انتخاب آیت الله رئیسی از سوی مردم در قاب رسانه های بین المللی-راهبرد معاصر

انتخاب آیت الله رئیسی از سوی مردم در قاب رسانه های بین المللی

پس از انتخاب آیت الله رئیسی از سوی مردم، رسانه های بین المللی به بررسی و واکاوی چرایی این انتخاب و تاثیر آن بر مناسبات جهانی پرداختند و متفق القول بر این نکته تاکید داشته اند که سیاست های منطقه ای ایران تغییر نخواهد کرد و از طرفی دریافت امتیاز از ایران در مقایسه با دولت های گذشته بسیار سخت تر خواهد بود. به نظر می رسد تمرکز اصلی دولت منتخب بر استفاده از ظرفیت های داخلی است.
محمد بیات؛ کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۰۴ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 25
کد خبر: ۹۲۸۱۰

انتخاب آیت الله رئیسی از سوی مردم در قاب رسانه های بین المللی

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ روز 28 خرداد 1400، سیزدهمین دوره  انتخابات ریاست جمهوری نیز به ایستگاه آخر خود رسید و با مشارکت حدود 50 درصدی واجدین شرایط، سید ابراهیم رئیسی با کسب 17 میلیون 926 هزار و 345 نفر (61%) به عنوان رییس جمهور منتخب ملت ایران انتخاب شد. برهمین اساس بسیاری از رسانه های منطقه ای و بین المللی با پوشش انتخابات ریاست جمهوری ایران سعی در تحلیل، بررسی و پیش بینی خط مشی آینده ایران دارند. در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا نگاهی به بازتاب رسانه ای این رخداد ملی در برخی رسانه های جریان اصلی داشته باشیم.

 

«المانیتور»؛ سیاست ایران در عراق تغییری نخواهد کرد

وبگاه «المانیتور» معتقد است روابط ایران و عراق در دوران آیت الله رئیسی تغییر نخواهد کرد. در ابتدا این مقاله نگارنده به بررسی کارنامه رئیس قوه قضائیه و رابطه نزدیک ایشان با نهاد های و شخصیت های متنفذ همچون سپاه پاسداران، فرمانده سپاه قدس و رئیس مجلس شورای اسلامی پرداخته است. پس از ترور شهید قاسم سلیمانی برخی گروه های نزدیک به ایران گاها در هماهنگی دچار اخلال شده و برخی اقدامات غیر قابل پیش بینی به وقوع پیوستند. المانیتور پیش بینی می کند که آیت الله رئیسی می تواند به عنوان نقطه تعادل میان نهاد ها و گروه های ایرانی و عراقی بوده و ما می توانیم شاهد ثبات در سیاست های تهران در قبال بغداد باشیم. رئیسی می تواند با برقراری رابطه متوازن با دولت و گروه های مردمی عراق، سطح چالش با حاکمیت عراق را کاهش داده و مدیریت کند.

 

«الخلیج اونلاین»؛ رئیس جمهور جدید ایران مخالف برقراری رابطه با عربستان نیست

به گزارش سایت خبری-تحلیلی «الخلیج اونلاین» ابراهیم رئیسی روز دوشنبه در کنفرانس خبری گفت که هیچ مشکلی برای بازگشایی سفارت عربستان در تهران وجود ندارد. ایشان در ادامه افزودند که ایران اهمیت زیادی برای رابطه با همسایگان خود قائل است. ابراهیم رئیسی در خصوص بحران یمن از عربستان خواست تا حملات نظامی به زیر ساخت ها و غیرنظامیان در یمن متوقف کرده و به یمنی ها اجازه دهد تا خود دولت شان را انتخاب کنند. در ادامه این یادداشت به برگزاری دور جدید مذاکرات میان تهران و ریاض با میانجی گیری عراق پس از سال ها تنش و تیرگی در روابط دو جانبه اشاره شد. 

 

«نیویورک تایمز»؛ اعتراف به ثبات در تهران

ماکس فیشر در مقاله ای برای «نیویورک تایمز» نوشت که علارغم آنکه بسیاری از ابتدای انقلاب به دلیل بحران های همچون جنگ داخلی، جنگ ایران و عراق، انزواء بین المللی به دنبال سقوط و نابودی نظام جمهوری اسلامی بودند اما همچنان نظام اسلامی پابرجاست. فیشر معتقد است امروز نیز با وجود مشکلات اقتصادی، فساد، سوء مدیریت، ناامیدی بخشی از جامعه به مانند دیگر نظام های انقلابی جهان همچون کوبا، باثبات و پایدار است. در ادامه این متن نگارنده به بررسی علل تئوریک ثبات در نظام هایی به مانند جمهوری اسلامی می پردازد.

 

«تایمز اسرائیل»؛ ارائه تصویری تحریف شده!

«تایمز اسرائیل» در گزارشی جهت دار مدعی است با آنکه ایالات متحده انتخاب آیت الله رئیسی را مانعی بر سر اجرا برجام نمی بیند اما رسانه صهیونیستی معتقد است که انتخاب فردی تندرو در تهران انجام معامله مطلوب غرب را سخت تر می کند. اسرائیل تایمز سند حرف های خود را کنفرانس خبری روز دوشنبه جست و جو میکند. ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوالی در ارتباط با گسترش برجام، وقوع چنین اتفاقی را رد کرده بود. این رسانه مدعی است که آمریکایی ها مقام معظم رهبری را مدیر اصلی مذاکرات می دانند نه شخص رییس جمهور. بر همین اساس واشگنتن معتقد است همان طور که تا پیش از این نظر رهبری در مورد انجام مذاکرات عزتمندانه مثبت بوده است، پس از این نیز به احتمال زیاد مثبت خواهد بود!

 

«میدل ایست آی»؛ رئیسی فردی پیرو منویات رهبری

وبگاه «میدل ایست آی» در ابتدا مطلب خود آیت الله رئیسی را فردی مطیع اوامر رهبری معرفی می کند. در ادامه با بازنمایی بخشی از سابقه ایشان، شروع به مطرح کردن ادعایی عجیب در رابطه با انتقاد آیت الله رئیسی از معظم له در سال 1996 در خصوص مفاسد زمان مرحوم هاشمی رفسجانی می پردازد. نگارنده این مطلب همچنین مدعی است که آیت الله رئیسی فردی «معتدل» و حتی منتقد برخی سیاست های نظام است اما در اجرای دستورات با دقت عمل می کند. دیگر موضوع ادعایی در این متن کنترل روسای جمهور از سوی رهبری است! میدل ایست آی در مطلبی عجیب دلیل اصلی انتخاب روسای جمهوری میانه رو و اصلاح طلب را کنترل ایشان از سوی رهبری نظام عنوان کرد! در ادامه این سیاهه به موضع جانشینی رهبری و نگاه ویژه رهبری به آیت الله رئیسی اشاره می شود. در مطلب دیگر در این وبگاه خبری-تحلیلی به پالس های مثبت رئیسی در کنفرانس خبری برای برقراری روابط مجدد میان تهران و ریاض اشاره شده است.

 

«گاردین»؛ بازتاب «تند» کنفرانس خبری

روز دوشنبه 21 ژوئن «گاردین» به پوشش نخستین کنفرانس خبری رییس جمهور منتخب ایران پرداخت. ابراهیم رئیسی در این کنفرانس خبری موضوع دیدار با جو بایدن و بحث ورود به مسئله موشک های بالستیک ایران و حمایت از نیروهای مقاومت را در برجام رد کرد. این رسانه انگلیسی در برشی شیطنت آمیز به موضوع پرسش وقایع سال 67 از سوی یکی از خبرنگاران اشاره کرد. همچنین در این گزارش به تمایل آیت الله رئیسی به حفظ برجام برای رفع تحریم ها اشاره شد. آیت الله رئیسی به دولت بایدن توصیه کرد که تحریم های ایران را بردارد.   

 

بهره سخن

رصد رسانه های منطقه ای و بین المللی به ما نشان می دهد که مواضع رییس جمهور آینده ایران درباره موضوعات مهم منطقه ای و جهانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بسیاری از این رسانه ها به پوشش میزان مشارکت واجدین شرایط در انتخابات 1400، مطالبات مردم، مسائل کلان جامعه ایرانی، برجام، روابطه با کشورهای همسایه، مواضع قدرت های بزرگ در خصوص انتخاب رییس جمهور منتخب و ... پرداختند. به هر ترتیب سکان اداره ایران اسلامی در آستانه ورود به قرن پانزدهم شمسی با رای اعتماد مردم به دستان ابراهیم رئیسی سپرده شد. ایرانی که متاسفانه به دلیل سوء مدیریت مسئولان پیشین نظام دچار ابر بحران های متعددی شده است. اکنون علاوه بر مردم ایران نگاه رسانه های منطقه ای و بین المللی نیز به دولت جدید جمهوری اسلامی است تا میزان کفایت و کارآمدی خود را در مواجه با مشکلات کلان ملی نشان دهد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار