ابهام در مدیریت سبد 2200 همتی سهام عدالت؛ وزارت اقتصاد شفاف سازی کند بزرگترین دارندگان بیت‌کوین جهان کدامند؟ اختصاص سهمیه ویژه ارزی برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی شورای رقابت: قراردادهای مشارکت در تولید خودرو غیرقانونی نیست رفع نیاز به واردات بنزین با کاهش 15 درصدی مصرف ورود 30 هواپیمای MD به عملیات اربعین / گرما ظرفیت پروازها را کاهش داد چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟ صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها

بررسی راه حل برون رفت از بن بست خرید مسکن

در جامعه خریداران مسکن در تهران دو گروه قراردارند که بسیار به هم وابسته اند .
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۸ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 20
کد خبر: ۸۹۹۱

به گزارش راهبرد معاصر ،یک گروه از جامعه خریداران مسکن در تهران، معطل «تکمیل قدرت خرید» یا «به جمع‌بندی رسیدن» گروه ضعیف این جامعه مانده است.

 

گروه اول – معطل مانده- همان افرادی هستند که در حال حاضر مالک واحدهای نقلی (مساحت کمتر از ۶۰ مترمربع) هستند و در سال جدید قصد تبدیل آپارتمان خود به واحدی با سن بنای کمتر و مساحت بیشتر را دارند.

 

گروه دوم نیز همان خانه‌اولی‌ها هستند که قصد اولین تجربه خرید آپارتمان را دارند اما بودجه نقدی آنها فعلا کامل نیست.

 

در ظاهر، بین گروه اول و گروه دوم رابطه‌ای برقرار نیست و هر کدام می‌توانند از عرضه‌های موجود در بازار استفاده کنند. اما واقعیت آن است که خرید گروه اول منوط به فروش است و فروش آپارتمان‌های تحت مالکیت گروه اول به قدرت خرید گروه دوم گره خورده است.

مشتری فروشنده‌های واحدهای کم‌متراژ، خانه‌اولی‌ها هستند. بنابراین گروه اول در صورتی که بتواند واحدها را به گروه دوم عرضه کند، خود امکان خرید را پیدا می‌کند.

 

در حال حاضر گروه اول برای خرید واحدهای با مساحت بیش از ۶۰ مترمربع، دست بسته است. این گروه به بودجه نقد برای خرید نیاز دارد. بودجه نقد این گروه از محل فروش واحدهای مسکونی کم‌متراژ به گروه دوم تامین خواهد شد. گروه اول چندان نیاز مبرم به تسهیلات خرید ندارد اما گروه دوم کاملا به وام‌های فعلی وابسته است و چون قدرت این تسهیلات در برابر قیمت مسکن از بین رفته است، عملیات خرید به بن‌بست خورده است.

 

بخشی از رکود معاملات مسکن در همین ارتباط گروهی بین خریداران مسکن خلاصه می‌شود.

متقاضیان تبدیل واحدهای فعلی به واحدهای بزرگ‌تر اگر با مکانیزم مشخص از طریق سیستم بانکی یا موسسات اعتباری بتوانند همچون تولیدکننده‌ها، به اعتبار مالی مشخص با دوره زمانی نه چندان طولانی شبیه به سرمایه‌ در گردش که بانک‌ها به صنعتگران پرداخت می‌کنند، مجهز شوند در این صورت بازار معاملات ملک از این محل به حرکت خواهد افتاد.

 

دغدغه‌ها و مشکلات فعالان بازار مسکن قرار است در همایشی در نهم اردیبهشت مورد بررسی قرار بگیرد.

این همایش در نهم اردیبهشت ماه با عنوان «چشم‌انداز اقتصاد ایران در سال ۹۸» برگزار می‌شود. همچنین همایش «سیاست‌های پولی و چالش‌های بانکداری و تولید» نیز در همان تاریخ (در نوبت صبح)  برگزار می‌شود که در آن تصمیم‌گیران، اقتصاددانان و صاحب‌نظران ارشد کشور به آسیب‌شناسی «ماندگاری چالش‌های اقتصاد ایران» می‌پردازند. علاقه‌مندان به شرکت در همایش می‌توانند برای ثبت‌نام و حضور، به آدرس http://events.den.ir مراجعه کنند یا با شماره تلفن ۸۷۷۶۲۳۵۰ (دبیرخانه همایش) تماس بگیرند.

بررسی راه حل برون رفت از بن بست خرید مسکن

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار