اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

شیوه خروج آمریکا از افغانستان برای حمایت از طالبان بود

شیوه خروج آمریکا از افغانستان برای حمایت از طالبان بود رهبر اقلیت مجلس سنای آمریکا هشدار داد که رئیس جمهور این کشور این واقعیت را نادیده گرفته که افغانستان در حال فروپاشی است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۲۳ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 14
کد خبر: ۹۵۳۱۷

به گزارش راهبرد معاصر، «میچ مک‌کانل» رهبر اقلیت سنای آمریکا روز سه‌شنبه گفت عجله آمریکا برای خروج از افغانستان باعث هرج و مرج می‌شود.

 

وی در ادامه سخنانش به خروج شبانه آمریکا از پایگاه هوایی بگرام اشاره کرد و گفت: «گزارش‌ها درباره خروج ما از پایگاه بگرام در نیمه‌های شب بدون هیچگونه طرحی برای شرکای افغانمان برای مورد حمایت قرار گرفتن از گروه القاعده بوده است».

 

نظامیان آمریکایی چند روز پیش و به صورت شبانه و بدون هیچگونه اطلاعی به دولت مرکزی افغانستان پایگاه هوایی بگرام را تخلیه کردند.

 

پایگاه هوایی بگرام در ۲۰کیلومتری جنوب کابل واقع شده است و بزرگترین پایگاه نظامی ایالات متحده در افغانستان بوده است.

 

این پایگاه همچنین پایگاه اصلی نیروهای خارجی، فرماندهی و عملیات هوایی طی دو دهه گذشته بوده است و روسای جمهور آمریکا در هنگام بازدید از افغانستان در این پایگاه اقامت داشته‌اند.

 

رهبر اقلیت مجلس سنا اضافه کرد: «بایدن همچنان لجبازی می‌کند و هشدارها درباره سقوط دولت مرکزی افغانستان توسط طالبان را نادیده می‌گیرد».

 

مک‌کانل هشدار داد: «بایدن این واقعیت را نادیده گرفته که افغانستان در حال فروپاشی است».

 

وی گفت: «طالبان از 13 آوریل با میانگین نگران کننده‌ای در حال سیطره بر بخش‌های مختلف افغانستان است».

 

رهبر اقلیت مجلس سنای آمریکا افزود: «طالبان دیگر هیچ علاقه‌ای به راه‌حل سیاسی در افغانستان ندارد و وقت را برای تحت سیطره در آوردن سرزمین‌های افغانستان از دست نمی‌دهد».

 

مک‌کانل گفت: «دولت بایدن اینگونه تظاهر می‌کند که تروریست‌ها با ما خوب خواهند بود».

 

وی اضافه کرد: «من از دوستان دموکرات خود می‌خواهم که آمادگی کامل پذیرش بروز فاجعه در افغانستان را داشته باشند».

 

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

 

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان واشنگتن و متحدان این کشور از افغانستان شروع شده است.

 

اعلام خروج نیروهای آمریکایی از پایگاه بگرام در شرایطی انجام شده که «رویترز» گزارش داده بود که روند خروج نظامیان این کشور از افغانستان جلوتر از برنامه تعیین‌ شده قرار دارد و واشنگتن فقط چند روز با تکمیل این روند فاصله دارد.

 

مقام‌های آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود به این خبرگزاری گفتند، خروج نیروها و تجهیزات نظامی آمریکا از افغانستان البته شامل آن تعداد از خدمه ارتش این کشور که برای حفاظت از دیپلمات‌ها و سفارتخانه آمریکا در کابل و تأمین امنیت فرودگاه بین‌‌المللی این منطقه باقی می‌مانند، نمی‌شود.

 

بر اساس این گزارش، منابع مذکور توضیح دادند که تعداد نظامیان آمریکایی که قرار است در افغانستان باقی بمانند حدود ۶۵۰ نفر خواهد بود.

 

این در حالی است که یک مقام پنتاگون روز دوشنبه گفت ۹۵ درصد از روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تکمیل شده است.

 

همچنین سفارت فرانسه در کابل از تمامی شهروندان خود خواسته تا به دلایل امنیتی افغانستان را ترک کنند.

 

وزیر دفاع استرالیا نیز روز یکشنبه پایان حضور نظامی ارتش این کشور را در جنگ بیست ساله افغانستان اعلام کرد. استرالیا طی هفته‌های گذشته بتدریج نظامیانش را از خاک افغانستان خارج کرده بود.

 

دولت چین نیز روز شنبه اعلام کرد که ۲۱۰ نفر از شهروندان خود در افغانستان را پیش از خروج کامل نیروهای آمریکایی از این کشور خارج کرد. اداره امور کنسولگری چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دولت چین به شهروندان خود توصیه می‌کند برای حفظ سلامتی خود، افغانستان را در سریعترین زمان ممکن ترک کنند».

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار