح کرده‌اند هنوز «مسائل بسیار دشواری» پیش رو هستند که بایستی حل شوند.

 

منابع خبری پیش از این گزارش داده‌اند رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران از جمله مهم‌ترین مسئله محل اختلاف میان ایران و طرف‌های دیگر برای از سرگیری اجرای کامل توافق برجام است.

 

دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا ضمن اذعان به شکست سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران گفته قصد دارد کشورش را به توافق هسته‌ای با ایران برگرداند. او با وجود این گفته دولتش حاضر است تنها بخشی از تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند.

 

دولت آمریکا در حال حاضر در تلاش است از طریق مذاکرات جاری در شهر «وین»، پایتخت اتریش زمینه‌های بازگشت خود به برجام را فراهم کند.

سه کشور اروپایی در بیانیه شامگاه چهارشنبه تصریح کرده‌اند طرف‌ها در مذاکرات جاری در وین به «پیشرفت‌های محسوسی» دست پیدا کرده‌اند.

 

در این بیانیه آمده است: «همه هیأت‌ها در فضایی سازنده فعالیت کرده و در این پیشرفت نقش داشته‌اند. اکنون ما هم در زمینه مسائل هسته‌ای و هم در زمینه رفع تحریم‌ها می‌دانیم که کلیات توافق به چه شکل خواهد بود.»

سه کشور اروپایی در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به اینکه توافق فنی میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به زودی به پایان خواهد رسید خواستار اعطای دسترسی از سوی ایران به بازرسان این نهاد بین‌المللی شده است.

 

در این بیانیه آمده است: «تفاهم فنی فعلی میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به زودی منقضی خواهد شد. ما از ایران می‌خواهیم همراه با آژانس اتمی راهی را برای تداوم بازرسی‌ها پیدا کنند. دسترسی آژانس برای تلاش‌های ما جهت احیای برجام ضروری خواهد بود.»

 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق و اعمال تحریم‌های جدید به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.

تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند.

 

او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار