واکنش نبیه بری به شایعات جنگ قریب‌الوقوع و انتقال پیام تهدیدآمیز به لبنان مذاکره‌کننده ارشد اوکراین: حاضر نیستیم خاک خود را به روسیه واگذار کنیم ادعای تکراری کانادا درباره دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ترامپ: به زودی عملیات زمینی در ونزوئلا را آغاز خواهیم کرد آمریکا گرین کارت مهاجران ۱۹ کشور از جمله ایران را بازبینی می‌کند حملات شدید اسرائیل به دمشق؛ ۴ نفر کشته شدند آخرین جزییات از تیراندازی به دو نیروی گارد ملی آمریکا/ کاخ سفید موقتا تعطیل شد انتقاد عراقچی از اقدامات تروئیکای اروپایی در دیدار با همتای فرانسوی تیراندازی به ۲ عضو گارد ملی آمریکا در واشنگتن فرانسه: درباره موضوع هسته‌ای ایران به راه‌حل دیپلماتیک پایبندیم ارتش اسرائیل: عملیات نظامی در شمال کرانه باختری آغاز شده است وزارت دفاع عراق منشأ صدای هواپیما‌های جنگی در مرز با ایران را اعلام کرد پاپ لئو چهاردهم به ترکیه می‌رود ادعای اوکراین درباره هدف قرار دادن تأسیسات دفاعی روسیه عراقچی: پیگیری پرداخت غرامت به قربانیان شیمیایی سردشت در دستورکار ما قرار دارد 

بغداد: در گفت‌وگوها میان تهران و ریاض نقش داریم

«فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق در مصاحبه روز جمعه گفت با اشاره به مذاکرات اخیر میان تهران و ریاض گفت: «ما در گفت‌وگوها میان عربستان سعودی و ایران نقش داریم».
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۳ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 July 31
کد خبر: ۹۷۱۴۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر خارجه عراق شامگاه جمعه در مصاحبه‌ای گفت که این کشور در گفت‌وگوها میان ایران و عربستان سعودی نقش دارد.

 

 «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق روز جمعه مدعی شد که مواضع برخی گروه‌ها در داخل عراق در راستای منافع دولت این کشور نیست.

 

وی که با شبکه سعودی العربیه مصاحبه می‌کرد، گفت: «نیازمند گفت‌وگو در داخل و خارج عراق برای سیطره بر این گروه‌ها هستیم».

 

وزیر خارجه عراق در ادامه این مصاحبه گفت که روابط میان آمریکا و ایران به صورت مستقیم بر عراق تاثیرگذار است.

 

مذاکرات وین درباره احیای توافق هسته‌ای که میان ایران و شش قدرت جهانی در سال 2015 به امضا رسیده بود، از فروردین‌ماه سال ۱۴۰۰ آغاز شد و جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد با توجه به خروج آمریکا از برجام با نمایندگان این کشور گفت‌وگو نمی‌کند اما آمریکایی‌ها از طریق سایر طرف‌های حاضر در مذاکرات، از مواضع ایران مطلع می‌شوند.

 

بر اساس گزارش‌ها ششمین دور این مذاکرات، از روز ۲۲ خردادماه آغاز شد و تا روز یکشنبه ۳۰ خردادماه ادامه داشت. هنوز زمان دور بعدی مذاکرات (دور هفتم) مشخص نشده است. «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به شبکه قطری «الجزیره» گفت «ایران هنوز تصمیمی مهم برای بازگشت به توافق هسته‌ای نگرفته است». وی افزود مذاکرات وین برای احیای برجام نمی‌تواند به طور نامحدود ادامه داشته باشد.

 

وزیر امور خارجه عراق در ادامه مصاحبه خود با شبکه خبری العربیه با اشاره به مذاکرات اخیر میان تهران و ریاض گفت: «ما در گفت‌وگوها میان عربستان سعودی و ایران نقش داریم».

 

چندی پیش نیز «فیصل بن فرحان»‌ وزیر امور خارجه عربستان سعودی در مصاحبه با یک روزنامه ایتالیایی اظهار داشت که کشورش از گفت‌و‌گو با ایران استقبال می‌کند؛ «اما تهران باید پایبندی خود را به تضمین امنیت و ثبات منطقه با حقایق اثبات کند». (جزئیات بیشتر)

 

فیصل بن فرحان در ادامه موضع ایران و عربستان سعودی در قبال گفت‌وگوهای اخیر را که چند ماه پیش در عراق آغاز شد، «مثبت» خواند و ابراز امیدواری کرد که این گفت‌و‌گوها منجر به بسته شدن صفحه پیشین شود.

 

«محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی نیز پیشتر، در مصاحبه‌ای که از تلویزیون رسمی عربستان سعودی پخش شد، گفت: «سیاست خارجی عربستان متکی به منافع آن است و عربستان برای تقویت ائتلاف با تمامی شرکای خود در جهان تلاش می‌کند و علاقه‌مند به برقراری روابط خوب و متمایز با ایران است».

 

«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این اظهارات ولی‌عهد سعودی گفته بود که ایران با ارائه پیشنهادها و طرح‌هایی برای گفت‌وگو و همکاری در منطقه خلیج فارس، پیشگام مسیر مودت و همکاری منطقه‌ای بوده و از تغییر لحن عربستان سعودی استقبال می‌کند.

 

روزنامه «فایننشال تایمز» ۱۸ آوریل گذشته در گزارشی به نقل از «سه مقام» از مذاکره مقام‌های ارشد عربستان سعودی و ایران در راستای تلاش برای بهبود روابط بین این دو کشور رقیب در منطقه، خبر داد که مقامات سعودی، عراقی و ایرانی در واکنش به این گزارش آن را تأیید کردند.

 

پس از قطع رابطه دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی از دی ماه ۱۳۹۴ تاکنون، چندی است که مذاکرات بین ایران و عربستان در سطوح امنیتی در جریان است. از سوی دیگر شاهد اظهاراتی از سوی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور منتخب در نخستین نشست مطبوعاتی بعد از پیروزی در انتخابات و اعلام آمادگی مجدد برای برقراری رابطه و گفت‌‌وگو با عربستان و توقف هر چه سریع‌تر جنگ یمن بودیم./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار