به گزارش راهبرد معاصر محمدرضا قادری نقاش عکس امام و هنرمندی که 40 سال بر روی دیوارهای شهر نقاضی می کشید بر اثر عارضه قبلی در سن 62 سالگی درگذشت. قادری بازنشسته سپاه و یکی از احیاگران قدیمی نقاشی دیواری در کشور بود. مراسم تشییع پیکر محمدرضا قادری امروز چهارشنبه ۲۳ تیر ماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار شد.
رئیس بنیاد روایت فتح پیام تسلیتی را منتشر کرد که در متن آن آمده است:انالله و انا الیه راجعون. با نهایت تأسف و تأثر درگذشت هنرمند متعهد و برادر ارزشمند مرحوم محمدرضا قادری را خدمت خانواده ایشان و جامعه هنری کشور تسلیت عرض میکنم.بیشک تلاشهای بیوقفه و مجاهدانه این هنرمند نامدار و متعهد در حوزه هنرهای تجسمی انقلاب نقطه عطفی است بر تارک فرهنگ و هنر کشور، هنرمندی که روزگاری پاکتهای منقوش به طرحها و نقشهایش پیامرسان رزمندگان هشت سال دفاع مقدس بر خانوادههای چشمانتظار شد و در روزگاری دیگر تصاویر امام و شهدا را زینتبخش کوچهها و خیابانهایمان کرد تا فراموش نکنیم امنیت و آسایشمان مدیون فداکاری چه کسانی باید باشد.انشالله و به فضل الهی در جوار همرزمان و همسنگران شهیدش مشمول مقام رضا و قرین رحمت ربوبی قرار گیرد.
خانه هنرمندان ایران هم صمیمانه فقدان این هنرمند گرامی را به جامعه هنری کشور تسلیت عرض کرده و از خداوند منان برای روح آن عزیز از دست رفته آمرزش و آرامش ابدی و برای بازماندگان محترم صبر و بردباری خواستار است.
آثاری از جمله تصویر حضرت امام خمینی (ره)، شهید بهشتی در خیابان هفتم تیر و بسیاری از تصاویر شهدا در دیوارهای شهر تهران در کارنامه کاری آن مرحوم بود. این هنرمند فقید همچنین بسیاری از پوسترهای ایام و اعیاد مناسبتی مرتبط با فضای انقلاب اسلامی را طراحی کرده است. طراحی خاطرهبرانگیز پاکت نامهها در ایام هشت سال دفاع مقدس نیز از جمله خلاقیتهای او بود. پشتکار و شجاعت ایشان بر اهالی حوزه تجسمی ستودنی و از ویژگیهای برجستهاش به شمار میرفت.مرحوم قادری پیشتر نیز در یکی از خاطراتش گفته بود با شروع انقلاب دیگر فکر و ذکرش کشیدن تصاویر شهدای انقلاب و عکس امام خمینی (ره) شده بود، اما به خاطر آنکه منافقها روی نقاشیهایش همواره رنگ میریختند، مجبور میشد روی یک دیوار ۱۸- ۱۷ بار چهرهای که کشیده را بازسازی کند.
محمدرضا قادری متولد سال ۱۳۳۸ و بازنشسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و به عنوان یک نقاش چیره دست در زمینه نقاشی دیواری در ایران فعالیت داشت. او فعالیتهای هنری خود را از دوران کودکی آغاز کرد و در نهایت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان یکی از دیوارنگارهای برجسته به نقاشی بر روی دیوارهای شهر پرداخت که آثار ماندگار او هنوز هم بر روی بسیاری از معابر شهری به یادگار باقی مانده است
محمدرضا قادری در سن ۸ سالگی به تشویق معلم کلاس دوم دبستان خود نقاشی را به صورت جدی دنبال کرد و در نهایت توانست در سن ۱۶ سالگی اولین گالری نقاشی خود را برگزار کند او بعداً با خلق آثاری چشمگیر مورد توجه بسیاری از رسانه ها قرار گرفت.
محمدرضا قادری بعد از انقلاب اسلامی بسیاری از نقاشی های مربوط به شهدا و چهره هایی از قبیل مرحوم آیت الله خمینی مرحوم و آیت الله بهشتی را در دست کار گرفت او پیش از انقلاب بر روی دیواری قهوه خانه ها و پرده های سر در سینما نقاشی می کرد و سال ۵۴ بیلبوردهای تبلیغاتی کار میکرد. او از اوایل انقلاب عکس شهدا و امام خمینی را بر روی دیوارهای شهر نقاشی می کرد و بعضی از اوقات منافقان بر روی نقاشی های او رنگ می ریختند و او مجبور بود نقاشی ها را بازسازی کند و از قول خودش ۱۷ الی ۱۸ بار برخی از عکسها را بازسازی کرده بود. در مصاحبه انجام شده با محمدرضا قادری او بهترین نقاشی خود را تصویر شهید بهشتی در میدان هفت تیر معرفی کرد و همچنین تاو صاویری فاخر از مرحوم آیتالله خمینی را نیز بر روی دیوارهای شهر نقاشی کرده است