عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

پنتاگون: در حال رایزنی با همسایگان افغانستان برای همکاری نظامی هستیم

سخنگوی پنتاگون گفت: آمریکا با ازبکستان و تاجیکستان و همچنین برخی کشورهای منطقه در مورد همکاری‌های نظامی پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در حال مذاکره است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۴ - ۱۴ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 05
کد خبر: ۹۴۲۳۰

به گزارش راهبرد معاصر نماینده «پنتاگون» در مورد استقرار پایگاه نظامی در آسیای مرکزی توضیح داد. «جان کربی» سخنگوی پنتاگون در یک نشست خبری گفت: آمریکا با ازبکستان و تاجیکستان و همچنین سایر کشورهای منطقه در مورد همکاری‌های نظامی پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در حال مذاکره است.

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا قصد استقرار پایگاه‌های خود در ازبکستان و تاجیکستان در پی خروج نیروهایش از افغانستان را دارد، گفت: با اطمینان می‌توان گفت ما به همراه همکاران خود از وزارت امور خارجه در حال مذاکره با کشورهای همسایه (افغانستان) هستیم. ما در حال تلاش برای شناسایی فرصت‌های آینده در آنجا هستیم. من به این کشورها فرصت می‌دهم تا خودشان (در این مورد) صحبت کنند، اما با اطمینان می‌توان گفت که ما در حال مذاکره با تعدادی از کشورهای همسایه در مورد این فرصت‌ها هستیم.

 

کربی در مورد اینکه آیا پایگاه نظامی آمریکایی در ازبکستان قابل بازسازی است، گفت که تاکنون تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است.

 

وی ادامه داد: من در مورد اینکه از چه تاسیساتی و در چه کشورهای می‌توان استفاده کرد، جزئیات بیشتری ارائه نخواهم داد. ما هنوز در این مرحله قرار نداریم.

 

پیش از این درخواست دولت آمریکا از ازبکستان، تاجیکستان و قزاقستان برای میزبانی حدود 9 هزار تبعه افغانستانی که با آمریکایی‌ها همکاری داشتند، رسانه‌ای شده بود.

 

در یک روز پیش نظامیان آمریکایی به صورت کامل از پایگاه هوایی «بگرام» در 60 کیلومتری شمال غربی «کابل» خارج شدند و روند عقب نشینی نیروهای آمریکا از این کشور نشان می‌دهد که قبل از 11 سپتامبر از خاک افغانستان بیرون خواهند رفت./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده