عملیات روانی رسانه‌ها جهت القای ناامنی در دریای عمان-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند
راهبرد معاصر بررسی می‌کند؛

عملیات روانی رسانه‌ها جهت القای ناامنی در دریای عمان

رسانه‌های معاند با برجسته‌سازی حمله پهپادی به نفتکش صهیونیستی و ادعای ربایش یک کشتی در سواحل امارات همزمان با نسبت دادن آنها به جمهوری اسلامی ایران تلاش می کنند برای واکنش احتمالی رژیم صهیونیستی زمینه‌سازی و مشروعیت‌سازی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 05
کد خبر: ۹۷۷۲۶

عملیات روانی رسانه‌ها جهت القای ناامنی در دریای عمان

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ عصر سه شنبه (12 مرداد) آژانس عملیات تجارت دریایی انگلیس بدون ارائه هیچگونه مستنداتی مدعی شد حادثه‌ای ربایش یک کشتی در سواحل امارات روی داده است. بعد از آن رویترز در گزارشی مدعی شد حداقل پنج کشتی در آب‌های میان امارات و ایران وضعیت خود را به «خارج از کنترل« تغییر داده‌اند. در ادامه‌ی این فضاسازی رسانه‌ای خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی شد ۴ کشتی در خلیج عمان که همگی نفتکش هستند، از کنترل خارج شدند. ساعاتی بعد بار دیگر آژانس عملیات تجارت دریایی انگلیس تعداد کشتی‌ها را به 2 فروند کاهش داد و در گزارشی اعلام کرد که یک کشتی تجاری با پرچم سنگاپور در نزدیکی ساحل فجیره امارات در دریای عمان دچار حادثه شده و خدمه کشتی کنترل بر آن را از دست داده و همزمان نیز یک نفتکش با پرچم ویتنام در این منطقه از کنترل خارج شده است.

 

در حالی که شمار کشتی ها در گزارشات ضدو نقیض رسانه‌های آمریکای و انگلیسی در حال کاهش بود،  وب‌سایت «مارین ترافیک» هم  اعلام کرد نفتکشِ با پرچم سنگاپور که حامل مواد شیمیایی بود، پس از کار افتادن موتورهایش حرکت خود را به مقصد از سر گرفت!!، به گفته همین منبع، کشتیِ با پرچم ویتنام نیز دچار نقص فنی در دریای عمان شده بود. در همین راستا برخی رسانه‌های غربی مدعی شدند این کشتی که سیمان حمل می‌کرد، در مسیرش از توسط 7 یا 8 مرد مسلح ربوده شده که از خدمه آن می‌خواهند به سمت ایران حرکت کنند! اگرچه هیچ‌یک از اخبار منتشر شده دارای منبع روشن و مورد تایید نبود و از قول منابع غیرمشخص منتشر می شد، اما جهت‌گیری مجموعه خبرها، القاء وجود ناامنی در خطوط کشتیرانی در خلیج فارس و دریای عمان بود.

 

شکست بازی مفتضحانه انگلیسی ها

این داستان‌سرایی که در راستای حمله پهپادی  هفته گذشته به یک کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی با محوریت بروز ناامنی در آبهای سواحل امارات و سپس  هدایت افکار عمومی به سوی ایران دنبال می شد، در کمتر از 24 ساعت و به دلیل نگرانی از فاش شدن پشت پرده آن از سوی همان مرکز انگلیسی - مرکز عملیات کنترل دریایی – که کلید خورده بود، خاموش شد. مرکز عملیات کنترل دریایی انگلیس اعلام کرد نفتکشی که به ادعای لندن در سواحل امارات ربوده شده بود، در همان نقطه از سوی ربایندگان ترک شد!!

 

عملیات روانی رسانه‌ها جهت القای ناامنی در دریای عمان

 

جالب اینجاست که ادعای واهی این مرکز مبنی بر ربوده شدن کشتی  بلافاصله  و در کمتر از یک ساعت توسط وزارت دفاع انگلیس تائید شده بود!! این در حالی بود که در ساعات اولیه انتشار این خبر یک منبع ارشد نظامی حاضر در منطقه خلیج فارس در گفتگو با «نورنیوز» با تاکید بر اینکه «شرایط عبور و مرور شناورهای تجاری در خلیج فارس و دریای عمان کاملا عادی است»، گفته بود: «تاکنون هیچیک از منابع رسمی دریانوردی یا کشورهای حوزه خلیج فارس گزارشی از وقوع رخداد غیر قابل کنترل در منطقه اعلام نکرده‌اند».

 

تایید عادی بودن اوضاع در دریای عمان و خلیج فارس، روشن کرد که انگلیس و رژیم صهیونیستی مدیریت سناریوی ضد ایرانی را در حال تکمیل کردن هستند که از هفته گذشته با ادعای دست داشتن ایران در حمله پهپادی به یک نفتکش اسراییلی در دریای عمان آغاز کرده بودند و تهران قاطعانه این ادعا را رد کرده بود. در هر صورت با شکست بازی مفتضحانه انگلیسی ها دهها سوال در باره ماجرا ربوده شدن کشتی‌ها و اخبار ضدو نقیض در این زمینه باقی ماند و گمانه‌زنی ها از ساختگی بودن این نمایش توسط رژیم صهیونیستی در افکار عمومی تقویت شد. اینکه صهیونیست ها خواسته اند بعد از هدف قرار گرفتن کشتی متعلق به این رژیم در هفته گذشته ، با صحنه‌سازی  فشارها علیه جمهوری اسلامی را تشدید کنند.  سناریویی که با محوریت متهم‌سازی جمهوری اسلامی به تنش آفرینی در منطقه و ایجاد بحران در آب های خلیج فارس همچنان ادامه دارد.

 

واکنش مسئولان به شانتاژ رسانه‌‌های غربی، سعودی و صهیونیستی

در پی این جوسازی گسترده و جریان سازی رسانه‌های غربی، سعودی و صهیونیستی برای ناامن نشان دادن منطقه خلیج فارس، سردار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح  اظهار داشت: «اخبارضد و نقیض مبنی برهرگونه ناامنی دریایی و ربایش کشتی در آب‌های منطقه، نوعی عملیات روانی و بسترسازی برای ماجراجویی های جدید است» وی همچنین نسبت به تحرکات احتمالی علیه کشورمان نیز هشدار داد و  افزود: «نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ضمن کمک به تردد ایمن کشتی های تجاری،  نسبت به هرنوع تحرکات مشکوک، دارای اشراف کامل اطلاعاتی بوده و در آمادگی کامل هستند».

 

عملیات روانی رسانه‌ها جهت القای ناامنی در دریای عمان

 

سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در واکنش به اخبار جهت دار و مشکوک از بروز حوادث امنیتی پی در پی برای کشتی‌ها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان، نسبت به هرگونه فضاسازی کاذب برای اغراض خاص سیاسی هشدار داد.

 

مشروعیت‌سازی برای اقدامات احتمالی رژیم صهیونیستی علیه ایران

در روزهای اخیر عملیات رسانه‌ای جریان معاند در جهت مشروعیت سازی برای هرگونه اقدام احتمالی رژیم صهیونیستی علیه ج.ا.ا به شدت دنبال می‌شود. رسانه‌های معاند با برجسته‌سازی کشته شدن دو نفر- یکی اهل انگلیس و دیگری اهل رومانی -  در حمله پهپادی به کشتی رژیم صهیونیستی، سعی در افزایش ابعاد بین المللی آن دارند. در همین راستا با تاکید بر اینکه این کشتی یک کشتی ژاپنی و تحت اختیار یک شرکت انگلیسی بوده و صاحب آن اسرائیلی است و تمامی خدمه و کارکنان این کشتی اسرائیلی نبودند و به اسرائیل هم رفت و آمد نداشته، سعی در درگیر کردن سایر کشورها به ماجرا دارند. به همین بهانه رایزنی‌های رژیم صهیونیستی با شرکت های غربی جهت تحریم کشتیرانی جمهوری اسلامی نیز افزایش یافته است. هرچند نگاهی بر فضای رسانه‌ای و سیاسی حاکم بر عرصه بین‌الملل نشان می‌دهد که به رغم جوسازی‌ها و تبلیغات گسترده آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی ، نه افکار عمومی و نه جامعه جهانی اهمیتی به ادعا‌های ضد ایرانی نداده و آنها در اتهام‌زنی به ایران تنها مانده‌اند.

 

عملیات روانی رسانه‌ها جهت القای ناامنی در دریای عمان

 

گرچه وزرای خارجه آمریکا و انگلیس ابتدا حمایت مطلق خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کردند اما  تاکید ویژه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر مواجهه با هرگونه اقدام و کنش طرف غربی و صهیونیستی علیه کشورمان آنها را در موضع ضعف قرار داده است. چراکه  موضعگیری صریح مقامات کشورمان در قبال شانتاژ تبلیغاتی و سیاسی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی، مربوط به واکنش قاطعانه، مستقیم و صریح ایران در قبال هرگونه اقدام و کنش محسوب می شود که مربوط به همه این بازیگران خواهدبود. برخی از کارشناسان تصمیم اتحادیه اروپا برای اعزام انریکه مورا، معاون رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا به مراسم تحلیف آیت الله رئیسی را بخشی از این عقب نشینی می دانند که البته با عصبانیت مقامات صهیونیستی نیز مواجه شده است و آنها مدعی شدند شرکت نماینده اروپا در این مراسم درست پس از آن صورت می گیرد که ایران به کشتی اسرائیلی مرسر استریت حمله کرده و این مساله از دید تل آویو غیر قابل قبول است.

 

 با این حال در فضای تبلیغاتی، رسانه‌های معاند با برجسته‌سازی حمله پهپادی به نفتکش صهیونیستی و نسبت دادن آن به جمهوری اسلامی ایران تلاش می کنند برای واکنش احتمالی رژیم صهیونیستی زمینه‌سازی و مشروعیت‌سازی کنند. این رسانه‌ها با تمرکز بر کشته شدن دو خدمه این کشتی سعی در متفاوت جلوه دادن این حادثه با موارد مشابه دارند و از سوی با فشار به نهادهای بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل تلاش دارند تشدید فشارها علیه ج.ا.ا را یک مطالبه قانونی و مشروع جلوه دهند.

 

پیوند اتهامات علیه ایران در خلیج فارس به برجام

رسانه‌های معاند با پیوند مسایل خارجی و داخلی ایران در آستانه روی کار آمدن دولت جدید به دلیل نگرانی از تقویت موضع تهران در مذاکرات احیای برجام، سناریوی فشار بر جمهوری اسلامی را در پیش گرفته اند. از بازتاب گسترده تحرکات مقامات صهیونیستی و بیانیه نویسی‌های دولت‌های آمریکا و انگلیس تا تلاش برای باورپذیر ساختن اتهامات علیه ایران در ماجرای حمله به نفتکش صهیونیستی. در فضای تبلیغی این رسانه‌ها از سویی اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی برجسته شده و از سویی دیگراین سوژه در پیوند با مناسبات ایران و آمریکا و چشم انداز احیای برجام تحلیل می‌شود، به نحوی که با استفاده ابزاری از این موضوع، از ضرورت ادامه فشارها به ایران و امتیازگیری در مذاکرات احیای برجام به نفع رژیم صهیونیستی گفته می‌شود. 

 

اهداف آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی از فضاسازی علیه ایران؛

1-  تصویرسازی از آغاز کار دولت جدید در ایران به عنوان ورود ایران به فاز ماجراجویانه علیه امنیت جهانی و تنش آفرینی در منطقه

 

2- جلب همراهی و همسویی جامعه جهانی از سوی آمریکا برای افزایش فشارها  علیه ایران در مذاکرات برجامی

 

3- منفعل سازی نیروی دریایی ایران و ممانعت از واکنش دفاعی ایران در برابر اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی در دریا

 

4- بسترسازی برای افزایش مفاد توافق نامه برجام و گنجاندن برنامه موشکی وپهپادی ایران با تهدید قلمداد کردن جمهوری اسلامی

 

5- توجیه‌سازی حفظ نیروهای نظامی آمریکا در منطقه با محوریت ایران هراسی

 

6- افزایش شکاف‌های میان ایران و برخی از کشورهای عربی خلیج فارس به ویژه ممانعت از نزدیک شدن تهران و ریاض به یکدیگر

 

7- مشروعیت‌سازی برای هدف قرار دادن احتمالی نفتکش‌های ایرانی از سوی رژیم صهیونیستی و جلوگیری از سوخت رسانی ایران به لبنان و سوریه

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده