واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

آمریکا: هر توافقی با ایران باید ابتدا توسط کنگره ارزیابی شود

تعدادی از نمایندگان آمریکایی تاکید کردند رئیس‌جمهور این کشور باید در عرض ۵ روز از حصول هرگونه توافق هسته‌ای با ایران، آن را به همراه گزارش راستی‌آزمایی دقیق به کنگره ارائه کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 15
کد خبر: ۹۱۶۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  ۲۲ نفر از قانون‌گذاران مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور، تاکید کردند هر توافق هسته‌ای جدیدی که با ایران حاصل شود، باید ابتدا برای بررسی به کنگره ارجاع داده شود.

 

در ابتدای این نامه با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم هیأت آمریکایی با ایران و گروه ۱+۴ در وین برای احیای برجام، آمده است: «قانون، رئیس‌جمهور آمریکا را ملزم می‌کند که در عرض ۵ روز از حصول هرگونه توافق هسته‌ای با ایران، آن را به همراه گزارش ارزیابی راستی‌آزمایی دقیق به کنگره ارائه کند».

 

در این نامه که به ابتکار «مایکل مک‌کال» نماینده ارشد جمهوری‌خواه در کنگره آمریکا نوشته شده، ادعا گردیده که به دلیل نقض گسترده برجام توسط ایران، امکان بازگشت ساده واشنگتن به آن وجود ندارد زیرا آن اقدامات تهران غیرقابل بازگشت هستند.

 

این نمایندگان آمریکایی به‌صورت تلویحی این تمایل را که ایران حتی نباید دانش هسته‌ای نیز داشته باشد، تکرار کرده و گفتند، حتی اگر تهران به صورت فیزیکی اقداماتی را که انجام داده به عقب بازگرداند، اما به هیچ روشی نمی‌توان دانش و توانمندی فنی که از فعالیت‌های اخیر خود به‌دست آورده، نابود کرد.

 

پنجمین دور مذاکرات وین از چهارم تا ۱۲ خرداد در وین برگزار شد. عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران چهارشنبه ۱۲ خرداد ماه و پس از نشست کمیسیون مشترک برجام در گفت‌وگویی با بیان این‌که منطقا دور آینده می‌تواند دور پایانی مذاکرات وین باشد، یادآور شد: در مذاکرات دیپلماتیک هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست.

 

پیش از این، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و نماینده این کشور در مذاکرات احیای برجام، با در دسترس دانستن توافق برای احیای برجام، اما گفت که نمی‌توان در هفته جاری انتظار نهایی شدن پیش‌نویس سند توافق را داشت./فاررس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار