مافیای واردات پشت احیای وزارت بازرگانی-راهبرد معاصر

مافیای واردات پشت احیای وزارت بازرگانی

رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی گفت: طعم شیرین سودهای هنگفت واردات باعث شده تا روز به روز بر طبل احیای وزارت بازرگانی کوبیده شود و متاسفانه برخی نماینده‌های مجلس که بهتر است آنها را وکیل‌الدوله بنامیم، به این آتش می‌دمند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 April 24
کد خبر: ۹۳۰۸
به گزارش راهبرد معاصر ، مسعود اسدی رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی  در پاسخ به اینکه احیای وزارت بازرگانی که به نوعی پایانی بر قانون تمرکز وظایف بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی خواهد شد چه تأثیری بر بخش کشاورزی می‌گذارد و اصولاً آیا در شرایط فعلی تشکیل چنین وزارتخانه‌ای ضروری است؟، گفت: صراحتاً باید بگویم که احساس می‌کنم از اینکه دولت تمام هم و غم خود را برای وزارت بازرگانی گذاشته تلاش برای ایجاد فضا و مشغول کردن ذهن مردم برای سرپوش گذاشتن به سوءمدیریت‌ها است.

وی ادامه داد: دولت با ایجاد این جریان فکری بین روشنفکران و اصرار برای ایجاد وزارت بازرگانی می‌خواهد اگر مردم عیب و ایرادی در دولت می‌بینند بگوید که وزارت بازرگانی ایجاد می‌کردیم چنین نمی‌شد و چون همراهی با من نشده چنین اتفاقاتی رخ داده است.

به گفته اسدی، اقدام دولت در تأکید به احیای وزارت بازرگانی این است که از سوءمدیریت غیرقابل تردیدی که وجود دارد فرار کند در حقیقت تشکیل چنین وزارتخانه‌ای برای توجیه سوءمدیریت‌ها حتی به قیمت فنا شدن منافع ملی است.

رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی اعلام کرد: اگر رهبری به جایگاه تولید تأکید دارد به دلیل بحران اشتغال و تولید در کشور است که درمان آن در افزایش تولید است به ویژه اینکه در شرایط تحریم باید به تولید اهمیت بیشتری قائل باشیم. در حالی که تأکید وزارت بازرگانی بیشتر روی واردات است.

اسدی گفت: در مقابل تحریم دو راه بیشتری نداریم یا اینکه شرف و غیرت خود را زیر پا بگذاریم و  یا با تأکید بر توان و تولید داخل به آن غلبه کنیم متأسفانه برخی نمایندگان که بهتر است آنها را وکیل‌الدوله بنامیم به دنبال راه‌اندازی وزارت بازرگانی هستند که به تولید ضربه می‌زند.

وی با بیان اینکه در تشکیل وزارت بازرگانی مافیای واردات که سودهای هنگفتی را به جیب می‌زنند دخالت دارند، گفت: اینها کسانی هستند که به خوبی خود را همسو با واردات می‌کنند و از این طریق سود می‌برند.

رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی بیان کرد: زمانی که وزارت بازرگانی می‌گوییم دو مقوله واردات و صادرات مطرح است اما ما در صادرات هیچ مشکلی نداریم. به هر حال صادرات ما راه خود را ادامه می‌دهد اما وزارت بازرگانی اگر تشکیل شود بیشتر رنگ و بوی واردات خواهد گرفت و این همان چیزی است که دنبال‌کنندگان آن می‌خواهند.

اسدی با بیان اینکه زنگ هشدار برای بازار از اکنون به صدا در آمده است، گفت: مغازه‌ها و میوه‌فروشی‌ها ، میوه‌های لوکسی را آورده‌اند که تاکنون نامشان در اینترنت بود و با قیمت‌های سرسام‌آوری عرضه می‌کنند مثلاً بلوبری را کیلویی 600 تا 700 هزار تومان می‌فروشند که مثل انگور خودمان است.

وی در پاسخ به اینکه اگر میوه خارجی در بازار است مسئولیتش با وزارت جهاد است چون هنوز قانون انتزاع را این وزارتخانه اجرا می‌کند،‌گفت: طرح انتزاع با اینکه به وزارت جهاد داده شد اما تمام اختیارات به طور کامل به این وزارتخانه داده نشد و فشارهای مکرر به این وزارتخانه وارد می‌کردند و وزارت صمت بارها نامه می‌نوشت و واردات برخی محصولات را آزاد می‌کرد.

رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی ادامه داد: تصور کنید در شرایطی که گفته می‌شد اختیارات با وزارت جهاد کشاورزی است، چنین کارهایی را می‌کردند. اگر وزارت بازرگانی تشکیل شود که وضع بسیار بدتر خواهد شد و آنهایی که به فکر واردات هستند تولید را با مشکل مواجه خواهند کرد.

اسدی تأکید کرد: وزیر جهاد کشاورزی در اجرای این قانون آزادی کامل ندارد و از سوی دولت و وزارت صمت تحت فشار شدید قرار می‌گرفت.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی که تحت تحریم هستیم نباید ساختار جدیدی را به سیستم القا کرد، گفت: این ساختار جدید هم که به فکر واردات است تولید داخل را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی گفت: دو عامل مهم در تلاش برای احیای بازرگانی نهفته است نخست اینکه دولت می‌خواهد فضایی ایجاد کند که نابسامانی‌های موجود را به گردن سیستمی بیندازد و عامل موهومی تعریف کند که دیگران دولت را مقصر ندانند، دوم اینکه واردکنندگان سودهای هنگفتی دارند که با لابی‌های خودشان می‌خواهند به هر نحوی به مقاصد خود برسند و در این میان مجلس نباید این نام ننگ را در تاریخ برای خودش ثبت کند.

اسدی در پاسخ به اینکه آیا قانون انتزاع که از سال 91 در بخش کشاورزی اجرا می‌شود برکاتی داشته است؟، گفت: قطعاً دستاوردهای خوبی برای بخش کشاورزی داشته اما اختیارات این قانون را به طور کامل به وزارت جهاد ندادند و کسانی در دولت وزیر جهاد را مجبور به کارهایی می‌کردند که هم برخلاف میل باطنی وزیر بود و هم با روح قانون انتزاع در تناقض بود و هیچ وقت اجازه ندادند وزیر جهاد کشاورزی آزادانه تصمیم بگیرد.

فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار