قدرتمندترین آهنربای جهان + عکس-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

قدرتمندترین آهنربای جهان + عکس

قدرتمندترین آهنربای جهان که میدان مغناطیسی آن ۲۸۰ هزار بار قدرتمندتر از زمین است ساخته شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 16
کد خبر: ۹۱۸۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، بزرگترین آهنربای جهان به نام «سنترال سولنوید» (Central Solenoid) که ساخت آن ۱۰ سال طول کشیده، اکنون آماده ارسال به فرانسه است.

این آهنربا قطعه اصلی پروژه راکتور همجوشی هسته‌ای است که فرایند تولید انرژی خورشید را تقلید می‌کند. به طور دقیق‌تر این ابزار بخش اصلی ITER یک ماشین ۲۳.۹۵ میلیارد دلاری است که انرژی همجوشی را روی زمین ایجاد می‌کند. ماشین مذکور با همکاری ۳۵ کشور در فرانسه ساخته شده و هدف آن دستیابی به یک انرژی تجدیدپذیر واقعی است.

قدرتمندترین آهنربای جهان + عکس



سیستم همجوشی هیدروژنی آزمایشی است که نشان می‌دهد این فناوری کارآمد است و علاوه بر آن قادر به تولید و کنترل انرژی است تا بدون انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و دی اکسید کربن بتوان برق تولید کرد.

هرچند انرژی همجوشی قبلاً نیز روی زمین تولید شده است، اما همیشه انرژی فعال سازی دستگاه از انرژی تولیدی آن کمتر بوده است.

البته این یکی از ۶ آهنربای جدیدی است که قرار است در دستگاه مذکور به کار روند. هنگامی که سیستم به طور کامل سرهم شود قطر آهنربا ۱۴ و ارتفاع آن ۵۹ فوت خواهد بود. همچنین وزن آن به هزار تن می‌رسد.

نیروی مغناطیسی این آهنربا به حدی زیاد است که می‌تواند یک ناو هواپیمابر ۱۰۰ هزارتنی را ۲ متر از روی زمین بلند کند.

هرچند این پروژه یک آزمایش علمی است، اما اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، واحد‌های همجوشی هیدروژن می‌توانند تا نیمه قرن حاضر به شبکه توزیع برق کمک کنند و روزانه با استفاده از یک کیلوگرم سوخت ۱۵۰۰ مگاوات الکتریسیته تولید کنند.

این آهنربای غول پیکر توسط شرکت جنرال اتومیکز در ایالت کالیفرنیا در حال توسعه است. پیش بینی می‌شود قطعات بزرگ آن نیز تا سال ۲۰۲۳ میلادی نصب شوند و نخستین جریان پلاسما در ۲۰۲۵ به وسیله آن تولید شود.

هنگامی که ۶ آهنربای مذکور و بقیه تجهیزات کنار هم قرار گیرند، راکتور توکامک ITER را به وجود می‌آورند که یک خورشید روی زمین است و همجوشی در مقیاس صنعتی را نمایش می‌دهند./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار