نرخ ارز در مرکز مبادلات امروز یکشنبه ۲۱ تیر اطلاعیه توانیر در مورد برنامه خاموشی‌های تابستان ۱۴۰۵ جزییات تازه درباره تغییر در نحوه سوخت‌گیری/ چرا کارت سوخت به کارت بانکی منتقل نشد؟ جزئیات حراج شمش طلا تیر ۱۴۰۵ فروش فوری و فوق العاده ۹ محصول ایران خودرو بدون قرعه کشی تیر ۱۴۰۵ + شرایط ثبت نام طرح‌های عادی، جوانی جمعیت و خودرو‌های فرسوده کدام بانک‌ها ارز اربعین می‌فروشند؟ تحول در محاسبه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی + جزییات آخرین وضعیت اختلال بانکی ۲۱ تیر؛ زمان بازگشت کامل خدمات اعلام شد علت ریزش سنگین بورس چیست؟ علت خاموشی مناطقی از تهران مشخص شد/ قطعی برق ناشی از حادثه فنی بود؟ بازگشت تدریجی خدمات بانک‌های مختل شده/ داده‌های حساب مردم در امان است سقوط ۵۰۰۰ تومانی قیمت دلار؛ سکه ۵ میلیون تومان ارزان شد/ پیش بینی قیمت طلا و سکه آغاز پیش فروش کوییک از یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ / جزئیات کامل پیش فروش کوییک قیمت جدید محصولات مدیران خودرو تیر ۱۴۰۵ آخرین قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۴۰۵/۰۴/۲۰ بخشنامه جدید فروش مدیران خودرو منتشر شد + جزئیات 

علت قطعی برق در روزهای اخیر از زبان اردکانیان

علت قطعی برق در روزهای اخیر از زبان اردکانیان وزیر نیرو گفت: امسال علی‌رغم پیش‌بینی‌هابی که داشتیم با چند وضعیت غیرمتعارف مواجه شدیم که یکی گرمای زودرس بود و در فروردین و اردیبهشت چندین درجه افزایش دما داشتیم.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 09
کد خبر: ۹۱۱۱۶

به گزارش راهبرد معاصر، رضا اردکانیان وزیر نیرو پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران در رابطه با قطعی برق در روزهای اخیر گفت: امسال با وجود پیش بینی‌هایی که انجام شده بود با چندوضعیت غیرمتعارف نسبت به سال گذشته روبه‌رو شدیم که یکی گرمای زودرس بود؛ به این معنا که به‌طور متوسط فروردین ماه حدود پنج درجه و اردیبهشت‌ماه نیز چند درجه افزایش دما در سطح کشور اتفاق افتاد که این به معنای استفاده زودتر از دستگاه‌های سرمایشی بود که خود بار قابل ملاحظه‌ای را نیاز دارد.

 

وی افزود: از طرفی خشکسالی قابل ملاحظه‌ای که در سال آبی مهرماه 1399 تا آخر شهریور1400 ایجاد شد، منجر به کاهش قابل ملاحظه‌ ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی شد. ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های برق‌آبی هنگامی که همه سدها پر آب باشند 12 هزار مگاوات است که با احتساب مسایل بازدهی، حدود 10 هزار مگاوات ظرفیت علمی از این نیروگاه‌ها می توان داشت.

 

وی اضافه‌کرد: همچنین نزدیک به 73 هزار مگاوات نیروگاه نصب شده حرارتی وجود دارد که با احتساب نیروگاه‌های برق‌آبی در مجموع 85 هزار مگاوات می‌شود که از آن 73 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده حرارتی، ظرفیت عملی‌مان با توجه به مساله عمر نیروگاه‌ها و فرسودگی آنها و با توجه به وضعیت دما و ارتفاع محل استقرار نیروگاه نسبت به سطح دریا، یک کاهش توان خروجی داریم.

 

اردکانیان بیان‌داشت: بر این اساس در بهترین حالت حداکثر توان خروجی ما از آن 73 هزار مگاوات، حدود 50 هزار مگاوات است که با 10 هزار مگاوات نیروگاه‌های برق‌آبی ها به 60 هزار مگاوات می‌رسد؛ البته این ظرفیت وقتی به حداکثر می‌رسد که همه سدها پر بوده و همه واحدهای حرارتی نیز در مدار باشند. بخشی از شرایطی که امسال پیش آمد قابل پیش‌بینی و برای آن برنامه‌ریزی شده بود، بخشی دیگر ناشی از گرمای زودرس و خشکسالی بود که که کاهش در توان نیروگاه‌های برق‌آبی را به دنبال داشت و بخشی دیگر، بحث رمزارزها بود.

 

وزیر اضافه کرد: درخصوص رمزارزها، آن حدی که ما به‌همراه وزارت صنعت به عنوان ماینرهای مجاز داشتیم حدود 321 مگاوات بود اما برآوردهای انجام شده داخلی و خارجی نشان می‌دهد 10 درصد از انرژی مصرفی برای تولید رمزارزها برای ایران است. برآوردهای همکاران ما مصرف حدود 2 هزار مگاوات انرژی برق را نشان می‌دهد که توسط ماینرها مصرف می شود، اما فقط 320 مورد آنها مجاز بود که اینها خاموش شدند. مجموعه اینها شرایطی پیش آورد که ما در 31 اردیبهشت ماه با اوج بار مواجه شدیم، در حالی که پارسال این اوج بار در اواخر خرداد و در سال 98 در تیرماه اتفاق افتاده بود.

 

وی گفت: اعدادی که هر روز گزارش می‌شود حاکی است اوج باری که در فصل بهار با آن روبه‌رو می‌شویم در سال‌های قبل در تابستان رخ می‌داده است، البته بخشی قابل پیش‌بینی بوده و برای آن برنامه‌ریزی شده بود./تسنیم

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار