جدایی بازیکن عراقی از استقلال خوزستان رسانه ترکیه‌ای: کارتال با پرسپولیس توافق کرد ساکت الهامی استعفا کرد شوک بزرگ به پرسپولیس / بازیکن ازبک دیدار با تراکتور و الهلال را از دست داد جزئیات سقوط هواپیمای نظامی در کبودراهنگ: ۲ خلبان هواپیمای دچار صدمه جزئی شدند آتش سوزی گسترده در بیمارستان «مفتح» ورامین پرسپولیس با سرمربی ترک به توافق نهایی رسید / پیشنهاد ۲۰۰ میلیارد تومانی دعوت علی‌اف از پزشکیان برای سفر به آذربایجان رسانه عبری: ترامپ از قطر انتقام خواهد گرفت بن فرحان: باید از وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل جلوگیری کنیم مسکو: ۷ پهپاد اوکراین بر فراز کریمه منهدم شدند حمایت عربستان از حکومت جولانی / بن فرحان به بیروت می‌رود پسر قاضی مقیسه: قاتل منافق به بهانه عمل جراحی، برای آموزش ترور رفته بود العربیه: حماس برای اولین‌بار پس از ترور السنوار جانشین او در غزه را معرفی کرد تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش

جزئیات پرداخت وام ۵۰ میلیونی بیماران کلیوی

پرداخت وام تا سقف ۵۰ میلیون تومان به برخی بیماران کلیوی خبری است که مدیر عامل حمایت از انجمن بیماران کلیوی داده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۸ - ۱۳ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 04
کد خبر: ۹۴۱۴۶
تعداد نظرات: ۲ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، پرداخت وام تا سقف 50 میلیون تومان به برخی بیماران کلیوی خبری است که مدیر عامل حمایت از انجمن بیماران کلیوی داده است.در حالی که بسیاری از بیماران کلیوی با مشکلاتی عدیده از قبیل تامین منابع مالی برای درمان ، مخارج بیمارستان و اسکان ،کمبود دارو و کاهش تعداد عمل های پیوند روبرو هستند شیوع ویروس کرونا ، تحریم  و نوسانات ارز نیز بر این مشکلات افزوده است. برای حمایت از بیماران کلیوی که جزو گرو ه های خاص و حساس  هستند، پرداخت وام قرض الحسنه به بیماران دهک های یک تا چهار در نظر گرفته شده است.

 

جزئیات پرداخت وام ۵۰ میلیونی بیماران کلیوی

 
اعظم پناهی‌مهر شنبه‌شب در دیدار با حبیب‌الله خجسته‌پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان اظهار کرد: در زمان حاضر بیش از ۱۰۰ هزار بیمار کلیوی در کشور زیرپوشش این انجمن قرار دارند که در سال گذشته برای ۶۰۰ نفر عمل پیوند کلیه انجام شد.
وی افزود: هرچند به دلیل شیوع ویروس کرونا و شرایط بیمارستان‌های کشور عمل‌های پیوند کلیه به‌ویژه در برخی از استان‌ها کاهش یافته؛ اما انجمن بیماران کلیوی در حال آسیب‌شناسی و تسهیل‌گری انجام عمل پیوند کلیه برای جامعه هدف است.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران بیان کرد: ویروس کرونا برای بیماران کلیوی دو برابر دیگر افراد سالم مشکلات ایجاد کرد و با توجه به اینکه بیماران دیالیزی هفته‌ای سه بار باید وارد مراکز درمانی شوند، در معرض ابتلا به این ویروس قرار داشتند که با تعامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تزریق نوبت اول و دوم واکسن کرونا برای این گروه از بیماران خاص آغاز شد و در دست اجرا است.
پناهی‌مهر ادامه داد: در بخش تأمین داروی موردنیاز بیماران کلیوی برای مدتی نوسان و مشکلاتی وجود داشت؛ اما در زمان حاضر وضع بهتر شده است؛ هرچند هنوز مشکلاتی در این بخش وجود دارد که باید برطرف شود.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه هر بیمار کلیوی بعد از پیوند نیاز به مراقبت‌های ویژه دارد، مهم‌ترین دغدغه انجمن در زمان حاضر روان‌سازی عمل پیوند کلیه است.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران اضافه کرد: انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران، انجمنی مردم‌نهاد بدون هیچ بودجه دولتی است و تمام خدمات آن با کمک خیران و نیک‌اندیشان انجام می‌شود.
پناهی‌مهر تصریح کرد: انجمن حمایت از بیماران کلیوی با ۴۰ سال سابقه به‌عنوان تنها متولی پیوند زنده در ایران است که در حوزه‌های متفاوت خدماتی، معیشتی، درمانی، دارویی، ورزشی، فرهنگی و هنری فعالیت می‌کند و در تعامل مستقیم با بیمار نقش تسهیل‌گری دارد.
وی اظهار کرد: برای حمایت از بیماران کلیوی با تعامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بین پنج تا ۵۰ میلیون تومان وام برای بیماران دهک‌های یک تا چهار تعلق گرفت و هر استان بسته به بودجه و تعاملی که با بانک‌ها دارند، وام‌های قرض‌الحسنه به این افراد پرداخت می‌کنند.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران افزود: هرچند اهدای کلیه از خانواده و خویشاوندان امری زیباتر است؛ اما هدف اصلی انجمن بیماران کلیوی، اهدای عضو از مرگ مغزی است که این فرهنگ ایثار باید بین مردم ترویج شود.

پرداخت وام تا سقف ۵۰ میلیون تومان به بیماران کلیوی+ جزئیات

 

مبلغ و نحوه دریافت وام بیماران کلیوی

وی اظهار کرد: برای حمایت از بیماران کلیوی با تعامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بین پنج تا ۵۰ میلیون تومان وام برای بیماران دهک‌های یک تا چهار تعلق گرفت و هر استان بسته به بودجه و تعاملی که با بانک‌ها دارند، وام‌های قرض‌الحسنه به این افراد پرداخت می‌کنند.
 
 

صفر تا صد خرید کلیه در ایران / قیمت یک کلیه چند؟

هر ساله بیماران کلیوی زیادی در سرتاسر جهان جان خود را از دست می‌دهند؛ پیوند کلیه تنها راه زندگی بخشیدن به برخی از این بیماران است؛ در سایر کشورهای دنیا، اگر بیماری بخواهد با پیوند کلیه به زندگی بازگردد، چاره‌ای ندارد جز اینکه در صف اهدای کلیه منتظر بماند؛ اما در ایران موضوع کمی متفاوت بوده و چند سالی است که خرید و فروش کلیه در کشور رونق فراوانی گرفته و این تجارت دردناک روز به روز پررونق‌تر از قبل می‌شود.
 

چوب حراج بر اعضای بدن

قطعا چند سال قبل و با راه رفتن در خیابان، آگهی‌هایی تحت عنوان خرید و فروش کلیه را دیده‌اید. هرچند هنوز هم در برخی از خیابان‌ها آگهی‌های کاغذی وجود دارد، اما رفته رفته و با گسترش استفاده از فضای مجازی، این آگهی‌ها هم به‌روز شده و پا به فضای مجازی گذاشته‌اند. جالب است بدانید ایران تقریبا تنها کشوری است که خرید و فروش اعضای بدن در آن منع قانونی ندارد و در سایر کشورها نمی‌توان با نصب و منتشر کردن یک آگهی به راحتی چوب حراج بر اعضای بدن زد.

تجارتی که در کمتر از نیم قرن رونقی صد ساله گرفت!

شاید به درستی نتوان زمان آغاز خرید و فروش کلیه را مشخص کرد؛ اما اولین عمل پیوند کلیه در جهان سال1954، یعنی حدود 67سال قبل انجام شد؛ اولین عمل پیوند کلیه در ایران هم در سال 1347و یا 53سال پیش ثبت شد و از آن زمان تاکنون بیش از 40هزار عمل پیوند کلیه در ایران انجام شده است. همچنین گفته می‌شود که نقطه آغاز خرید و فروش کلیه در کشور ما، به سال‌های بعد از انقلاب برمی‌گردد؛ در نتیجه می‌توان گفت: عمر این تجارت در کشور به نیم قرن هم نمی‌رسد؛ اما این تجارت جوان، در کشور و خصوصا در سال‌های اخیر، چنان رونقی گرفته که دیگر هیچ چیز نمی‌تواند جلودار آن باشد و حتی سال‌های گذشته در مصاحبه برخی از مسئولان گفته شده که ما دیگر حریف برخی از موسسات برای جلوگیری از خرید و فروش کلیه نیستیم.
 
 
خرید و فروش کلیه

خرید و فروش کلیه در ایران از کجا شروع شد؟

اگر بخواهیم به طور دقیق به این پرسش که خرید و فروش کلیه در کشور از کجا آغاز شد، پاسخ دهیم، باید به اواخر دهه60 بازگردیم؛ ایران تا پیش از انقلاب در شبکه تبادل اعضا حضور داشت؛ اما پس از انقلاب این امکان از کشور سلب شد و در نتیجه اعضای بدن باید در خود کشور تامین می‌شد.

در اواخر دهه60، تقاضا برای کلیه بسیار بالاتر از عرضه آن بود و به همین دلیل نیز دولت برای تشویق افراد به اهدای کلیه، مبلغی به عنوان حق ایثار به افراد اهدا می‌کرد. مبلغ حق ایثار در آن زمان چیزی حدود یک میلیون تومان بود؛ اما به مرور زمان، این رقم نمی‌توانست مشوقی برای ترغیب افراد به اهدای کلیه باشد و به همین دلیل اهداکننده و دریافت‌کننده کلیه، بین خود نیز مبلغی رد و بدل می‌کردند و این آغازی بر شکل‌گیری بازار خرید و فروش کلیه به شکل کنونی بود.

راه‌های خرید و فروش کلیه در ایران چیست؟

همانطور که گفته شد خرید و فروش کلیه در ایران منع قانونی ندارد؛ به همین دلیل افراد از طرق مختلف اقدام به این کار می‌کنند؛ یکی از راه‌های خرید و فروش کلیه نصب آگهی در فضای مجازی و یا خیابان‌ها است؛ در این صورت خریدار و فروشنده به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط گرفته و خرید و فروش کلیه انجام می‌شود.

پرداخت وام تا سقف ۵۰ میلیون تومان به بیماران کلیوی+ جزئیات

همچنین برخی از موسسه‌های غیرقانونی نیز برای خرید و فروش کلیه در کشور فعالیت دارند؛ یکی از دلالان که در حوزه خرید و فروش اعضای بدن فعالیت دارد به اقتصاد آنلاین گفت: برای فروش کلیه شما دو راه بیشتر ندارید؛ یا از طریق انجمن اقدام می‌کنید و مبلغ پایینی دریافت خواهید کرد و یا ما با قیمت بالا کلیه‌ را از شما خواهیم خرید؛ هر چند این موسسات کلیه را با قیمتی بالاتر از انجمن خریداری می‌کنند، اما ریسک اعتماد به آن‌ها بسیار بالاست.

مراجعه به انجمن خیریه کلیه ایران روش دیگری است که افراد می‌توانند برای اهدای کلیه از آن استفاده کنند؛ این انجمن در ازای اهدای کلیه، مبلغی را هم به فرد اهداکننده پرداخت می‌کند و حتی در این بین ممکن است دریافت‌کننده مبلغی به جز مبلغ انجمن به اهداکننده اعطا کند؛ در میان روش‌های خرید و فروش کلیه در ایران، این روش ریسک بسیار پایین‌تری را برای اهداکننده و دریافت‌کننده به همراه خواهد داشت.
یک کلیه در ایران چند؟

قیمت یک کلیه بین 18 تا 500میلیون تومان متغیر است و بسته به اینکه فرد چه طور کلیه خود را بفروشد، مبالغ متفاوتی به او پرداخت خواهد شد؛ هنگامی که کلیه به صورت توافقی بین دو فرد خرید و فروش شود، مبلغ پرداخت‌شده، همانی است که بین دو طرف توافق می‌شود و به صورت معمول این رقم از 100میلیون تومان شروع شده و می‌تواند تا 400میلیون تومان و حتی بیشتر هم برسد و همه چیز کاملا بستگی به خود فروشنده و خریدار دارد.

برای مثال در یکی از آگهی‌های فضای مجازی یک فروشنده نوشته بود به علت مشکلات مالی حاضر است کلیه خود را با 100میلیون تومان به فروش برساند و اگر خریدار نتواند این مبلغ را بدهد، کمتر هم می‌فروشد؛ در مقابل فرد دیگری نیز نوشته بود: کلیه خود را با قیمت 500میلیون تومان می‌فروشم؛ بنابراین قیمت کلیه وقتی خریدار و فروشنده مستقیم با هم ارتباط گرفته‌اند، کاملا بستگی به توافقی دارد که میان آنها صورت گرفته است.

در موسسات غیر قانونی هم ارقام متفاوتی عنوان می‌شود و این رقم از 150میلیون تومان شروع شده و باتوجه به گروه خونی بالا می‌رود. همچنین در موسسات قانونی خیریه کلیه هم این رقم بین 18 تا 35میلیون تومان متغیر خواهد بود.
فروش کلیه ایرانی در خارج از کشور

در میان آگهی‌های خرید و فروش کلیه، چند آگهی کمی عجیب‌ و متفاوت‌تر به نظر می‌رسد؛ متفاوت بودن این آگهی‌ها از آن جهت است که آگهی‌کننده در آن گفته بود حتی حاضر است برای فروش کلیه به خارج از کشور بیاید؛ اما همانطور که گفتیم، در خارج از کشور امکان خرید و فروش کلیه نیست؛ پس دلیل این آگهی‌ها چیست؟

در پاسخ باید گفت: در خارج از کشور امکان خرید و فروش کلیه وجود ندارد و کسی نمی‌تواند نه کلیه و نه هیچ یک از اعضای بدن خود را به فروش برساند؛ اما آشنایان بیمار می‌توانند به او کلیه اهدا کنند؛ از این رو این افراد به جای آشنای فرد به بیمارستان رفته و ادعا می‌کنند که قصد اهدای کلیه دارند؛ اگر فرد خوش‌شانس باشد و بیمارستان متوجه نشود که ادعای فرد صحت نداشته، فروشنده کلیه می‌تواند کلیه خود را اهدا کند و از دریافت‌کننده هزینه بگیرد.

اما همیشه اینگونه خاتمه نمی‌یابد و در صورتی که بیمارستان متوجه عدم صحت ادعای فرد شود، دیگر امکان اهدای کلیه وجود ندارد و فروشنده چاره‌ای جز بازگشت به کشور نخواهد داشت؛ به بیان دیگر، فروش کلیه در خارج از کشور، یک ریسک است و گاه برخی از فروشندگان و خریداران به نقطه‌ای می‌رسند که چاره‌ای جز پذیرش این ریسک ندارند.
 
خرید و فروش کلیه
 

چرا کلیه خرید و فروش می‌شود؟

در خصوص خریداران که تکلیف مشخص است و افراد به علت نیاز به پیوند کلیه اقدام به خرید می‌کنند؛ اما درباره فروشندگان علل بسیار زیادی برای فروش کلیه عنوان می‌شود که منشأ تمام این دلایل، به نیازهای مالی بازمی‌گردد و گاه حتی دیده می‌شود که افراد بسیار جوانی که سنشان کمتر از 25 است اقدام به درج آگهی برای فروش کلیه می‌کنند و همه آنها نیز نیاز مالی و بدهی را دلیل فروش کلیه عنوان می‌کنند.
موافقان و مخالفان خرید و فروش کلیه در ایران

باتوجه به دو روی سکه خرید و فروش کلیه، این عمل موافقان و مخالفانی در ایران دارد؛ از نظر موافقان خرید و فروش کلیه شاید نشان از مشکلات اقتصادی برای افراد زیادی در داخل کشور باشد؛ اما هم به بیماران کلیوی زندگی دوباره می‌بخشد و هم مانع از به خلاف کشیده شدن نیازمندان خواهد شد؛ در واقع افرادی که قصد دارند کلیه خود را بفروشند، اگر امکان این کار را نداشته باشند، شاید به خلاف کشیده شوند و یا شاید به علت بدهی و... راهی زندان شوند.

از سویی دیگر مخالفان فروش کلیه را مغایر با اخلاق و شان انسان می‌دانند و معتقدند دولت باید جلوی این امر را بگیرد؛ باتوجه به پیچیده بودن بحث، اظهار نظر در خصوص آن سخت می‌شود؛ موافقان بر نظر خود مصرند و مخالفان هم بر مذموم بودن این عمل اصرار می‌ورزند.
خرید و فروش کلیه؛ خوب یا بد؟

سکه خرید و فروش کلیه دو رو دارد؛ از سویی عده زیادی از بیماران کلیوی مدت طولانی در صف اهدا نمی‌مانند و به سرعت به زندگی باز خواهند گشت؛ اما از سویی دیگر شاهد افرادی هستیم که با وجود سن کم، به جایی رسیده‌اند که فروش اعضای بدن تنها راه نجات برای آن‌هاست؛ تعداد این افراد هم کم نیست و این موضوع کمی نگران‌کننده به نظر می‌رسد؛ بنابراین باتوجه به دو روی متفاوت این سکه، خوب یا بد بودن این عمل در نظر هر فرد متفاوت خواهد بود.
 
چه کسانی بیشتر فروشنده اعضای بدن هستند؟

بیشتر کسانی که آگهی فروش اعضای بدن گذاشتند، جوان به نظر می‌رسند. از ۱۹ تا ۳۰ ساله. اما آنقدر از شرایط اقتصادی فعلی ناامید شدند که راه حل را در فروش اعضای بدن خود می‌دانند. «۱۹ سال دارم، مشکلات مالی زیادی داریم. کلیه فروشی دارم.»، «دختری ۲۵ ساله گروه خونی A+ هستم کلیه‌ام را می‌فروشم.»، «پسری ۲۱ ساله و گروه خونی B+ بدن سالم و ورزشکاری. کلیه‌ام را می‌فروشم.»، «۳۳ ساله با گروه خونی B+، کلیه‌ام را می‌فروشم.» «فروش کلیه سالم. زن هستم ۲۱سالمه نیاز به پول فوری.» «فروش کلیه و مغز استخوان گروه خون +O سالم و جوان. به علت مشکل مالی.» این‌ها تنها بخش کوچکی از آگهی‌هایی است که در فضای مجازی، سایت‌ها، دیوار بیمارستان‌ها و دیوار‌های شهر می‌بینیم.

یکی از فروشنده‌های ۲۲ ساله می‌گوید: «دانشجو هستم، پولی ندارم که برای نامزدم خرج کنم. کلیه یا کبد فرقی ندارد می‌خواهم یکی را برای خوشحالی‌اش بفروشم. حتی پول ندارم یک کافه ساده برویم. این‌همه درس خواندم به هیچی نرسیدم. کلیه‌ام را ۵۰ میلیون می‌فروشم.»
قیمت اعضای بدن در سال ۱۴۰۰

قیمت اعضای بدن نرخ ثابتی ندارد. هر فروشنده و خریداری قیمت خود را تعیین می‌کند. یکی می‌گوید کلیه ۱۵۰ میلیون تومان و آن یکی می‌گوید ۵۰۰ میلیون تومان. کبد هم بستگی دارد، از ۱۵۰ میلیون تا بیشتر. قرنیه چشم هم همینطور ۱۶۰ میلیون تا بیشتر. فروشندگان هم می‌گویند مخارج بیمارستان و هزینه‌های جانبی هم به عهده خریدار باشد.

برخی می‌گویند مدت‌هاست در صف مانده‌اند و خریدار پیدا نمی‌شود. فروشنده کلیه زیاد شده و برخی از فروشنده‌ها هم قیمت پایین‌تر می‌دهند؛ همین هم باعث شده در صف بمانند. اما نکته جالب آگهی‌ها این است که بخش مهمی از آگهی‌دهندگان جوان هستند. جوان بودن یکی از آپشن‌های این معامله است. آن‌ها تاکید می‌کنند که جوانند و کلیه و کبدشان سالم است.

 

بیماری‌های اصلی کلیه را بشناسید

 
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر حدود ۸۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری‌های مختلف کلیوی مبتلا هستند و سالانه میلیون‌ها نفر به خاطر حملات قلبی و مغزی ناشی از بیماری‌های مزمن کلیوی جان خود را از دست می‌دهند.
کلیه اندامی لوبیا شکل و تقریبا به اندازه مشت بسته انسان است و درست زیر قفسه سینه قرار دارد. عملکرد کلیه به زبان ساده، دفع زباله‌های بدن است. کلیه روزانه حدود ۲۰۰ لیتر خون تصفیه می‌کند و از آن حدود ۲ لیتر آب اضافی و مواد زائد غربال می‌کند و از طریق مجاری ادراری دفع می‌کند.
تنظیم فشار خون، تعادل الکترولیتی و تولید سلول‌های قرمز خون به عهده کلیه‌هاست. چنانچه کلیه‌ها یک روز وظایف خود را به درستی انجام ندهند، عملکرد اکثر ارگان‌های بدن، به ویژه قلب مختل می‌شود.
کاهش مصرف نمک در غذا، نوشیدن آب زیاد در طول روز، تناسب اندام و فعالیت روزانه، عدم مصرف خودسرانه دارو، اجتناب از مصرف غذا‌های آماده و فست فود، عدم استفاده از دخانیات و الکل و کاهش استرس مهمترین راهکار‌های حفظ سلامت کلیه هستند.
همچنین تهوع و استفراغ، کاهش میزان ادرار، تورم به خصوص در ناحیه مچ پا و دور چشم، طعم نامطبوع در دهان و احساس بویی شبیه به ادرار در بازدم، خستگی مزمن، تنگی نفس، کاهش اشتها، مشاهده خون در ادرار، مشاهده کف در ادرار، ایجاد ضایعات پوستی، کاهش حافظه شایع‌ترین علایم نارسایی کلیه هستند که لازم است افراد به محض مشاهده این عوامل؛ به خصوص تغییرات ادرار به پزشک مراجعه کنند. تشخیص انواع بیماری‌های کلیوی به کمک آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی انجام می‌شود.
چه کسانی در معرض بیماری‌های کلیوی قرار دارند:
افراد بالای ۶۰ سال، بیماران دیابتی، افراد با فشار خون بالا، افرادی با پیشینه بیماری‌های قلبی و سکته مغزی، سابقه خانوادگی از بیماری‌های کلیوی، افراد سیگاری، افراد چاق
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، احتمال ابتلای زنان به بیماری مزمن کلیه ۱۴ درصد و در مردان ۱۲ درصد است؛ همچنین از هر ۱۰ نفر در جهان بین یک تا ۳ نفر دچار نارسایی کلیه هستند و بیماری‌های مزمن کلیوی سالانه بین ۶ تا ۸ درصد در سراسر دنیا در حال افزایش است.
بیماری‌های اصلی کلیه را بشناسید
بیماری‌های کلیوی به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند:
بیماری‌های داخلی: بیماری‌های داخلی کلیه مانند نارسایی کلیه، عفونت مجاری ادراری و سندرم نفروتیک به وسیله نفرولوژیست درمان می‌شوند. ممکن است بیماران مبتلا به نارسایی پیشرفته کلیوی نیازمند درمان هایی، چون دیالیز و پیوند کلیه باشند.
بیماری‌های جراحی: بیماری‌های جراحی کلیه مانند سنگ کلیه، مشکلات پروستات و سرطان مجاری ادراری توسط اورولوژیست‌ها از طریق جراحی، آندوسکوپی و لیتوتریپسی (سنگ شکن) صورت می‌پذیرد.
محافظت از کلیه‌ها کار دشواری نیست ‎؛ فقط کافیست اراده کنید و با انتخاب روش زندگی سالم، قدمی بزرگ در راه سلامتی بردارید.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۸
0
0
ما رفتیم انجمن شهرمون گفتند ما خودمون خبر نداریم شما از کجا می دونید گفتیم تو سایت واخبار گفتن توجه نکنید شایعه است
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
0
0
سلام من هم میخوام کلیه ام رو بفروشم چون میخوام با پولش برای همسرم کلیه بخرم کاشکی انجمن از افرادی که آزمایش هایشان با فرد گیرنده مطابقت ندارد حمایت کنن و افراد را به هم دیگر معرفی کنند اینجوری حداقل اگر کسی مثل من میخواد به همسرش کلیه بده و نتونه تعویضی انجام میشه دیگه مجور به فروش کلیه نشود