به گزارش راهبرد معاصر ، هشتمین اجلاس بینالمللی امنیتی مسکو با حضور وزرای دفاع، رؤسای ستاد، فرماندهان عالی نظامی، دفاعی، امنیتی و مسئولان سازمانهای بینالمللی از 80 کشور آغاز شد.
امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس با قدردانی از اهتمام ژنرال سرگئی شایگو وزیر دفاع فدراسیون روسیه در برگزاری این کنفرانس اظهار داشت: این کنفرانس با درک مؤثر از شرایط حساس بینالمللی، تمرکز خود را بر مهمترین چالش امنیتی منطقه معطوف کرده و به همین دلیل انتظار میرود نتایج و دستاوردهای مثبتی برای امنیت بینالملل داشته باشد.
وی با بیان اینکه "در سخنرانیام در اجلاس هفتم به موضوع انتقال قدرت جهانی از نیمکره غربی به نیمکره شرقی تأکید کردم"، افزود: این تغییرات و جابهجایی قدرت، با مقاومتهایی از سوی قدرتهای سنتی و بهطور مشخص قدرتهای غربی مواجه است و آنها توانایی تغییر ادراک خود از جمله ادراک امنیتی را ندارند.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه چنانچه درک بازیگران از امنیت، یک درک صحیح و ناشی از واقعبینی و درک حقایق نباشد امید به صلح و امنیت در جهان واهی خواهد بود، تصریح کرد: «امنیت مستکبرانه»، «امنیت خودخواهانه»، «امنیت منفعتطلبانه» و «امنیت تحمیلی به ملتها» بخشی از ویژگیهای درک امنیتی است که پس از جنگ دوم جهانی سعی کرده بهتدریج خود را به نظم جهانی تحمیل کند.
امیر سرتیپ حاتمی با ابراز اینکه «تحریم و تهدید، تحمیل اراده، باجخواهی و اشغالگری، ظلم و بیعدالتی» محصول چنین درکی از امنیت است، تأکید کرد: نژادپرستی، استبداد، افراطگرایی قومی و مذهبی و تروریسم از آثار و پیامدهای آن بهشمار میروند.
وی با اظهار اینکه "با برخی روندهای جهانی، معتقدم تاریخ در حال تکرار است"، ادامه داد: غرب یک بار با پیامد مرگبار مماشات در مقابل نژادپرستی و خودخواهی و قربانی شدن میلیونها شهروند اروپایی در جنگ دوم جهانی مواجه شد و اکنون شکل دیگری از نازیسم در ترامپیسم ظاهر شده است.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با هشدار نسبت به پیامدهای ترامپیسم تأکید کرد: همراهی و سکوت و قرار گرفتن در شرایط «بدون اقدام» و «خلأ تصمیمگیری»، بهامید اینکه مرور زمان میتواند این مشکل را حل کند، سادهلوحی و خوشبینی است.
امیر سرتیپ حاتمی با بیان اینکه این نحوه عمل نهتنها گزینه مناسبی در چنین شرایطی نیست بلکه مشوق خودخواهیها و گستاخی بیش از پیش کارگزاران کاخ سفید است، تصریح کرد: تداوم این رویکرد میتواند جهان را به نزاعی بدفرجام هدایت کند لذا وقت آن فرا رسیده از ظهور یک هیتلر دیگر در صحنه جهانی جلوگیری شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به شرکتکنندگان در کنفرانس امنیتی مسکو داعش را یکی از محصولات ادراک منفعتطلبانه و تجاریسازی امنیت دانست و اظهار داشت: با بسیج و فداکاری نیروهای مسلح، دولت و ملت سوریه و عراق و حمایتهای بیدریغ ایران و روسیه، داعش سرزمین اشغالی خود را از دست داد.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با ابراز اینکه تلاشهای آمریکا برای مدیریت این صحنه و حفظ داعش در صحنه نبرد برای دو تا سه دهه به نتیجه نرسید، گفت: آنها مجبور شدند پایان داعش را اعلام کنند، اما بیعدالتی و استکبار و استبداد و اشغالگری پایان نیافته و عوامل ظهور و بروز تفکرات افراطی و تروریسم همچنان فعالیت دارند.
امیر سرتیپ حاتمی با اظهار اینکه "در سخنرانیام در اجلاس هفتم، ضمن بیان برخی مصادیق از ریشههای ناامنی در منطقه، تأکید کردم که هنوز با نابودی این تفکر فاصله معناداری داریم"، افزود: بسیاری از عواملی که در ایجاد ناامنی و بیثباتی مؤثر بودند اکنون نیز در روند استقرار امنیت و بازسازی مانع ایجاد میکنند.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با محکومیت کشتار مردم بیگناه سریلانکا و کشتار بیگناهان در مساجد نیوزیلند هشدار داد: افراطگرایان مدعی مسلمانی و نژادپرستی افراطی را که عامل چنین کشتارهایی هستند، دو روی یک سکه میدانم.
وی با اشاره به آثار تغییرات جدی در منطقه غرب آسیا و سرنگونی رژیم دیکتاتوری وابسته در ایران و استقرار نظام مردمسالار دینی تصریح کرد: توقف روند توسعهطلبیهای اشغالگران نژادپرست صهیونیست، افزایش آگاهی مردم منطقه به حقوق اساسی خود، آغاز روند استقلالخواهی و بازگشت به دین و باور ملتها و شتاب گرفتن خروج استعمارگران از منطقه از تبعات این تغییرات بوده است.
امیر سرتیپ حاتمی با بیان اینکه همه این تغییرات نویدبخش آیندهای روشن و امیدوارکننده برای منطقه است، اضافه کرد: ظلم و بیعدالتی در نظام بینالملل و حاکمیت برخی رژیمهای استبدادی مورد حمایت قدرتهای غربی بهویژه آمریکا در منطقه همچنان وجود دارد.
وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: هرچند آگاهی ملتها و برافتادن نقاب تزویر و ریا از چهره استکباری رژیم آمریکا، امیدها را به پایان بیعدالتی افزایش داده، اما عملکرد محافظهکارانه بسیاری از دولتها در مقابل اقدامات یکجانبه و ظالمانه ترامپ و حتی همراهی بخشی از آنها با وی نشان میدهد هنوز برای استقرار یک نظام مطلوب فاصله قابلتوجهی وجود دارد.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه اشغال سرزمین فلسطین و سرکوب مردم این کشور توسط صهیونیستها همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: هنوز هستههای خاموش تکفیری در عراق یک تهدید برای امنیت این کشور است.
امیر سرتیپ حاتمی با ابراز اینکه در سوریه بازیگران مداخلهگر خارجی همانند آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای اروپایی مانعی برای تحقق صلح و امنیت کامل در این کشور هستند، گفت: در حال حاضر هر دو کشور عراق و سوریه نیاز به بازسازی کامل دارند.
وی به دیگر مصداق بیعدالتی در سایر کشورها اشاره کرد و گفت: کشتار مردم مظلوم و بیگناه یمن همچنان بهدست نیروهای اشغالگر ادامه دارد و در افغانستان همچنان اوضاع ناآرام است و سوق دادن داعش به آن کشور، شرایط امنیتی را پیچیدهتر کرده است.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اظهار اینکه منفعتطلبی برخی قدرتهای غربی، منطقه خلیج فارس و مشخصاً جنوب این منطقه را به زرادخانه تسلیحاتی تبدیل کرده است، تأکید کرد: با پایان حضور داعش در عراق و پاکسازی بخش عمدهای از سرزمین سوریه از تروریستها، بازسازی این کشورها آغاز شده و دولت و ملت ایران در این مرحله نیز کنار آنها خواهند بود.
امیر سرتیپ حاتمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد مسائل و مشکلات منطقه از طریق گفتوگو قابل حلوفصل است، گفت: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اصل امنیت تعاملی و اصول سیاست خارجی خود بر توسعه مناسبات با تمام همسایگان تأکید میکند.
وی در همین زمینه تأکید کرد: اگرچه تحریمهای ظالمانه رژیم آمریکا و اقدامات تروریستی آنها علیه اقتصادمان، آسیبهای بزرگی را به زندگی عادی ملت ایران وارد کرد که هیچ وقت از خاطر آنها نخواهد رفت ولی این شرایط نهتنها خدشهای بر اراده آنها در پیگیری آرمانهای مقدسشان وارد نمیکند بلکه موجب افزایش انسجام داخلی با برافتادن نقاب تزویر از چهره رژیم آمریکا بهویژه در جریان سیل اخیر شده است.
امیر سرتیپ حاتمی خطاب به کشورهای یاوهگو علیه ملت ایران گفت: بهعنوان وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران اعلام میکنم لحظهای از تأمین امنیت ملت ایران و حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور بهرغم یاوهگوییهای رژیم آمریکا و برخی دولتهای اروپایی که کسب توانایی دفاع از خود توسط ملت ایران را برنمیتابند، کوتاه نخواهیم آمد و به مسیر برحق خود در تقویت بنیه دفاعی در چارچوب دکترین بازدارندگی فعال ادامه خواهیم داد.
وی با تصریح به اینکه "آمال غیرانسانی رژیم آمریکا در آسیب رساندن به منافع و رفاه ملت ایران با ادعای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را در شرایط دنیای کنونی غیرعملی میدانم"، تأکید کرد: رفاه ملت جزء منافع حیاتی ماست و برای تأمین آن و مقابله با تروریسم اقتصادی آمریکا خود را مجاز به استفاده از همه ابزارهای مشروع از جمله ابزار دفاعی میدانم.
امیر سرتیپ حاتمی با ابراز تأسف از سکوت و همراهی برخی دولتها و محافل بینالمللی در مقابل هنجارشکنیها و اعمال رژیم مسئولیتناپذیر آمریکا علیه ملت ایران اظهار داشت: به این کشورها و دولتها هشدار میدهم که این سکوت و همراهی تنها گریبان مردم غرب آسیا را نخواهد گرفت بلکه میتواند جهان را با عواقب سنگینی همانند جنگ دوم جهانی مواجه کند و پشیمانی پس از واقعه نیز سودی نخواهد داشت.
وزیر دفاع تهیه فهرستی خودسرانه از کشورها و نهادهای قانونی آنها و گروههای مخالف سیاستهای استکباری بهعنوان حامی تروریسم و تروریست توسط آمریکا را که دولتهای آزادیخواه و گروههای مبارز نیز بین آنها قرار دارند، اقدامی بیشرمانه و نژادپرستانه دانست و ادامه داد: برای وجدان بیدار بشری درک واقعیت اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیشروترین سازمان در مبارزه با تروریسم در منطقه غرب آسیاست و جمهوری اسلامی ایران بهعنوان قربانی تروریسم، هرگز اراده پولادینش برای حفظ استقلال و کمک به ملتهای آزادیخواه سست نشده، آسان است و مخالفت آمریکا بهعنوان بزرگترین رژیم حامی تروریسم با آنها نیز قابل درک است.
امیر حاتمی خطاب به سردمداران رژیم آمریکا با بیان اینکه "بدانید سپاه پاسداران قدرتمند است"، گفت: زمان آن فرارسیده که نیروهای تروریست فرماندهی مرکزی آمریکا که دستشان به خون هزاران بیگناه در منطقه آلوده است، منطقه را ترک کنند و چنانچه دست به اقدام نسنجیدهای بزنند با واکنش بسیار شدیدی مواجه خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز اینکه خاستگاه فکری تروریسم در منطقه رژیم سعودی است، تصریح کرد: این رژیم با حمایت از تروریستها و اعزام تروریست به اقصی نقاط جهان و کشتار مردم مظلوم یمن نامش کنار حامیان آمریکاییشان در تاریخ ثبت خواهد شد.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با توصیه به رژیم سعودی خاطرنشان کرد: لازم است آنها در سیاستهایشان بازنگری کنند و به آغوش جهان اسلام بازگردند.
امیر حاتمی در پایان ضمن تشکر مجدد از ژنرال سرگئی شایگو و همکاران و برگزارکنندگان این کنفرانس مهم و مؤثر اظهار امیدواری کرد که این مسیر نتایج مورد انتظار در تحقق امنیت منطقهای را بههمراه داشته باشد.