کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

آمریکا: هر توافقی با ایران باید ابتدا توسط کنگره ارزیابی شود

تعدادی از نمایندگان آمریکایی تاکید کردند رئیس‌جمهور این کشور باید در عرض ۵ روز از حصول هرگونه توافق هسته‌ای با ایران، آن را به همراه گزارش راستی‌آزمایی دقیق به کنگره ارائه کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 15
کد خبر: ۹۱۶۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  ۲۲ نفر از قانون‌گذاران مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور، تاکید کردند هر توافق هسته‌ای جدیدی که با ایران حاصل شود، باید ابتدا برای بررسی به کنگره ارجاع داده شود.

 

در ابتدای این نامه با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم هیأت آمریکایی با ایران و گروه ۱+۴ در وین برای احیای برجام، آمده است: «قانون، رئیس‌جمهور آمریکا را ملزم می‌کند که در عرض ۵ روز از حصول هرگونه توافق هسته‌ای با ایران، آن را به همراه گزارش ارزیابی راستی‌آزمایی دقیق به کنگره ارائه کند».

 

در این نامه که به ابتکار «مایکل مک‌کال» نماینده ارشد جمهوری‌خواه در کنگره آمریکا نوشته شده، ادعا گردیده که به دلیل نقض گسترده برجام توسط ایران، امکان بازگشت ساده واشنگتن به آن وجود ندارد زیرا آن اقدامات تهران غیرقابل بازگشت هستند.

 

این نمایندگان آمریکایی به‌صورت تلویحی این تمایل را که ایران حتی نباید دانش هسته‌ای نیز داشته باشد، تکرار کرده و گفتند، حتی اگر تهران به صورت فیزیکی اقداماتی را که انجام داده به عقب بازگرداند، اما به هیچ روشی نمی‌توان دانش و توانمندی فنی که از فعالیت‌های اخیر خود به‌دست آورده، نابود کرد.

 

پنجمین دور مذاکرات وین از چهارم تا ۱۲ خرداد در وین برگزار شد. عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران چهارشنبه ۱۲ خرداد ماه و پس از نشست کمیسیون مشترک برجام در گفت‌وگویی با بیان این‌که منطقا دور آینده می‌تواند دور پایانی مذاکرات وین باشد، یادآور شد: در مذاکرات دیپلماتیک هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست.

 

پیش از این، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و نماینده این کشور در مذاکرات احیای برجام، با در دسترس دانستن توافق برای احیای برجام، اما گفت که نمی‌توان در هفته جاری انتظار نهایی شدن پیش‌نویس سند توافق را داشت./فاررس

ارسال نظر