اسپوتنیک: چین و هند به واردات نفت ایران ادامه خواهند داد-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

اسپوتنیک: چین و هند به واردات نفت ایران ادامه خواهند داد

برخی از کارشناسان در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اعلام کردند بر این باورند که چین و هند علی‌رغم تحریمهای آمریکا به واردات نفت ایران ادامه خواهند داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 April 26
کد خبر: ۹۴۶۵
به گزارش  راهبرد معاصر ، «آدام نی»، پژوهشگر چینی در دانشگاه مک کواری استرالیا در گفتگو با اسپوتنیک بر این باور است که چین علی‌رغم تحریم‌های آمریکا به واردات نفت از ایران ادامه خواهد داد.

این پژوهشگر ارشد چینی با بیان اینکه بعید است چین واردات نفت ایران را متوقف کند افزود: «چین علی‌رغم فشار‌های آمریکا به واردات نفت از ایران ادامه خواهد داد. زیرا مهمتر از هر چیزی، پکن تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران را فاقد مشروعیت و نوعی یک‌جانبه‌گرایی می‌داند».

آدام لی با اشاره به روابط طولانی‌مدت ایران و چین و اینکه «تصویر زانو زدن در برابر فشار‌های آمریکا خوشایند رهبری چین نیست» افزود: «پکن (برای خرید نفت ایران) احتمالا تلاش خواهد کرد به راه‌حلی دوجانبه با واشنگتن دست یابد. به ویژه اینکه هم‌اکنون دو کشور به دنبال توقف جنگ تجاری و نزدیک‌شدن به یک توافق تجاری جدید هستند».

همچنین «جیمز ویلیامز» تحلیل‌گر مسائل نفت و گاز در «WTRG Economics» در گفتگو با اسپوتنیک گفته است: «چین و هند بزرگترین مشتریان نفت ایران هستند، در دولت پیشین آمریکا توانستند علی‌رغم تحریم‌ها به واردات نفت ایران ادامه دهند، هم‌اکنون نیز می‌توانند این کار را انجام دهند».

وی درباره واکنش احتمالی آمریکا به عدم تبعیت هند از تحریم‌های ضدایرانی واشنگتن گفت: «مهم نیست هند چه اقدامی انجام دهد، دونالد ترامپ به روال همیشه چند توییت خواهد زد، اما هیچ تأثیر عملی نخواهد داشت. حتی اگر هند به تحریم‌ها پایبند نباشد، روابط واشنگتن و دهلی‌نو هیچ تغییری نخواهد کرد».

هفته گذشته نیز نشریه هندو در گزاشی اعلام کرد مقامات هند در حال رایزنی با مقامات آمریکایی برای تمدید معافیت از تحریم نفت ایران هستند. چندین منبع در دهلی نو و واشنگتن تایید کردند که جدای از مسئله انتخابات هند، مقامات این کشور در حال همکاری نزدیک با مقامات آمریکایی هستند تا این اطمینان حاصل شود که دو ضرب الاجل آینده در اوایل ماه مه-یکی تمدید معافیت از تحریم نفت ایران و دیگری تصمیم نهایی برای خارج کردن هند از شمول برنامه «نظام عمومی حق تقدم‌ها» (GSP)-به طور مثبت پایان یابد.

آمریکا ۱۸ اردیبهشت سال گذشته به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و اعلام کرد کارزار فشار حداکثری علیه ایران را به راه خواهد انداخت تا صادرات نفت تهران را به صفر برساند و آن را مجبور کند بار دیگر به میز مذاکره بیاد تا «توافق بهتری» برای آمریکا رقم بخورد.

اما در آبان‌ماه گذشته و موعد برگشت تحریم‌های اصلی علی‌رغم تبلیغات رسانه‌ای سنگین برای صفر کردن صادرات نفت ایران، واشنگتن معافیت‌هایی را به مدت شش ماه برای هشت کشور واردکننده نفت و انرژی از ایران از جمله هند، چین و کره جنوبی صادر کرد. با این حال، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه، ۱۰ روز پیش از پایان رسمی این دوره شش ماهه تأکید کرد واشنگتن از این پس هیچ معافیت تحریمی برای خرید نفت ایران را تمدید نمی‌کند.
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده