به گزارش راهبرد معاصر؛ داریوش رضوانی ریس هیأت رسیدگی به تخلفات ناشران در نمایشگاه کتاب طی یک نشست خبری اعلام کرد: ١٥ رأی از سوی هیات رسیدگی به تخلفات صادر شد که تعطیلی یک روزه غرفه نصف روز غرفه و ٤٨ ساعته غرفه را در برداشته است.
وی گفت: طی پنج جلسه، ٢٦٠ گزارش واصل شد که ١٠٩ مورد رأی برای متخلفان صادر شد.
رضوانی بیان کرد: ٦١ مورد از تخلفات منجر به اخطار کتبی درج در پرونده و قطع دستگاه پوز انجامید.
وی افزود: بیشترین تخلفات تا به امروز مربوط به بخش دانشگاهی و کودک و نوجوان بوده است.
انتشارات «گاج» به دلیل ارایه تخفیف بیش از ٥٠ درصد متخلف شناخته شد و برای این ناشر رای صادر شد.
رضوانی در تشریح آرای صادر شده گفت: ۱۵ رأی با موضوع تعطیلی غرفهها برای یک روز، سه روز و نصفه روز برای ناشران متخلف صادر شده، ۴ رأی با عنوان تعطیلی غرفه تا پایان نمایشگاه صادر شده، ۲۹ رأی با عنوان اخطار کتبی، درج در پرونده، تعطیلی غرفه تا پایان نمایشگاه، محرومیت از حضور در نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاههای استانی صادر شده است، ۶۱ رأی نیز با عنوان جمعآوری کتاب، اخطار کتبی، درج در پرونده، اخذ تعهد و قطع دستگاه کارتخوان صادر شده است.
وی با بیان اینکه امسال در نمایشگاه سی و دوم کتاب تاکنون دو مورد تخلف در زمینه نقد کردن بن کارت یارانهای رصد شده است و در زمینه فروش کتابهای غیرمرتبط چهار مورد تخلف، در زمینه فروش کتابهای افست یک مورد تخلف و در زمینه واگذاری غرفهها به غیر یک مورد تخلف احصاء و مورد بررسی و صدور رأی قرار گرفته است.
رضوانی ضمن تاکید بر اینکه بیشترین تخلف در نمایشگاه امسال مربوط به فروش کتاب سایر ناشران و فروش آثار بدون شناسنامه بوده است گفت: ۴۹ گزارش در این حوزه به ما رسیده است؛ همچنین در حوزه فروش کالاهای غیر از کتاب نیز به ویژه در بخش کودک و نوجوان توجه بسیاری انجام شد و ۲۰ گزارش تخلف دریافت و رسیدگی شد. در این زمینه یک هیأت تخصصی از سوی ما تمام بخش کودک و نوجوان را مورد بررسی قرار دادند و به متخلفان تذکر دادند که برخی از آنها با پذیرش تخلفات نسبت به رفع آن اقدام کردند و البته در ۲۱ مورد پافشاری و اصرار بر تخلف را شاهد بودیم.
رعایت نشدن مقررات همچون بسته بودن غرفه یا عرضه کتاب ناشران دیگر بدون نمایندگی و همچنین عدم رعایت شئونات اسلامی موضوع ۲۶ پرونده ناشران بود که رضوانی به آنها اشاره کرد و افزود:در کنار آن مساله فروش کتابهای بدون مجوز نیز در ۵ پرونده مورد توجه و بررسی ما قرار گرفته است.
رضوانی در پایان تاکید کرد: آئین نامه فعلی حضور در نمایشگاه کتاب که این الزام را ایجاد میکند که هر ناشری که در ۴ سال گذشته بیش از ۴۰ عنوان کتاب منتشر کرده میتواند و این حق را دارد در نمایشگاه حضور پیدا کند بدون شک باید اصلاح شود برای نمایشگاه کتاب سال آینده باید این آئین نامه جراحی شود و تدبیری اندیشیده شود تا تنها به واسطه این عدد و رقم که برخی از ناشران متخلف با گرفتن مجوز یک کتاب در چند استان آن را برای خود به دست میآورند مبنای حضور در نمایشگاه کتاب نشود.