عربستان و پاکستان در زمینه امنیتی یادداشت تفاهم امضا کردند واکنش قاطع وزیر خارجه کشورمان به اظهارات سخیف وزیر دفاع اسرائیل غریب‌آبادی: مذاکرات برای توافق نهایی هنوز آغاز نشده است نامه ایران به شورای امنیت در پی تهدید مقام معظم رهبری توسط اسرائیل کاخ سفید: ایران و آمریکا فرصت خوبی برای دستیابی به توافق هسته‌ای دارند عون: ما نه تسلیم شده‌ایم و نه از حقوق خود چشم‌پوشی کرده‌ایم! وزیر جنگ اسرائیل: ارتش ما در لبنان باقی خواهد ماند ادعای ترامپ: جلسه خوبی با طرف ایرانی داشتیم؛ ضربات مهلکی زدیم نتانیاهو: تا زمان خلع سلاح حزب‌الله، در جنوب لبنان باقی می‌مانیم اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه حزب الله لبنان ونس: مذاکرات فنی با ایران در جریان است قالیباف: عبور از تنگه بدون هزینه فقط برای ۶۰ روز است / ایران تحت هیچ شرایطی از حقوق خود در تنگه هرمز کوتاه نمی‌آید پاسخ عراقچی به وزیر آمریکایی؛ ثابت کردید شایستگی میزبانی یک تورنمنت بین‌المللی را ندارید حضور نتانیاهو و کاتس در خاک لبنان ادعای العربیه: ایران تا یک‌شنبه آینده ۳ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده را دریافت می‌کند فرمان اجرایی ترامپ درباره مسئله شهروندی آمریکا توسط دیوان عالی رد شد

آکسیوس: پیشرفت ها در مذاکرات وین کند شده است

آکسیوس: پیشرفت ها در مذاکرات وین کند شده است دو منبع آگاه در گفت‌وگو با پایگاه آکسیوس مدعی شده‌اند پیشرفت‌ها در مذاکرات جاری در وین کند شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۲ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 02
کد خبر: ۹۰۴۰۱

به گزارش راهبرد معاصر دو منبع آگاه در گفت‌وگو با پایگاه «آکسیوس» مدعی شده‌اند با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران پیشرفت بسیار اندکی در پنجمین دور گفت‌وگوهای وین حاصل شده است.

مقام‌های آمریکایی هفته گذشته خوش‌بینی‌های محتاطانه‌ای درباره احتمال حصول پیشرفت در پنجمین دور مذاکرات وین ابراز داشته بودند.

اما به نوشته آکسیوس در روزهای گذشته پیشرفت‌های اندکی در خصوص مسائل کلیدی مانند مسئله سانتریفیوژهای پیشرفته ایران حاصل شده است.

دور پنجم این گفت‌وگوها چهارشنبه با برگزاری جلسه‌ای میان ایران و اعضای باقی مانده برجام به پایان خواهد رسید.

آکسیوس نوشته هنوز مشخص نیست که گفت‌وگوها هفته آینده به پایان خواهند رسید و یا اینکه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایران متوقف خواهند ماند.

مقام‌های آمریکایی پیش از این مدعی شده بودند تنها مسائل اساسی موجود در گفت‌وگوها سرعت پیشرفت مذاکرات را مشخص خواهد کرد و انتخابات ریاست‌جمهوری ایران تأثیری بر مذاکرات ندارد.

ساعاتی قبل‌تر، «سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه درباره مذاکرات جاری در وین با بیان این‌که همه هیأت‌ها به این نتیجه رسیدند که باید برای مشورت‌ها و تصمیم‌گیری‌های بیشتر به پایتخت‌ها مراجعه کنند، گفت که اختلافات به نقطه‌ای رسیده که همه معتقدند حل نشدنی نیست.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگردند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.

دولت اوباما علی‌رغم ادعای رفع تحریم‌ها سیاست‌های مختلفی از جمله هراس‌افکنی در بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار داد. جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی‌آزمایی برای رفع تحریم‌ها است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار