وزیر خارجه فرانسه:

اختصاص خط اعتباری برای تهران منوط به موافقت ترامپ است

لودریان مذاکرات با ایران را شکننده خوانده و وضع هرگونه خط اعتباری برای ایران را منوط به موافقت ترامپ دانسته است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۸ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 03
کد خبر: ۲۱۲۶۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ سفر چندی پیش ظریف به فرانسه در خلال برگزاری اجلاس جی ۷ موجب شد تا رسانه های منطقه و جهان در خلال هفته های اخیر بر احتمال مذاکره میان ایران و آمریکا دامن بزنند. پیشبینی رسانه ها تا بدان جا پیش رفت که از احتمال اختصاص یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری برای ایران سخن به میان آمد.

 

لودریان وزیر خارجه فرانسه امروز در اظهاراتی ضمن صحه گزاردن بر این خط اعتباری، آن را منوط به موافقت ایالات متحده آمریکا دانست. ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد که «هنوز اقدامات زیادی برای حفظ برجام باید انجام شود.»

 

وی با اشاره به مذاکرات اخیر میان تهران و پاریس گفت که مذاکرات با ایران شکننده است اما در جریان است.

 

وزیر خارجه فرانسه درباره محتوای مذاکرات با طرف ایرانی نیز اعلام کرد که مذاکرات جاری با ایران درباره ایجاد یک خط اعتباری، که با درآمدهای نفتی ایران تضمین می‌شود، است و همچنان ادامه دارد.

 

وی همچنین تاکید کرد که در نهایت این خط اعتباری منوط به اعطای معافیت از سوی آمریکا است.

 

لودریان اضافه کرد: «این خط اعتباری، یک در ازای بازگشت به برجام، امنیت در خلیج(فارس) و شروع مذاکراتی درباره امنیت منطقه ای بعد از سال 2025(پایان برخی بندهای توافق هسته‌ای 2015) است.»

 

وی افزود: همه اینها با فرض این است که دونالد ترامپ معافیتهای تحریمی صادر کند.

 

صحبت از ایجاد گفتگو میان ایران و آمریکا در حالی است که حسن روحانی صراحتا هرگونه گفتگویی را با طرف آمریکایی رد نموده است.

 

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری در نشست علنی امروز مجلس (سه شنبه ۱۲ شهریور) و در معرفی وزرای پیشنهادی خود برای وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و میراث فرهنگی و گردشگری، اعلام کرد که دولت هیچ تصمیمی برای مذاکره دوجانبه با آمریکا ندارد.

 

رئیس‌جمهور گفت: ما بارها گفتیم و باز هم می‌گوییم ممکن است از تعبیرها سوء برداشت شود، ما هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداریم و نداشتیم، در هیچ مقطعی در این 1.5 سال و سال‌های قبل هیچ زمانی نبوده که پاسخ ما مثبت بدهیم ، پیشنهاد بوده اما ما پاسخ منفی دادیم، بحث مذاکره دوجانبه به صورت خصوصی مطرح نیست. ما قبلاً گفتیم آمریکا در 1+5 با هم در رابطه با مسائل هسته‌ای حرف می‌زدیم، اگر آمریکا تمام تحریم خودش را بردارد، اگر به برجام برگردد یا برنگردد خیلی مهم نیست، اگر آمریکا کل تحریم خود را بردارد باز هم امکان پذیر است در جلسه 1+5 مثل قدیم آمریکا هم حضور پیدا کند اما این مشروط به آن است که کل تحریم را بردارد.

 

خبرگزاری «رویترز» امروز (سه‌شنبه) در تایید اخباری که پیش از این هم منتشر شده بود، نوشته است که پیشنهاد فرانسه به ایران برای حفظ توافق هسته‌ای، اعطای یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری تا پایان سال جاری میلادی در ازای بازگشت ایران به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای است.

 

این خبرگزاری به نقل از یک فرد مطلع، نوشته است: «سؤال این است که آیا می‌توانیم به این سطح ۱۵ میلیارد دلاری برسیم؟ ثانیا اینکه چه کسی آن را تأمین مالی می‌کند و سوم اینکه ما دستکم یک تایید ضمنی از ایالات متحده نیاز داریم. هنوز موضع ایالات متحده را نمی‌دانیم.»

 

رویترز در ادامه به نقل از یک منبع مطلع نوشته است که مذاکرات ایران و فرانسه هنوز به مرحله بحث در مورد نحوه بازپرداخت این خط اعتباری نرسیده است، اما انتظار می‌رود که فروش نفت ایران به مرور از سر گرفته شود. تاکنون چند کشور برای پیوستن به این ساز و کار با فرانسه رایزنی کرده‌اند.

 

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه اعطای این خط اعتباری را به بازگشت ایران به انطباق کامل با برجام منوط کرده است. یک دیپلمات فرانسوی در این رابطه گفته است: «این موضوعی فوق‌العاده حساس است و نمی‌خواهیم مخالفان این ایده آن را به شکست بکشانند. اوضاع به شدت ناپایدار است.»

 

ایران پس از گام دوم، ۶۰ روز به اروپا فرصت داد تا وعده‌هایش را محقق کند. این دوره فرصت ۶۰ روزه، پنج‌شنبه به پایان می‌رسد. جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده است که اگر تا این روز اروپا نتواند راهکار قانع‌کننده‌ای بیابد، تهران پایبندی خود به برجام را به شکلی قاطعانه کاهش می‌دهد.

 

در هفته‌های گذشته مذاکرات فشرده‌ای میان مقام‌های ارشد ایران و فرانسه صورت گرفته است. در آخرین مورد از این رایزنی‌ها، این هفته سید «عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به پاریس سفر کرد.

ارسال نظر
آخرین اخبار