به گزارش راهبرد معاصر سریال معروف گاندو در سری جدید به نام گاندو 2 به موضوع نوسانات نرخ ارز در 4 سال اخیر با میدان داری سفارت انگلیس و برخی مدیران احتمالا سابق بانک مرکزی پرداخته است.
در این سریال توضیح داده می شود که سفارت انگلیس با تسلط بر یکی از مدیران بانک مرکزی زمینه جذب 4 نفر از وابستگان به خود را در این نهاد مهم فراهم کرده و سپس وارد مهندسی نرخ بازار ارز ایران برای افزایش قیمت ارزهای خارجی می شود.
این مهندسی با مدیریت عرضه و ایجاد جو روانی انجام می شود، به اینصورت که متنفذین همراه با سفارت انگلیس از عرضه دلار در بازار خودداری کرده و از جانب عرضه به بازار فشار وارد می کنند و به شبکه صرافان وابسته به خود وعده می دهند که با افزایش نرخ ارز سود مضاعف خواهند داشت و بهتر از زیان کوتاه مدت چشم پوشی کنند.
شارلوت؛ مامور رده بالای ام آی 6 سرویس جاسوسی انگلستان با حضور مستقیم در کف بازار به رصد حوادث مشغول است و وابستگان به سفارت انگلیس را برای درهم ریختن بازار ارز ایران همراهی می کند.
تا اینجای سریال مشکلی که وجود دارد این است که زمان این اتفاقات به صراحت مشخص نشده است، و اگرچه دوره زمانی آن احتمالا 4 سال اخیر است، اما نمی توان قریب به یقین گفت که به دوران پسابرجام پیش از ترامپ مربوط می شود یا دوران پس از خروج ترامپ و حتی سیگنال های مبهمی هم در سریال وجود دارد.
جایی که یکی از وابستگان سرویس جاسوسی انگلیس در گفتگو با مقام های ایرانی می شنود که از عدم انتفاع اقتصادی از برجام گله مند هستند که بیننده را با تناقض مواجه می کند. زیرا درست است که پس از بجام انتفاع اقتصادی خاصی نصیب ایران نشد، اما نرخ ارز نیز نوسان خاصی نداشت و در کانال 3000 تومان در نوسان اندک بود.
این سریال با ساخت مناسب و کار تحقیقی جدی توانسته است در مرکز توجه رسانه ها و مردم قرار گیرد و باید به انتظار قسمت های آتی آن نشست تا توضیح مناسبی برای نتیجه گیری سریال پیدا کرد. چون ظاهرا فرمول توضیح داده شده در سریال هنوز در اقتصاد کشور در حال پیاده شدن است و ظاهرا مدیران بازار ارز هنوز همانها هستند که در رسال در تور امنیتی گرفتار شده بودند./تحریریه